Wednesday, January 7, 2009

sNoWBoaRD aT KiTa sHiGa

Pada 25-27 Disember yg lalu,seramai 35 student JAD+Cikun telah ber'snowboard' di Kita Shiga,Nagano. 33 org bertolak dr Shinjuku pd mlm 24 Disember manakala 2 org selebihnya dr Osaka. Perjalanan yg sepatutnya tak mkn masa byk sgt tu telah membazirkan masa kami di dalam bas selama hmpir 8 jam. Cam nak balik Kelantan je,padahal tkde jauh sgt pn jaraknya.

*Sebelum bertolak dari Shinjuku*

Setibanya di Kita Shiga, jelas kelihatan kejakunan bdk2 JAD. Maklum la 1st time tgk salji dpn mata. Bukan men ramai lg org kt sni sbb tmpt ni murah. Pastu bersiap2 tkr baju utk aktvt snobod n ski sbb tkleh check in bilik lg. Sesat kami mencari tmpt rental snobod stuff. Kelas snobod dikendalikan oleh Oiyour yg melantik Cikun selaku TA. Lepas Cikun ajar cara psg board n berdiri,dia terus hilang. Hahahaha....1st day,salji tak tebal. So, mmg lebam la bontot ini asyik jatuh je. Malam tu sme sakit badan esp bontot. Layan jela. Bilik aku dok layan tv je. Bukak tingkap, salji tgh turun dgn lebatnya. Bertambah jakun la msg2.

*Meja juara makan: Mangat, Shairam, Apiz, Totoro, Oiyour, Aku*

*Naib juara,meja sebelah: Hadi, Becko, Roy, Anept, Jaha*

2nd day, salji dh tebal so,tak sakit la ble jatuh. Performance peserta snobod n ski bertambah manthap. Girls pn cepat je power. Respek gua ngan lu sme la. Phewit!!!! Tp peserta ski tggl 2 org je, Alia n Fareez. Yang len beralih ke snobod. Malam tu lak makan tabehoudai. Memang bankrap la hotel tu ngan kehadiran kami rakyat Malaysia. Sme ktorg sapu selagi ianya halal n boleh dimakan. Pas makan, bergambar kt luar. Sejuk nak mampus. Tapi ade je yg slumber bergmbr tak berbaju dlm salji tu. Manthap siot...

*Final day of performance*

*Gaya snowboarder pro*

Last day in Kita-Shiga,bdk2 bilik aku kuar lmbt sket sbb cm dh mls je. Salji lebat, angin kuat, org bertambah ramai. Hajat di hati nk bergambar kt atas tp tak jd lak. Letih aku, Mangat, Totoro n Apiz jalan sbb nk kejar pukul 11 yg dijanjikan. Last2 tak jd. Ish3. Petang tu sme bersiap utk pulang. Dalam pkl 6 nek bas menuju Shinjuku. Berakhir la hatsu taiken snobod kami sme. Trime kasih kepada Oiyour, Musab n Mijah serta sme pihak yg menjayakan program JAD Fuyu Gathering n Snobod ni. Tanoshikatta zo.

*Snowman kami???*

8 comments:

dharmiza said...

saye bstuju yg bhwasenye cikun cume aja bdiri pstu lesap. hahaha..

weh ktorg pn dtg kol 11 tu tp lmbt sket sbb sesak nk nek gondola.sampai2 je kt atas, diorg kate dak laki p main kt tmpt lain.huu

kyo_9 said...

dah sampai Shiga patut nya turun la minami-Shiga skali.. hehe

cikun said...

hoho oh korang ngumpat aku kat c ni yek..haha..

AjiGiJiss, AiN Kici said...

"snowman kami"? oohh ko ade gak membantu memberi kn yuki ..hikhik...tp x cukup comey r yukidaruma ni..mmm..1st time..

aReLaN said...

dharmiza-->aik,ktorg tgg stu smpi 11.45 pe.hmmm....

kyo_9-->jauh sgt kita n minami tu.:p

cikun-->oooppsss...iccyatta.hahaha

ajigijiss-->tkpe2.nnt kte buat lg bsr.bsr cm ak.hohoh

oiyour said...

terima kasih kat cikun la sebb ajar korang berdiri..kalu tak ajar nanti cam ne korang nak berdiri..takkan main snowbot duduk kot..dah la tak berbayar..cikun cayolah(aku sorang support cikun)

aReLaN said...

hahaha....bdk2 sklh laki sapot bdk sklh laki.

9n0L4 said...

igtkan kat singapore. hehe. rupenye jepun.