Monday, July 29, 2013

tHe WoLVeRiNe & iFTaR aT DaMsYiK

Hari Sabtu lepas dari pagi sampai ke petang aku sibuk. Hantar kereta gi bengkel, hantar tv gi kedai untuk repair, gi kedai perabot beli rak tv dan macam-macam lagi la. Memang tak sempat la nak join geng blogger iftar kat Seremban. 


Hari Ahad lak, aku gi Aeon Seremban 2, layan movie The Wolverine past shopping sket. Dah lama tak tengok wayang sorang diri ni. Masa bujang dulu memang selalu la. Ni dah kahwin, kali pertama la kiranya. Nak wat camne dah bosan melampau dok rumah sorang-sorang. Bagi aku boleh tahan la citer ni. Tambah best sebab leh dengar dialog dalam Nihongo a.k.a. Bahasa Jepun. Lama betul tak dengar orang cakap bahasa Jepun rasanya selain boss-boss Japanese kat Honda ni. Memang natsukashii la. Nasib baik aku sempat berhenti kat pintu masa dia tunjuk scene kat airport bila Magneto & Prof Xavier kuar. Kalau tak memang rugi la.

*Sabtu ni papa balik kita shopping baju raya Azzalea ye*

Hajat di hati nak shopping baju raya & baju Azzalea tapi ramai sangat orang. Bukan main panjang lagi beratur. Akhirnya aku beli barang peribadi aku je. Dah habis tu gerak la ke Senawang balik, singgah kat Giant beli barang dapur sket. Singgah rehat kat rumah jap sementara menunggu jam 6.30 petang. Bila dah 6.30 petang, terus gerak ke Nasi Arab Damsyik.

*Asyara kambing+ayam 1 & Asyara ayam 1. Perghhh...*

Hari Ahad tu aku dan ahli keluarga budak department aku iftar beramai-ramai kat Nasi Arab Damsyik. Nasib baik dah booking hari Khamis lagi. Memang ramai sangat orang. Tapi yang kurengnya dapat seat yang kena duduk bersila. Bila bersila memang tak banyak pun leh sumbat. Sampai terpaksa bungkus bawa balik la untuk sahur. Dahla ada yang tak jadi datang. Memang banyak la lebih kitorang tapau. Hehehe...Bagi yang belum cuba tu cepat-cepat lah singgah nasi Arab Damsyik ni. Sedap tu.

25 comments:

Cik Nur™ said...

wahh..bestnya nak shopping baju Azzalea...

baju baby perempuan mmg comei2lah...geram je tgk..hehe..

Nasi tu, byk betul...mmg rugilah kalau tak tapau...

Che Rosliza Che Mat said...

mak oiii...banyaknya nasi...kita tak pernah makan cam tue lagi..

Nur Fauzi Bassar said...

uik??? dah keluar ke The Wolverine tu? Sungguh la ketinggalan zaman aku ni...

Asyara? maksudnye sedulang tu untuk sepuluh orang makan? ketat la perot..

Deqla Manjew said...

wahh mkn berdulang.. ramai2.. perghhh... kalo sy la kan, org dah abis mkn tp sy dok mkn lagi kot..hahahhaa...mkn ramai2 ni mmg berselera! alolo makin comei azzalea..pndai senyum dahh.. ;)

fyna said...

tak sempat lagi nak tgk wayang.

are_lin@yu said...

beznya azzalea nk dpt bju rya.hehe

アヌム said...

Salam ramadhan & selamat berbuka :)

Eiqa Almond said...

Comel nyee anakkk :D
Wahh, best la dpat bebuka ramai2x dekat luar..
eiqa x berkesempatan lg nk berbuka dekat luar.

Belog PenaMaya said...

Baru semalam aku layan wolfverine ni. agak menarik la.
anyway bleh citer nasi damsyik ni kat mana? haha

Yana Libra said...

besarnye pinggan..hehe..confirm kenyang tu..

nak kad eh? nanti saya pos ye :)

Juliet_iRa~" said...

wahhh komen psl nasi arab damsyik dl sbb teruja tgk ayam heee

nmpk sedap!

skrg tiap2 minggu mall penuh org shopping huhu..nk memilih pn ssh :)

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....nmpak sungguh sedap menu tu....

Fiza Rahman said...

Banyaknya nasi. Beso plak tu.

encikarman said...

eh besarnya pinggan nasi tuh.. makan dlm talam ni kot

hazman aka species1980 said...

Memang teringin nak cuba nasi damsyik nie... bila tengok dulang tu... baru ada gaya arabic makan kan....hahahaha

lelamaisara said...

ahad lepas pon saya makan nasik arab tau..:)

Knor said...

mmg sesuailah mkn nasi arab..bulan ramadhan ni..

boni kacak said...

ada yang cakap wolverine tu tak berapa menyengat.. rasa tawar hati nak tengok..

wah, makan dalam dulang. best tu

Teena Tna said...

Mcm mengancam jer nasi arab damsyik ni.

Oh, kerja kat honda ker, dekat jelaa...kawan sy duk area situ.

Zuan said...

pergh! tak ajak gua. lupa orang seremban

E'in said...

lau ein xde nye laa nak tgk wayang sorg2... seriau!! hahaha

lau mkn nasi arab, 1 pinggan kongsi 2... konfem ein xabes lau mkn sorg... hahaha

9n0L4 said...

azzalea mcm muke papa kot ni. hehe. ns arab kat situ mmg terbaikkk. :)

Chic Na said...

sedapnya nasi arab.. makan bersila kan stail orang arab.. heheh..

dya bunga said...

nasi arab damsyik tu kt area mne? dkt ngn stadium paroi ke

dya bunga said...

nasi arab damsyik tu kt area mne? dkt ngn stadium paroi ke