Thursday, January 8, 2009

1st JaNuaRY 2009

Tanggal 1 Januari 2009, seramai 8 org peserta (Nana, Shidee, Shairam, Mariah, Beko, Sheera, Sha & aku) telah menyertai aktiviti memborong di Gotemba Premium Outlet. Sebab hari ni permulaan bg thn 2009, maka oulet di Gotemba n serata Jepun telah mengadakan sale.

*Gotemba berlatarbelakangkan Gunung Fuji*

Tiba di destinasi, ramai umat Jepun membanjiri medan shopping Gotemba. Ada yg dah beratur sebelum outlet dibuka lg tu sbb nk rebut 福袋=Happy Bag. Dalam Happy Bag yg dijual pd harga 10000 yen itu terdapat produk bernilai sehingga mencecah 70000 yen tu. Memang untung besar. Tapi aku tak beli pape pn. Habis duit untuk makan je hari ni. Lepas habis shopping, gi singgah makan kt Saizeriya untuk isi perut.

*Isi perut sebentar di Saizeriya. Padahal sebelum tu dh pekena Udon kt Gotemba*

*Setelah habis shopping sakan*

Pas isi perut, kami menuju lak ke Jusco Hadano. Shopping lg la jwbnya tp bdk2 ni rmi window shopping je kt Jusco sbb dh pokai kt Gotemba. Hahahaha....Kt jusco nilah first time aku berpurikura. Aku rasa mmg gaya aku la paling comel. Aku letak purikura2 itu di post seterusnya.

*Aksi 18SG berlangsung*

Pas hbis berpurikura, kami smbung lg ronggengan kami ke pusat boling, pekena 2 game. Performance aku mmg teruk. Kalah ngan pompuan tu. Tak pernah jatuhan pin aku rendah dr 100 cam hr ni. Daimp...tp hari ni mmg puas hati berjalan walaupon agak keletihan. Minna, arigatou.

*Otsukaresan minna geng ronggeng aku*

4 comments:

mymirotic said...

x kan men benda tu pn 18sg...x tahan tul..=p

aReLaN said...

kami ni mmg brutal men bnda ketuk mengetuk ni.hahaha

nAna ezReenA said...

o0h.. ni yg aku duk dengar bunyi gedegang gedegung tu while bz conteng purikura..mmg ganas!!

aReLaN said...

nana-->btl2.kami bab maen pape mmg shinken ni naru.