Wednesday, December 3, 2008

cRisTiaNo RoNaLDo????Me????


VS



Inilah benda yang slalu buat aku bingung dok Jepun ni. Sepanjang 8 bulan kat sini, ntah berapa puluh org Jepun said dat I resemble Cristiano Ronaldo a lot. Bagi korang yg memang tak tau pape, Cristiano Ronaldo adalah midfielder Manchester United dan Portugal yang telah meraih banyak anugerah spnjg karier nye dalam arena bola sepak. Paling baru ialah anugerah "European Footballer of the Year".

Mula2 kelas kt Tokai University ni, bdk2 satu jikken ngan aku cakap gtu. Time gi sukaneka ngan bdk2 fakulti sukan pn, ramai ckp gtu. Tiap kali maen futsal pn, ade je mamat2 Jepon cakap gtu kat aku. "あぁ、クリスティアノロナルドに似ているね、アズラン君は". Maksud dia,"Ko nampak cam Cristiano Ronaldo la Matle". Aku pn jd pening ngan orang Jepun ni.

Seumur hidup aku, tak prnh ade org ckp gtu kat aku. Datang Jepun br beberapa bulan, dah ckp 40 org rsenya cakap cmtu. Tapi aku tak kisah pn. Lantak diorang la nk cakap apa pn sbb AKU ADALAH AKU, NOOR AZLAN BIN ZOLKIFLI a.k.a. MATLE. Bila dah slalu sgt org Jepun cakap cmtu kt aku, aku dapat simpulkan kat sni beberapa point tentang orang Jepun

1. Orang Jepun jarang tgk Barclays Premier League dan liga bola sepak Eropah.
2. Kalu tengok pun, diorg kenal player2 ternama je. Bila ade orang luar yg ade la walaupon
sedikit persamaan ngan player tu, msti dia kata kita cam player tu wlupon yang sama hanya
lah style rambut, bulu kening, bulu hidung dan sebagainya.

10 comments:

Anonymous said...

ok le tu...nanti time mensetsu keje, ko leh ckp yg ko pny tokucyo sama dgn cristiano ronaldo...hehehe

Anonymous said...

hmm...slame kat jad aku x prasan la plak ko mcm cristiano ronaldo...neway, ronaldo ttp da best..!

aMaryLLiXe said...

elelelelehh...syok r tuh org kater die cam cristiano

nAna ezReenA said...

maybe yg tanye sme rabun kott..hahaha

*bangge laaa tu org kate die niiteru ngan cristiano =P*

AsMiZa said...

yeke same nih???hihi

kyo_9 said...

nasib ko peminat Man U.. kalo ko fan kelab lain ke ape, sure menyirap.. haha

aReLaN said...

bawak bertenang ye.bkn ak yg kata,org2 jpon yg kte.ak nk wat cmne lg.hohoho

oiyour said...

orang cakap skill aku main bola cam frank lampard..lek je...hehehe

aReLaN said...

ntah bdk2 ni.ak pn relax je.bdk2 ni lak gelabah.hahaha

9n0L4 said...

huhu. bkn calang calang org tu. :)