Tuesday, November 18, 2008

HaKoNe TRiP 15 NoVeMBeR 2008

Tanggal 15 Noovember 2008,hari Sabtu yg lalu, kami budak2 Tokai telah mengadakan rombongan melihat daun kuning (紅葉)ke Hakone. Rombongan dijadualkan bermula jam 9 pagi n disertai 4 buah keta tp disebabkan kepelikan sesetengah pihak, rombongan berpecah kpd 2 grup (grup baek n grup jahat bak kata Shahrin). Kami di grup jahat disertai oleh aku, Beko, Sheera, Sha, Shairam, Shidee, Anas, Nana senpai, Azril senpai n 2 org tetamu jemputan dr Cbora iaitu Niku n Keri. Perjalanan grup jahat bermula jam 9.30 pg setelah grup baek yg pd hr sblmnya kte nk gerak sme2 telah bergerak lebih awal meninggalkan kami. First pit stop @ Hakone Turnpike utk breakfast. Menu breakfast roti telur n karipap.

*1st pit stop @ Hakone Turnpike*

Perjalanan diteruskan n berenti utk 2nd pit stop @ 箱根大観山. Hajat di hati nk tgk Gunung Fuji dr sni tp kabus yg sangat tebal memustahilkan sgalanya. Dah kuasa ALLAH.

*Gambar kelas ble cikgu ade*

*Bile cikgu gi toilet???*

Menuju ke pit stop seterusnya utk berpiknik mengambil masa agak lama kerana kesesakan lalu lintas yg melanda. Setelah smpi ke 3rd pit stop @ taman, kami menunaikan solat n mkn sekenyang-kenyangnya.

*Sempat bergambar dalam kesesakan lalu lintas*

*Bersama jentera pengangkut*

*Kami suka melompat*

Dah kenyang isi perut, kami naek kapal lak. Hajat di hati nk naek kereta kabel Ropeway tp cuaca dan masa tidak mengizinkan. Kita hanya merancang, ALLAH yang menentukan.


*Kami lanun di dalam ini negeri*

*Berbagai skill*

Setelah agak letih n nmpk cam dah larut mlm, padahal br pkl 5.30 ptg, kami pon bergerak pulang. On the way balik, terperangkap dalam jam lg selama 2 jam utk 10 km. Aku tido je time tu. Hahaha.... Disebabkan masing2 lapar, trs menuju ke Saizeriya utk mengisi perut. Habis makan, pulang la ke teratak masing2.

MINNA OTSUKARE SAMA DESHTA!!!

11 comments:

rajulussalim said...

Amboi rambut niku...dah mcm hindustan dan aku tgk..hahah!

nAna ezReenA said...

ohh..kite di group jahat ea?? bkn group baek ker? group jahat belah saner sbb mungkir janji..wahahaha =P

otsukre!!

p.s dlm kete tdo ea?? kat saizer po0n tdo gak kan?? haha..kaki tdo rupenye

eiil_nea147 said...

kalo aku join, aku nk masuk grup baek leh? ;p

aReLaN said...

rajulussalim-->bkn hindustan tp cte tamil.hahaha
nana-->org len kata gtu.trime jela.letih tdo la ubtnya.
ain-->try la apply.hihi

Norasmiza binti Azmi said...

nak ikot g hakone gak..

Myxa said...

nak g hakone gakkk!!

aReLaN said...

norasmiza binti azmi-->spe srh tak ikt hr tu.hohoho

Anonymous said...

oi apsal name aku takde?seolah2 aku ni tak masuk grup jahat plak!

aReLaN said...

dh ade blk.ala anas,sori la.hohoho....ak ingt ko geng baek time tu.

9n0L4 said...

waaaaaaaaa. cntik nyeeeee tmpt die. nmpk sejuk je. :)

9n0L4 said...

waaaaaaaaa. cntik nyeeeee tmpt die. nmpk sejuk je. :)