Wednesday, October 5, 2011

No iPhoNe 5???

*Sama je bentuk ngan iPhone 4. Nama pon iPhone 4S*

Yup,itulah kesudahannya setelah desas desus mengenai iPhone 5 tersebar merata. Bukan iPhone 5 tetapi iPhone 4S telah selamat dilancarkan oleh Apple Inc. di California awal pagi ini.

iPhone 4S beroperasi dengan iOS 5 menjadikan ia lebih power, stabil dan mantap & leh sync tanpa perlu connect phone korang ke PC atau laptop. Lengkap ngan kamera 8MP (sama ngan Galaxy S II), video recording 1080p HD, memori 1GB RAM, cip dual-core A5 yang sama cam iPad 2, lagi laju la maksudnya, grafik yang superb 7x lagi laju dari iPhone 4. 

Siap ada intelligent assistant nama Siri tu. Bila ko nak suruh iPhone 4S buat pape, juz cakap je. Nak suruh reply mesej apa kat member, tanya pasal tempat shopping ke, cuaca hari ni ke, suruh set timer, alarm, meeting, gitau contact number pe sume. Takyah susah2 nak tekan pape lagi. Cakap je. Memang banyak giler la feature menarik dia. Nak tau lebih lanjut check la kat website apple ni.

Tapi iPhone 4S ni kat Malaysia sampai 28 Oktober ni la macam negara laen berbanding ngan US, Kanada, Australia, UK, France, Jerman & Jepun yang start jual 14 Oktober ni. Kat US yang 16GB dalam USD199, 32GB ngan USD299 & 64GB plak USD399. Dah sampai Malaysia ni nanti tak tau la cecah sampai berapa ribu sebiji. 

6 comments:

nurfauzi said...

nampak memang berperang betul Apple dengan samsung ni.
ipad2 vs galaxy tab 10.1
iphone vs galaxy s
macam-macam la lagi
tunggu lama sikit la baru beli.
tunggu harga turun.

aReLaN said...

yg perang ipad2 ngan galaxy tab 10.1 mmg tkleh blah la sbb apple siap mntak perintah mahkamah so dat tab 10.1 tkleh jual kt europe.hahaha

Rtp Farra Arisha said...

arisha sangkakan iPhone yg kluar..:/

aReLaN said...

arisha->ramai expect cmtu tp klu stakat upgrade hardware & software sket2 gni,i think better wait for the next one.

Has said...

oh ye ke..bukan iphone 5 ke.. bukannya buruk pun handphone yang ada..tp itulah manusia..cepat tergoda ..sabar..sabar..(ckp pada diri sendiri) :D

aReLaN said...

sensei->hahaha...sbr snsei.tgg la smpi next iphone kuar klu nk sgt tkr phone.