Thursday, November 26, 2009

紅葉 2009 河口湖

Hari Sabtu, aktiviti 紅葉 tahunan bagi budak Tokai ditambah lagi ngan budak Meiji & Takudai (sorang). Destinasi kali ni, 河口湖. Gerak dalam pkol 8.40 a.m. & tiba lebih kurang 2 jam kemudian. Sampai tu ingat banyak la pokok sbb 紅葉まつり kat area tu. Tapi kitorang jumpa 1 pokok je. Bergambar la puas2 ngan pokok tu.

*Peserta wanita*

*Peserta jejaka*


Pastu masing-masing dah lapar, berenti makan. Nasi lemak berlatarbelakangkan Gunung Fuji. Memang sedap tp kesejukan melampau menyebabkan tangan lgsg tak rasa pape. Nasi yg panas kuar je periuk trus sejuk. Time kasih kepada chef-chef kehormat atas juadah yg lazat tu. Pastu tetiba datang sorg makcik suruh kitorang bayar sbb berenti makan kt tanah dia. Terpaksa la bayar sbb dh makan kan. Kang haram lak jadinya kalau tak bayar.

*Nasi lemak & Fuji*

Pastu kitorang pusing balik area まつり yg mula-mula kitorang sampai. Banyak je pokok tapi kena jalan ke dalam sket. Memang sangkut kat situ jela. Plan nk gi air terjun terus cancel. Hohoho...Nak tengok gambar banyak lg tengok la kt facebook ye. Tapi aku nye tak byk gambar la. Kamera takde. Wuuuuu....

*紅葉まつり*

Dah puas tu, gi konbini jap utk menunaikan solat. On the way balik tu memang ngantuk giler la. Padahal gi tgk daun je pn. Minna otsukares...

No comments: