Monday, June 24, 2013

BeRSeDiaKaH aKu??

Hari Sabtu lepas gi ambil race kit aku untuk Standard Chartered KL Marathon. Ambil kat Citylink Seremban je sebab tiap kali orang kurier datang nak hantar race kit tu, mesti takde orang kat rumah. Dalam race kit ni ada la race bib, bib number, time chip & barang-barang tajaan. Tapi tak banyak pun barang tajaan yang dapat. Ada la shower gel & Salonpas. 

*Geared up for KL Marathon*

Tapi bersediakah aku untuk lari sejauh 21 km hari Ahad depan??? Dahla berbulan tak jogging. Ditambah lak ngan keadaan diri yang tak berapa sihat ni. Pastu dengan jerebu nya lagi. Jadi ke event tu nak buat ngan berjerebu ni??? Hmmm... Kalau jadi, aku cuba la habiskan gak dan pastikan dapat pingat. 

*Rindu kat si botak & tembam sorang ni*

Hari ni genaplah Noor Azzalea berumur 2 minggu. Hajat di hati nak pulang jumpa anak isteri awal bulan depan tapi cuti tak apply lagi. Masa tu dah cukup sebulan usia Azzalea. Makin sihat dah anak papa kat sana. Kalau dulu, dapat susu je konfem tidur. Sekarang ni mama dia cakap, bila sampai waktu tidur, kena dodoi sampai dia betul-betul tidur. Kalau berhenti dodoi, mesti dia celik mata semula. Nanti papa balik kita shopping baju Azzalea banyak-banyak ye.


21 comments:

Denaihati said...

boleh tahan cabaran 21km ni, kalau 2km gerenti ok. apapun semoga bro sukses, bro aktif bersukan lagi bolehlah rasanya.

iAmCekbolat said...

wahh papa azzalea nak balik ! hahah ;D

Cik Nur™ said...

kena jugak ke lari dalam keadaan jerebu2 ni..?

lari pakai mask la eh...

cepat mohon cuti, jumpa lea.. :)

Rapunzeel Cikilolo said...

huhuhu.

lan kalo jerebu tak payah la masuk contest.

jd bahaya lak kat kesihatan...

Knor said...

ha ah dgrnya batuk teruk ye..harap2 jerebu hilanglah di siram hujan hendaknya...

mudah2an sehat nti..boleh lah lari masa kl marathon tu..

dah jerebu tundalah tu..

sekejap aje..dah besar noor azzalea

Cik TeN10 said...

Shopping baju azzalea je ke? Haha

P/s:haa mmg heaven kot shopping kt korea.dpt duit 10 kali ganda banyak kn mmg melompat la shopping xingat dunia.haha

izan mama mia said...

berlari dlm jerubu.. ??

Deqla Manjew said...

lorh.. jerebu pun ada gak aktiviti luar..? tp apapun moga berjaya la ye.. chaiyok2.. ;)

Solehah Shamsuddin said...

perghh 21 km tu.larat ke arelan nk berlari sejauh tu ditambah dgn jerebu.nt pakaila mask tau,tkut skit lak nt

Mya said...

wowww jauhnye track! anyway goodluck! :)

Mas Zull said...

assalamualaikum arelan....semoga berjaya dah besar la die...;)

deq's qienz said...

arelan pjj gan ank bini ke??ermm sabo la menahan rindu ya :)

Masha Meisters said...

good luck!
nak jadi azalea gak...nak baju....hehehe

CikNana said...

nah..mcm mana laitu.he

QasehnyaRania said...

boelh tahan cabaran tu
good luck arelan :)

cepatnya dah besar ye

QasehnyaRania said...

boelh tahan cabaran tu
good luck arelan :)

cepatnya dah besar ye

QasehnyaRania said...

boelh tahan cabaran tu
good luck arelan :)

cepatnya dah besar ye

are_lin@yu said...

gudluck arelan..hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bro mesti boleh punya! gua klu 1km tu ok la..hahahaha

Arina Shamsul said...

21km? erkkkkk!! ko tak payah berangan la nak dpt no satu papa azzalea,sebab no satu sudah dlm tangan mama...muahahaha.

eeee...noor azzalea comey la..
hoyeeey dapat gak tatap wajah anak kamu ni arelan..comey..alhamdulillah..

doakan azzalea jadi anak yg solehah. dan berjaya dunia akhirat..amin:)

Cik Aini said...

Azzalea?
wah dah lama benar g betapa smp x terjah sini..rupanya Azzalea dah lahir 2 minggu..comei2..
moga Azzalea mbesar sihat dan sempurna.amin