Tuesday, January 27, 2009

icHiGo GaRi & eNosHiMa

Trip yg dijadualkan bertolak pd jam 8.30 pagi tertunda seketika kerana kesejukan melampau pagi hari memaksa diri untuk terus berada di dalam futon masing2. Dalam pkl 9 lbh br kami bergerak dari rumah msg menuju destinasi いちご狩り=memetik strawberi. Belakang rumah aku ni sbnrnya ade je kebun strawberi. Ahli2 rombongan kali ini ialah Matle, Nana, Azril, Dan, Sha, Sheera, Beko, Shairam & Shidee.

*Penulis bersama Becko dok meratah ichigo*

*Tersenyum makan ichigo*

*Muka kekenyangan selepas puas meratah*

First time seumur hidup aku makan strawberi direct from its tree. Manis lak tu. Makan strawberi cicah susu pekat manis. The time limit was 30 minutes & Shairam beated all the others including me. いちご狩り ended up so early. So, we decided to go to 江ノ島. Bukan maen lawa lagi 江ノ島 ni rupanya sehingga dijadikan sister town to Miami. Pemandangan dia pn ade la sket2 cam kt Miami Beach. Siap leh nampak Gunung Fuji lg. Kitorg gi daki bukit, tengok street performance, naik rumah api, tengok pemandangan dr rumah api tu & men lompat2.

*Street performance*

*Miami Beach of 江ノ島*

*Berlatarbelakangkan Miami Beach*

Angin bukan men kuat lagi. Aku ni yg tak bajet nk datang 江ノ島, pakai baju nipis je. Angin kat sni kuat. Maklum la kawasan pantai kan. Memang menggigil kesejukan la. Terketar-ketar aku dibuatnya.


*Lepak jap*

*Melompat lebih tinggi hingga ke awan*

Bila msg2 dh letih & perut pn lapar, apa lagi, isi perut la plak. Ingat nk makan 和食 tapi kerana kos yg agak tinggi, makan la kt Saizeriya. Lepas makan & puas sembang2 kat Saizeriya, kami sume pulang menuju teratak masing2. Jalan yg agak sesak menyebabkan kami tiba di rumah lewat gak la. Tapi mmg best walaupon agak keletihan.

7 comments:

Hafiz said...

gi tak ajak, kejam giler xpe nanti aku ader keterr........ XD

aReLaN said...

hafiz-->ak pn tak tau sbnrnya spe ahli rombongan sblm gi tu.hahaha

drd said...

tu aaa..sian apiz..assal ko tak ajak dier? isk... kekejaman sesama batch... :p

Hafiz said...

drd ni den ke haha

tu ah kejam tapi takpe ah... ade lah sebab2 tertentu kot...

:D

anas said...

oi pergi time aku tgh exam lagi kejam

Hafiz said...

aku pun tgh exam tapi exam kacang jer :D

aReLaN said...

anas-->ko bkn tak gi sbb shiken tp sbb ko rse ko takleh bgn pagi.hahaha