Sunday, November 23, 2008

WuT a WeeKeND.....

Hujung minggu yg baru je berlalu ni mmg amat menyeksakan aku. So exhausted, feeling like I'm gonna die becoz of it. Pada hr Jumaat, aku dan beberapa boys Tokai yg len telah bertolak ke Hachioji utk bermain futsal bersama bdk2 Takudai n senpai2 yg dok sekitar Hachioji. Bertolak dr Tokai pd jam 5 lbh setelah selesai solat Maghrib. Tiba di tempat dijanjikan pd jam 8 kerana kesesakan lalu lintas. Aku maen mcm takkan habis tenaga. Lari je keje. Lps hbs men, br terasa lembik satu badan. Lps men futsal, bergambar kenangan n bergerak ke rmh Azhar. Lepak2 n solat Isya', pastu gi Saizeriya lak utk mkn n lepak lg. Memang kami rakyat Malaysia yg gemar melepak.

*Keje baruku*

Disebabkan Shahrin pn tdo rmh Azhar, ak pn ikt skali la dia. Alang2 Sabtu tu ak stat baito sampah ak kt Tamagawa skali ngan Shahrin. Tak blk Tokai bersama2 bdk Tokai yg len. Tapi ak lgsg takleh tdo. Senpai2 pn dtg rmh Azhar utk men game bola n sembang2. Dahla sejuk bkn kepalang lg kt Hachioji ni klu nk bndg ngan Tokai. Ak dok bergolek2 je dlm selimut futon. Alik2 dh pkl 5 pagi. Kena bersiap utk first day baito sampah ak. Breakfast ngan nasi lemak Azhar buat n tapau sket wat bento.

*Sampah matlamat kami*


Nek tren seawal 5.43 pagi. Bkn men ngantuk lg ak n Shahrin. Smpi kt stesen Todoroki jam 7 pg n perjalanan ke Tamagawa kousya mengambil masa 15 minit berjalan kaki. Sampai2 ktorg selesaikan bisnes pape yg ptt. Sebelum start keje, aku diperkenalkan ngan pekerja2 stu. First day keje ak dh kna lori besar.

*Drift King. Kat jalan n selekoh sempit pn slumber je. Respek ak dibuatnya*

Lori besar kt Tamagawa ni ada 1 je. Ble lori besar, keje 4 org sme skali. Sorg driver n yg 3 lg angkut smph. Dahla ak sakit kaki sbb futsal mlm sblmnya. Bertambah2 sakit la badan ak. Pengalaman first day keje mmg ak takleh lupa. Lps baling sampah dlm lori tu, smentara tunggu sampah di'compress' oleh mesin, tiba2 sampah mengandungi cecair terpercik, hbs suar n baju ak. Tak tau la air apa. Nasib baek tak bau. :p
Rehat tgh hr kna tukar uniform baru. Pagi kna 3 trip, so ptg tggl 1 trip jela. Trip petang stat pkl 1. Pkl 1.37 dh setel sme keje tp tklh balik slagi jam tak menunjukkan pkl 4.20 ptg. So, lepak2 la kt tmpt tu. Solat, minum, makan, tgk tv, baca manga dll. Bunyi je loceng, trs bergerak ke stesen=eki Todoroki.

Kitorg tak blk trs pn ke rumah masing2 tp singgah jap kt Machida, usha2 barang kmptr kt Yodobashi sbb Shahrin nk beli monitor 液晶. Solat maghrib kt tmpt parking Yodobashi n beli roti utk isi ruang kekosongan dalam perut ni. Pastu tr gi Shin-Yurigaoka utk men futsal sme2 snpai Meiji n bdk2 Jepon yg jge dr Meiji Daigaku. 2 jam lak tu.
Dan utk kesekian kalinya, mamat2 Jepon yg men futsal skali tu ckp ak cm Christiano Ronaldo. Masuk ni dh berapa ratus org Jepon ckp gtu. Ak rse mmg Jpon ni buta kot. Jarang tengok bola oversea. Tensen gk ak men mlm tu. Aku plg tak ske org men arah2 ak utk buat apa. Klu tukang arah tu terer btl tkpe gk. Ni dhla lembik, ketot lak tu, nak lari tak larat. Ak bg bola dpn sket biar dia kejar, kata ak tak pndi pass lak. Manja gler sme bola nk kena pass btl2 kt kaki. Lari la sket. Nasib bek ko senpai wahai encik Buff. Layan jela. Ktorg bdk2 JAD 6 yg hadir blk trs lps byr, tak tgg Buff yg smpt lg gi mndi n senpai len.

Ak n Beko trs menuju ke 東海大学前駅. Dalam perjalanan, tren berenti tibe2. Sebab apa ak pn tak brp paham apa driver tren tu ckp. Sampai Tokai, gi shppg brg2 rmh sket n blk. Tapi ak tklh tdo trs. Lutut dah berdarah2. Bahu, peha n betis dh trase keras smcm sbb 使いすぎる=overuse. Waaaa....mmg letih n menyakitkan btul hjg mgg ak ni.

6 comments:

Anonymous said...

sape buff tu..??hahaha..

aReLaN said...

aha,cbe teka spe buff tu.klu ikt ganu n klate pggl buh.hahaha

Hairul said...

kijo mmolek weh, nanti aku nak ikut jejak langkah mu pulok....hehhe

Anonymous said...

buff..?? adakah nama org tu bermula dgn huruf 'b'??? aq rasa ler..tul x?

aReLaN said...

hohoho...klu nk tau lbh lnjut lg,dtg la ke hachioji.muahahaha

9n0L4 said...

amboi. ade tulisan jepun. hehe.