Sunday, November 20, 2011

PReVieW TiNTiN


Semalam jalan kat Melaka pe sume tapi cter pasal Melaka tu nanti aku habaq mai k. Lepas balik dari Melaka akibat hujan lebat, singgah Jusco Seremban 2. Disebabkan citer len macam tak best je menurut kata orang lain, kitorang layankan jela citer The Adventures of Tintin. Layan yang bese jela, 3D mahal sangat. Pokai kang kitorang dibuatnya. Ade 2 seat je tinggal, lantak la asal dapat tengok. TGV kat Jusco Seremban 2 tu ciput je so dok tepi pn ok je.

Bagi aku citer ni ok la banding ngan In Time walaupun citer ni asalnya dari kartun. Jalan citer pon best. Terselit gak lawak di samping aksi. Walaupun banyak tak logik, almaklum la kartun, tapi takde la mengarut sangat. Grafik pon manthap. Citer penyiasatan gini lebih menarik la walaupun berkait ngan sumpahan lanun pe sume tu. Memang aku syorkan tengok la. Walaupun asal dari kartun tapi tak rasa cam korang tengok kartun pon. Aku pon enjoy tengok, inikan lak budak-budak dalam wayang tu. Huhuhu...

Pasni nak layan Twilight lak. Bila la baru ade masa hujung minggu yang relax camni lagi untuk tengok wayang. Hmmm...pe kes la hidung Haddock besar sangat. Hahaha...Pastu si mamat pickpocket tu leh anggap diri dia tak bersalah sebab mencuri wallet orang. Instead dia anggap itu satu seni, pada wallet itu ada keindahan tersendiri. Payah gak bila dah jadi suka sangat pada satu benda sampaikan sume berkait ngan benda tu dianggap betul. Ish3


7 comments:

adwafarahin said...

aku ssh nk layan cter genre2 gini haishh ko ckp sal cter nie better dr in time tu aku tetibe cancel trus download haha

aReLaN said...

@adwa : try la tgk dlu.len org, len persepsi.hehehe

Norlida Ramli said...

eh jalan2 kt melaka?bila? nape x selisih pun?haha...

x tgk lg cite tintin..td g tgk cite puss in boots..3D gak.mahal.haha..best sgt cite tu..lawak!

aReLaN said...

@norlida : mcm la kecik sgt melaka tu.nnt rye leh la jmput dtg rmh nenek kt klebang ye.hehehe..uish,leh gk tu pasni lyn puss in boots lk.

Eza Boom Boom :) said...

okey, nak terus terang kat sini. Hahaha. Eza tak penah tengok wayang lagi..kwang3.. sadissss kan. Lagi pon, eza minat korean and japanese punya citer je..Haha.. Tapi, Eza baca jugak entry ni..dapat info sikit-sikit.

P/s: Angkat je bakul tu.. Waah, atlet sekolah.. bagusnyaaa~

aReLaN said...

@Eza : sye prnh tak tgk wayang ats dasar fatwa pe ntah dlu.hmmm..sye pn mnat citer korea n jpon tp sjk blik mlysia ssh la.nk lyn streaming lembap,bkn mcm kt jpon.waaaaaaa

muvime said...

Hi I'm newbie here.You are welcome to visit our website too http://muvime.blogspot.com/ to watch online movies for free