Wednesday, November 5, 2008

MSaJ FuTsaL TouRNaMeNT

Tanggal 3 November 2008, hari Isnin, bersempena ngan Hari Kebudayaan (文化日) yang merupakan cuti umum bagi Jepun, satu tournament futsal telah dianjurkan oleh pihak MSAJ Kantou bertempat di Saginuma Frontown, Kawasaki. Tournament ini mendapat sambutan hangat dan disertai oleh 12 team dr seluruh Kantou hingga la ke Nagaoka.

*merancang strategi pembolosan*

Tournament ini dimulakan tepat jam 12 tgh hr dan perlawanan pembukaan adalah di antara team Anaskin ms 120 vs Nagaoka A. Anaskin ms 120 yg membariskan pemain2 ternama JAD seperti Beko profesor, Mangat Messi, Shahrin bazooka, Anas slaku maskot dan senjata utama, Shairam the invisible, Totoro kereta kebal serta aku, Matle runner tak ingt dunia. Team Nagaoka A pula membariskan pemain2 impot dari Selangor yg kebanyakan kelihatan seperti pemain senior yg cukup pro (besar dr segi fizikal n muka cam bapak2 org= ak pn kalah). Tp krn kecekalan n semangat juang yg tinggi team Anaskin, kami berjaya menundukkan gergasi merah kuning Nagaoka A 2-1.

*Oiyour sedang beraksi*

Perlawanan seterusnya menyaksikan Anaskin tunduk kpd team Yokohachi yg membariskan rmi bekas2 penggelecek JAD seperti Oiyour, Mat Anep n Kerel, defender kental, Fak n keeper tegar, Azhar dgn keputusan 0-1. Tupon gol last minit. Anaskin kemudiannya seri tnpa jaringan bersama Musbeck a.k.a. Ikhwah Cergas. Menentang MyTeam yg jge membariskan pasukan veteran membolehkan Anaskin yg dibarisi pemain2 muda tunggak harapan negara menang 2-0. Perlawanan terakhir yg sepatutnya dimenangi Anaskin berakhir ngan penuh tragedi stlh tumpas di tangan pasukan smoker Saitama,0-2. Mmg ak tak puas hati klh ngan smoker ni sbb ktorg yg clean dr tar,nikotin dan sewaktu dgnnya leh pancit. Tulah,dh tau lembik, tukar la player. Ni tak, nk gak men smpi hbs. Anaskin gk yg tggg.

* Antara JADians yg hadir*

Setelah tidak layak ke pusingan kalah mati, sme team yg membariskan star players JAD (Anaskin, Yokohachi, PIBJ= Persatuan Ikhwah Bujang Jepun ) trs pulang n kebanyakannya singgah di Restoran 2x2=8, 食べ放題(makan sesuka hati, seenak rasa selagi perut mampu diisi). Setelah tangki penuh diisi sehingga rse cam nk meletup, kami sme pulang. Tambah menyakitkan hati ble mengetahui johan tournament adalah Nagaoka A yg kami kalahkan dlm match pertama.
Pulang la sme kaki2 rembat n dribble JAD ke futon msg2.

Special Analysis ttg kerebahan Anaskin ms 120

1) Kurangnya stamina. Dah tau dri tu tak larat nk lari kuat2, takyah la lari. Klu dh lari smpi ke
atas tu, pandai2 la blk ke tmpt asal. Ni tak, tau bg alasan je. "Ak dh lari nek ats,mne larat nk lari trn blk".tu knfem la. Spe srh lupa posisi sndri.
2) Emosi out of control. Ble sme serba tak jd, mle la nk slhkn org n gelabah. Diri sndri je yg btul.
Dahla xnk trime pendapat org.
3) Strategi penukaran player time macth berdasarkan masa. Lepas 5 minit tukar org. Mne leh
gtu. Ada certain players yg lambat panas n mencapai peak performance. Br nk capai peak,dh kena tukar. Yang dh betul lembik takde gas n pancit tak nak lak kuar. Nak gak stay smpi ke habis. Hmmmm.....

for more pics from the tournament

7 comments:

fareez said...

punca kekalahan keempat star JAD(aku) x main haha

aReLaN said...

tupn btl jgk.hahahah

Anonymous said...

ish3..x sejuk ke korang men pakai nipis2 ni...haha..

aReLaN said...

mne nk sjuk.sme pki nipis2 pn,lemak di sblk baju tu dh tebal mne.hahaha

odah said...

punca kekalahan kelima..
ak tak datang sokong korang
ni pun btl jugak?kan??kan??
baek ko cakap betol!!..haha

aReLaN said...

odah-->ko dtg tu lg awl kitorg kalah agknya.hahaha....

9n0L4 said...

ehh, kat sane futsal mian atas rumput keeee. :)