Thursday, November 12, 2009

KeMaLaNgaN

Aku terkejut menerima berita kemalangan Hadi & Keri. Tambah terkejut lg bila aku tau dri Kak Shirin yg tau dr Mr. Konta. Berita camni mmg cepat tersebar. Malaysia lg cepat tau dr Jepun. Habis je kelas basketball, aku try call Niku tp takleh so aku call Dilah. Aku tak senang duduk.

Lepas solat Jumaat, pulang ke rumah & bersiap utk bergerak ke Omiya Red Cross Hospital ngan Becko, Sheera & Fani. Tapi kami dapat tgk Keri je. Time tu Hadi kt ICU lg. 3 hari kami stay kt Omiya dgn harapan leh tgk Hadi. Tapi hanya certain people je leh tgk sbb pihak hospital sni mcm pelik sket. Nak lawat member pn ssh sbb dgr kata cam ade pesakit Jepun komplen. Nama pn melayu. Kalu sorg sakit, 20 org datang melawat tu bese la. Bukan cam Jepun. Sorang sakit, sorg je datang melawat.

Pape pn, syukur la dua-dua selamat. Sori la Keri aku mmg senyap depan org sakit. Tak tau nk cakap apa takut kang terguris atau terasa lak. Kepada member laen, ingatlah sket ketika memandu. Patuhi undang-undang & jaga keselamatan. Ingatlah orang tersayang. Bila dh kena, bukan korang je susah. Orang keliling ni risau tau. Doa je yg mampu kami hulurkan sekarang ni. Moga korang berdua pulih ngan kadar yg segera. AMIN.....

3 comments:

AjiGiJiss, AiN Kici said...

betul tu aku setuju..bile keadaan cmni org tersyg tu la plg riso..
tmbhan pula kite jauh dr keluarga..
papepon ingtlah org yg tersyg..

kyo_9 said...

Hadi ape citer lak ek??
Ak yg dok jauh pon dah 2,3 orang yg dok tanye psl diorang.. Agak2 bile diorang leh 退院 ek?

aReLaN said...

ain->sbb tu nk wat pape, jgn pikir dri sndri je.org len pn kte kna pikir gk.

saido->hadi tu cm lme lg je sbb kna operate.si keri mcm dh blh je.nk tau lbih lnjut ko try tnye org rumah diorg.hehehe