Tuesday, December 25, 2012

BeRaKHiRLaH suDaH

Hari Sabtu lepas, budak batch aku telah berentap dalam CEO Cup tajaan YPM. Team alumni yang kesemuanya berusia 25 tahun, dari segenap pelusuk negara datang. Bukan senang budak batch aku nak kumpul camni lepas masing-masing dah bekerja dah bekeluarga ni. 

*4 nenkan otsukare sama deshita*

Tapi sayangnya team kami kalah 3 game berturut-turut dan tak layak ke suku akhir. Mana taknya sume dah tua, lama tak main. Memang tak terlawan la ngan kohaitachi yang muda lagi dan selalu main. Lagi aku tak puas hati kasut aku lak tercabut tapak. Nak beli baru kat tempat futsal tu, kedai tak buka lagi. Nak pinjam pon takde member sama saiz ngan aku. Ramai yang kaki kecik je. Last-last pinjam kasut Hadi Totoro je tupon besar. 

Memang sedih la sebab aku selaku ahli pasukan juara CEO Cup 1st Edition tapi sejak dari tu tak menang-menang dah. Kena beli kasut futsal baru la pasni. Hmmmm...

Hari Ahad lak, buka je e-mail tetiba ada e-mail dari SPA. Keputusan PAC PTD dah keluar dan hasilnya korang tengok sendiri kat bawah ni.


Memang berakhirlah perjuangan aku tapi nak wat camne, bukan rezeki aku kot nak jadi PTD. Sape nak masuk tu pastikan korang banyak cakap & banyak info la untuk gi Assessment Centre tu. Jawabnya aku kena stay Honda lama lagi la ni. 

33 comments:

Nurmujahidah Ismail said...

rezeki ada di mana2,, jgan risau k :D

Cik Nur said...

gagal sekali tak bermakna gagal selama2nya kann...

kasut tu, baru betul2 lanyak namanya..hihih

Cik Aini said...

xpe..nti cuba lagi..mgkin rezeki Alan cerah kat Honda lps ni..sapa tahu kan :)

erkk ttg kasut tu kan..adeehhh bikin spoil kan tetiba lucut tapak la plak.hahaha

Cik Awin said...

rezeki ada di mana2...jgn berhenti utk berusaha k...

Ayuni said...

hm, at least dpt gi interview, sye langsung x dpt....

Knor said...

pertama kena beli kasut baru..

lps tu gagal tak selamanya gagalkan..

Rapunzeel Cikilolo said...

huhuhu. sama la kite, gagal exam masuk kerajaan.

sea_lavender said...

Allah Maha Mengetahui yg terbaik. rezeki ada d mana2.. yg penting usaha dan doa pada Allah :)

Chic Na said...

jangan putus asa. cuba lagi nanti k. ;)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Jgn mudah putus asa k. Chaiyok1.

Cinta Misteri said...

Tkpe, smangat kesukanan tu yg pnting. Kena beli kasut baru lps ni

kinara kinatara said...

yeah wordless mesti gambar kasut baru kan?huhu:)


xpelah rezeki mungkin di tempat lain bukan d situ..:)

Si Matatajam said...

Pernah gak rasa apa yg Arelan rasa tu..dah xda rezeki nak wat camna kan...usaha lagi..

Deqla manjew said...

xpela.. gagal sekali bkn bermakna gagal selamanya...usaha lagi yer. :)

lelamaisara said...

tak ade rezeki..tak pe la mungkin ade kat tempat lain..boleh cube lagi nanti kan

are_lin@yu said...

hoda pn ok apa..company besar..hehe

Myra Jay said...

InsyaALlah ada rezeki nanti siapa tahu kan.. Rezeki anak yang bakal lahir kelak ke :D

@ mungkin ada hikmah...

Fiza Rahman said...

Tak per. Boleh cuba lagi.

Denaihati said...

ada la hikmahnya nanti. takde rezeki ni, insyaAllah rezeki lain ada nanti drNya

Deq's Qienz said...

lorr dia suh belikan yg baru tuh..hehee

QasehnyaRania said...

singgah petang menjenguk :D

Mas Zull said...

assalamualaikum arelan...kena cari yg baru la kalau dah mcm ni...:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kena beli baru tu...In Shaa Allah rezeki ada kat mana2...

izan mama mia said...

cb lg

CekbOlat-bOlat said...

haha sports man ! jyeahhhh . abang kene lagi taff ni

dya bunga said...

beli kasut baru je lh..hihi

N.Aima K said...

alahai cuba lg

Mrs Velentine said...

takpe try lagi next year

Zarul Umbrella said...

tak per bro..belum ada rezeki lagi tu...kasut futsal tu cantik la bro

Dayana Bahar said...

erm.. kasut tak elok sebab tu kalah kan.... hehe

Ezad Skytech said...

takpe bro...teruskan mencuba...mungkin belum ada rezeki lagi tu...

Yana Libra said...

xpe, mgkn bukan rezeki..to, ada sorang member kat tmpt keje ni dapat..dia mmg banyak cakaplah..sesuailah tu kot~

QasehnyaRania said...

mungkinr ezeki are-lan tempat lain kan :D
jgn kecewa ye ;D

meh sini cik su nak jawab pertanyaan bb dekat header tu siapa :D

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/selamat-hari-lahir-darwisya.html