Friday, May 29, 2009

ReZeKi......

Setelah terlepas tiket 2 man utk balik Malaysia time cuti musim panas, aku rse cukup sedih. Memang nak sgt balik sbb family surh aku balik. Tambah2 lagi sepupu aku yg stadi kt Indon pn nak balik Raya tahun ni. Aku juz mampu bersabar je menanti kot2 ade tiket murah lagi.

Belek2 facebook, tetiba jmpe MH Students nye facebook profile. Aku pn add la & daftar Grab-a-Deal. Selang beberapa hari pastu, kad kredit aku pn sampai. Aku takde pn berhajat nk gne kad kredit utk shopping ke apa. Juz kot2 tetiba ada emergency ke apa kan. Bukan kena bayar pape pn klu tak gne. Siap ade ETC Card lg walaupon aku tak berkereta. Hohohoho....

Tiba-tiba, pada suatu malam, aku menerima e-mel dari MAS berkenaan promosi terbaru utk bukan stakat balik cuti musim panas tp sehingga ke bulan Mac tahun depan. Tiket 2 man lebih kembali lagi. So, aku pn cepat2 la book ticket. Dapat la tiket utk 2 org dr 1 Sept hingga 26 Sept. Terpaksa cancel booking tiket kt Oiyour. Sori la Oiyour. Len kali bile2 aku blnje ko la. Nyusahkan ko je. Syukur alhamdulillah dapat gak aku pulang beraya tahun ni. Sape2 yang tak balik tu, jangan menyesal lak. Baek korang tanye famili betul2. Mana la tau diorg berharap sangat korang pulang beraya tp disebabkan kedegilan korang, ade gak mengangis tak berlagu di pagi Aidilfitri nanti. Hohohoho....

6 comments:

kyo_9 said...

rezeki baik nyer..
kire MAS masih sambung kempen tu lagi ek?

aReLaN said...

saido->a'ah.promosi bru bkk 27 hb smpi la 6 hb ni klu tak silap.tp hnye sah utk ahli grab-a-deal la.hohohoh

MY WORDS DESCRIBE MY FEELINGS=) said...

balik raye ni?msti meriah je kn...

aReLaN said...

kak ema->mmg meriah sbb kazen yg dok overc lg sorg pn blik rye.hohoh

Asmiza Azmi said...

oit2..blk raye mane taun nihh??
hhhihi

aReLaN said...

asmiza->balik rye melaka n teluk intan la.meh dtg rmh ak.hehehe