Tuesday, January 12, 2010

ToKai vs TeiKYo

Kali kedua melihat perlawanan team Tokai. Sebelum ni team basketball Tokai Seagulls. Kali ni team ragbi Tokai Seagales menentang Teikyo. Kedua-dua pasukan memburu 初勝利 (kejuaraan sulung). Dapat tiket free aku selaku student Tokai. Pukul 10 lbih dh gerak dr eki Tokai. Masuk National Stadium lebih kurang pkul 12. Kickoff lak jam 1400. Memang lama gak la terpaksa menunggu.

*Nyanyi lagu uni masing-masing*

Tokai & Teikyo, masing-masing ada 2 orang player asing. Perlawanan bermula ngan Teikyo melakukan try awal. Agak sengit gak la. Tokai kemudian mendahului & berita baek buat team Tokai apabila player 外人 Teikyo injured dan terpaksa ditukar. Tapi peluang tu ternyata sia-sia. Teikyou berjaya memintas Tokai dan mengambil peluang tersebut melengahkan permainan.

*Koyak bendera ni aku kibar*

Keputusan akhir, Tokai 13- Teikyo 14. Memang kecewa la sebab kna tunggu next season lak. Time tu aku dah balik Malaysia. Ditambah lak ngan kecewa tak dapat tengok konsert Muse kat Budoukan Tokyo. Malaysia jangan harap la Muse nak datang.

3 comments:

zalazan said...
This comment has been removed by the author.
Shahira said...

best je baca blog bm campur dgn nihongo.
even saya tak paham sgt nihongo ni tp tau sket2.
hihi saya br 4bln ada di sini.
student hiroshima univ.
exchange student master prog.

nway nice blog.

aReLaN said...

shahira->thanks for the visit.sye dh nk blik pn bln 4 ni.hiroshima kaa.jauh gk la dr area sye.pape pn, yoroshiku.