Monday, January 18, 2010

akHiRnYa, DisNeYsea

Disebabkan Tokai cuti sempena persiapan 入学試験 Jumaat lepas, aku amek kesempatan g Disneysea. Bajet nak sampai Disneysea sebelum gate bukak lg tp disebabkn tren rosak on the way tu, kitorang smpai dalam pukul 10.30 gk la.

*With Mickey Mouse*

Hari minggu memang tak ramai org. Tambah lak sbb hr minggu, ktorang leh beli tiket Campus Day Pass bernilai 4500 yen berbanding hjg mgg nye 5800 yen. Tapi kena cakap la nak Campus Day Pass. Jimat 1300 yen aku.

*Tower of Terror*

Ngan senang hati leh rasa sume ride selain Indiana Jones yg tgh repair. Paling best bg aku Tower of Terror diikuti oleh Journey to the Center of the Earth. Tapi agak sakit la time nek Journey to the Center of the Earth. Time dia tutup n ketatkan lever tu, keitai aku tak smpt nak alih dlm poket seluar. Memang ketat giler, aku takleh gerak lgsg tmbah ngan peha yg agak besar ni. Sekali dia pecut & menjunam tu memang sakit kaw2. Jantung dh tggl belakang. Adoi...

*Sunset dr SS Columbia*

Tapi totally a fun trip. 2nd best after USJ for me. Siap dapt tgk sunset dr SS Columbia lg. Balik tu mentekedarah kt Siddique Shinjuku. Boleh tahan jela makanan dia tp biryani dia tak sedap sbb myk byk sgt la. Hahaha...Kekenyangan menuju ke rumah.

9 comments:

salmi dharmiza said...

USJ lg best ke? hehehe.
oh aku pahammmm perasaan jantung tertinggal tuh. +_+

kyo_9 said...

pergh.. dai cuti sebab 入学試験?? shiawase giler~

aReLaN said...

salmi->ak enjoy g USJ yg jauh lg mahal n byk kli jntg tertinggal.hahaha...

saido->kelas cti,kenkyuu x pn tp ak wat cti sndri la. :p

Hana said...

desyo~ USJ lagi best (^^)

aReLaN said...

hana->tp best cmne USJ tu kn,ade sorg tu tkut nek roller coaster.jd cameraman je.hahahah

366 日 said...

shitteiru!!kui3~

aReLaN said...

farah->tau tkpe.hahaha...wat rugi je byr 1man lbih

cik dlabuseiyn said...

giler mahal usj..kos gi osaka pn dh mhl..nipis la wallet aku..

aReLaN said...

nek bas je murah.hahaha..wallet ko mmg nipis.sme men seret kad je.