Saturday, January 22, 2011

A+


A+, itulah jenis darah aku. Sejak dua menjak ni, heboh pasal blood type kt ofis R&D Ichikoh sebab Cik Mat (Matsuda) & Pak Su (Suzuki). Sket2 tanya pasal blood type. Pastu yappari ne (Memang dah agak). Pak Su darah B & Cik Mat darah O. Darah B & O memang kamcing kalau mengikut Jepon. Tapi darah B tsumetai orangnya. Memang betul pon Pak Su tsumetai. Tak banyak cakap. Bila tanya dia pape, cam malas nak jawab je.


Bila Cik Mat tanya aku, aku jawab jela darah A. Diorang cakap aku sama ngan MD yang cukup tak digemari ramai kat Ichikoh ni. Kak Sal (Manager Engineering) smpi 31 Januari ni pon cakap, memang leh agak aku darah A berdasarkan tlisan ak. Antara engineer kat sini, tulisan aku paling lawa & kemas. Padel pon darah A tapi tulisan NG, lukisan dia kemas, wajib pakai pembaris. Tapi bila tau kitorang darah A sama macam Tanaka MD, gelak je masing2 cakap kitorang bakal jd cam MD ble dah tua. Kalau future MD ok lagi la tpi perangai mcam MD memang takleh terima.


Hakikatnya darah A adalah sorang yg perfectionist yang kadang2 leh wat orang sakit ati, pemalu, berhati-hati, artistik, boleh dipercayai & sensitif. Ada betul gak la. Aku memang teratur. Dalam wallet aku cukup tersusun. Kad ikut jenis, duit ikut nilai & ngadap same direction. Almari aku lagi la. Baju ikut jenis, jersi ngan jersi je, kemeja ngan kemeja, baju melayu ngan baju melayu je, pastu ikut kaler. Aku cukup cerewet bab masa & kekemasan. Lagipon aku anak askar & cikgu disiplin. Memang dari dulu terdidik. Tapi kadang-kadang orang tensen ngan sikap aku yg begini. Nak wat camne lagi kan. Nak sume orang suka kita susah la bro.


Skang ni kat attendance board kitorang siap tulis jenis darah lagi. Harap-harap la perangai aku tak ikut perangai MD tu ble dah makin berumur nanti. Nyusahkan orang je....

3 comments:

Cik Klawa said...

ahahaha, yup, kite pon sangat cerewet bab kekemasan.tapi lau nk tego org, kdg2 dorg payah nk terima, so saye salu wat je dengan penoh saba, bia hati sendiri hepi jek.huhu *wpun letih sgt T_T

aReLaN said...

@Cik Klawa : nak wat cmne kan.nobody's perfect actually.nk sruh org ikt cara kte mne leh.biar jela

QasehnyaRania said...

betol2...ciksu kalau lipat baju.mesti tersusun je..kalau sape2 amik tak ikut turutan pon ciksu leh tahu...duit comfirm ikut susunan..

arelan suruh la sidia try buat..
ciksu pon tgh buat juga..usaha tangga kejayaan...i"Allah..