Monday, June 18, 2012

Dua CiTeR?


Jumaat malam, lepas balik keje, bersiap untuk ke Alamanda untuk citer Madagascar 3 : Europe's Most Wanted.  Si dia nak sangat tengok citer ni, jadi layankan ajelah. Tapi memang berbaloi la tengok Madagascar. Leh la gembirakan hati yang duka dan tenangkan fikiran yang berkecamuk akibat kerja ni. Hiburan yang cukup sesuai untuk seisi keluarga. Memang gelak ketawa tanpa henti la. 


Semalam lak, lepas makan tengah hari, akibat tak tahu dah nak buat apa, tiba-tiba buat keputusan untuk layan satu lagi filem iaitu Snow White & The Huntsman. Citer ni berat sket la dibandingkan ngan Madagascar. Berbeza la ngan Mirror Mirror yang jugak citer Snow White. Dalam Snow White & The Huntsman, watak Snow White tampak lebih gagah & watak Queen Ravenna memang kejam giler la banding ngan Queen Gertrude dalam Mirror Mirror. Citer ni best tapi aksi tak banyak, jadi leh tahan gak la ngantuk. 

p/s : Member aku dah dapat bayaran balik lebihan cukai tapi aku???Arghhh...bila nak masuk ni wahai LHDN





61 comments:

Fathin || Bamir said...

acaner cite madagascar best tak??
cite snow white tu slow la.. kristen stewart blakon mcm cite vampire plak..huhuhu. kaku

nitnot said...

ok boleh layan madagascar after nih kalau dah kata gelak tak henti tu seronok lah kan? hahah

jebengotai said...

dua2 tu mmg best la.. :)

Mr.Clive said...

perghhhh bantai habis!
tapi aku xberapa suka sgt snowhite tu...citer dier xbest sebab pelakon twilight tu!wakakak XD

PariPariPutih said...

jom tengok segment tambah follower versi the avengers?? biar betul :P http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/segment-tambah-lauk-eh-follower-versi.html

NAL said...

dua2 belum berkesempatan nak tengok...

dyabunga said...

dya teringin nk tgk madagascar.. tpi masih xde masa lgi..haha

syafiqakarim said...

tak tgk apa apa lagiiii

Yana Libra said...

dah tgk citer snow white tu..bg saya best la gak~ :)

msredcheesecake said...

Dah tengok madagascar.... Best best....

NIZAM said...

tak sabar nk tunggu sipderman. tetiba lak kan komen takde kaitan. haha.

Myra Jay said...

2 2 citer ni Myra plan nak tengok gak tapi tak tau bila ;)

LubLy said...

pulun hbs yek bro..xpe la terapi utk org nak kawen kan..

~Sweet Honesty~ said...

blum tgk pun lgi dua2 citer tuh..huhu..

Deqla manjew said...
This comment has been removed by the author.
Deqla manjew said...

deqla lom tgk dua2nya laa...best ke?

N.Aima K said...

madagascar tu best!!

Nyue said...

nyue dua2 blom tgk ag...coz En.FH xde...nak tgk dgn sape..huhuhu

Wanieys said...

dua2 citer tingin nak tgk tp xsempat lagi huk huk sedih hihihi

P#eoniX said...

hahahaah!!!!akuh pon minat madagaskar gak...asek ketawa jer kalau tengok citer tuh...heheheheh....oklah tuh..all the besh!!!besh!!!!...heheheh...

lelamaisara said...

BEST EA CITE TU...

maszull said...

assalamualaikum arelan....bestnya dpt pi tengok wayang..:)

Cik Nur said...

wah...mmg syok tau layan katun..!
mmg ceria tak hengat.. tapi snow white tu, ngantuk ek...hihihi

Si Matatajam said...

Bestnya dpt layan wayang....

Chuu Muqhlis said...

nak tgk madagascar tp belom bpeluang ;(

Masz Sidek said...

akhir2 ni memang tak sempat nak tengok wayang... huhuhu

aReLaN said...

@Fathin Bamir : madagascar memang best la kalau nak banding ngan snow white tu.memang slow la si minah tu jadi heroin.hohoh

@nitnot : memang leh sangat nak layan pon.wajib tu.huhu

@jebengotai : memang tapi madagascar lagi fun to watch

@Mr. Clive : agak la.kalau tukar awek lain, mesti lagi ramai yg tengok rasanya :P

@PariPariPutih : tapi kenapa hulk??hahaha

aReLaN said...

@NAL : nanti carilah kesempatan tu ye.hehehe

@dya : kesiannya.insya-ALLAH nanti adalah masa tu.

@syafiqakarim : sabar ye.nanti ajak la sape2 gi tengok.hehehe

@Yana Libra : best tapi takleh lawan madagascar la. :)

@kak red : kan kan.

aReLaN said...

@NIZAM : tapi spiderman dah tukar orang.aiyoo

@Myra Jay : nanti ada la tu peluang tengok dua2 citer tu.heheh

@LubLy : dah kahwin & ada anak nanti dah susah nak tengok.hoho

@~Sweet Honesty~ : sabar ye.nanti gi tengok k.

@deqla manjew : best2

aReLaN said...

@N. Aima K : best sangat2.

@Nyue : ala,ajak la member2 atau family gi tengok.heheh

@Wanieys : sbar ye.jangan sedih2.nanti leh la tengok tu

@P#eoniX : memang gelak je keje tengok cite madagascar tu.hoho

@lelamaisara : BEST!!!!

aReLaN said...

@maszull : waalaikumussalam.memang syok la.hehe

@Cik Nur : agak ngantuk la sebab mendatar je citer. :)

@Si matatajam : best best best

@Chuu Muqhlis : insya-ALLAH nanti ada peluang ye.sabar2.

@Masz : busy sangat nampak gaya tu.hoho

@

Yumida said...

dua2 citer tu tringin nk tgk..tp blom berkesempatan lg

cinnamon.com said...

emmm kak nak senyum aje..:)

ஜ miss klanika ஜ said...

snow white bestttt !

♥ sitifarhana ♥ said...

dah lama tak tgk movie..hukhuk..

nak tgok snow whiteee......

Noraim said...

rajin bebeno tgk movie eh. xtidur ke dlm panggung tu? hikhik.

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

bestnya..teringin nk tgk madagascar...:)

Myra Jay said...

pELUANG TU YANG TAK TAU BILA..HEHEEE, DAH LAMA SANGAT RASANYA TAK TENGOK WAYANG HA ;)

Myra Jay said...

Sori tercaps lock, tengah buat kerja tadi :)

KiD said...

aku takde kena cukai pun.. hehehee..
jom tengok wayang bro!

Nurmujahidah Ismail said...

suka la dia,, mnjang dating,, uwaa,, jelez ni,, bf jauh di sana,,, :'(

are_lin@yu said...

wah beznya melayan cerita..ayu menunggu ceita 8 jam..hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm harap dapat curi masa tgk madagascar.. ramai ckp best~

ch000tz axoera ヅ said...

okay dedua pass!

LYAfrina said...

ada jnji dgn asya nk bwk tgk madagaskar. tp x bpluang lg sbb x sht ni

LYAfrina said...

ada jnji dgn asya nk bwk tgk madagaskar. tp x bpluang lg sbb x sht ni

Nurrul said...

wahhh , bestnya layan sapai dua cerita... lama dating.. hehe :)

*Tak penat pulak kan.. hehe

Cik tikah said...

bestnya tgok cite kat wyg dua kali. hehe

eva said...

belum tgk lagi crita madagascar.. memandangkan kurang sehat, asyik postpon jer.. huhu.. tp ramai ckp best crita tu.. nantilah tgk . tggu sehat nanti haha

aReLaN said...

@Yumida : insya-ALLAH nanti leh tengok ye.hehe

@cinnamon.com : senyum, tak perlu kata apa-apa.huhu

@miss klanika : boleh tahan la. :)

@sitifarhana : kalau dah lama tu, leh la ajak member2 ke sape2 gi tengok skali.

aReLaN said...

@Noraim : mana leh tido.membazir la bayar tiket mahal2 pastu tdo.huhu

@~KaiSara AiMan PunYe BloG~ : silalah tengok ye.memang sesuai untuk hiburan sume

@Myra Jay : takpon tunggu la leh download nanti.hoho

@KiD : hahaha..untung la tak kena cukai

aReLaN said...

@muja : hahah..tak baik jelez2.saya pernah dok jauh gak dulu.beribu batu lagi jauhnya.

@are_lin@yu : kitorang jarang tengok citer melayu kat panggung.hoho

@Zuan : download jela.senang citer.hoho

@ch00tz axoera : hoho..kenapa lak?

aReLaN said...

@LYAfrina : lor..moga cepat sembuh & leh gi tengok ye.

@Nurrul : hehehe..hilang penant bila dating. :P

@Cik tikah : best tu memang best.tapi duit yang kuar pon best gak la.

@eva : lor..siannya.ramai betul kurang sihat.odaijini ne eva

shera haifa said...

2-2 cite dh tngok.. madagscar mmg best.. tambah2 tngok yg 3d utk 1st time.. syok..

snow white memang mengantuk smpaikan tertido dalam panggung.1st time.. huhhh bazir 11hinggit

mmg 1st time kedua2nye. haha

dhiera said...

best ke dua2 cerita tu? dah jarang tengok wayang sekarang~

Solehah Shamsuddin said...

teringin nk tgk cte snow white tu.agak2 nye best x?

Nurul Akmal said...

Dua dua best.. Dua2 nurul suka... ;)

9n0L4 said...

madagascar mmg terbaikkkkk. baru je tgk semalam. hehe.

aReLaN said...

@shera haifa : first time tgk wayang ke???heheh

@dhiera : madagascar memang sangat best.snow white tu leh tahan jela kot

@Solehah Shamsuddin : atas orang.saya tak minat ngan yg watak snow white.tu yg ngantuk kot.hehehe

aReLaN said...

@Nurul : nurul mesti lagi banyak movie tengok kan.dahla selalu jumpa artis.wuuuu

@9n0L4 : hohoho..memang geli hati la tengok kan

Ezad Skytech said...

dua2 movie ni tak tengok lagi...adehh...