Saturday, February 27, 2010

HaRi-HaRi YaNg MeLeTiHKaN....

Pada asalnya, aku bercadang utk beli keta tp at last decide to sell my AP. Maklum la,starting a new life in a brand new place will cost me a lot. Beside, I'm not that into cars. Bike is enuff. Lepas je habis happyou hr tu, aku start balik baito sampah, kumpul duit tambahan utk bawak balik Malaysia. Adik2 belajar sume pakai duit. Abah nk operate pon pakai duit.

Disebabkan kebanyakan baito kulakukan secara berturut-turut, aku lepak Ikuta je rumah budak Meiji. Nak jimat punye pasal, kayuh basikal je gi tempat keje sejauh 15 km.Tapi nasib aku memang baek. Dari 6 hari baito, 4 darinya adalah 不燃ごみ (non-combustible garbage). Sampah tak banyak, ringan tpi course panjang sket la. Hari-hari g ngan beskal, kurus aku. Gemuk kt peha jela.

Tapi still kena balik Tokai la utk setelkan pindah barang. 24 hb memang lembik. Tolong budak pmpuan angkut barang rumah. Pastu rumah aku lak letak kt bilik Wak yg dh jadi stor. Pastu nk kena susun lg barang dlm bilik Wak tu supaya tak serabut sangat. Pastu nek 終電 gi Ikuta. 一日本当に疲れちゃったと. Mesti meneruskan hidup lagi sebulan kt Jepun ni tanpa menghabiskan byk wang yen. Lmbat la plak nak balik. Rumah kt Nilai pn tak setel lg.Hmmmm

4 comments:

H said...

haha ingatkan balik tokai sbb rindu awekz

aReLaN said...

awek apanya.dia blik msia dh pn.hahaha

H said...

oh mane ah aku tau, bukan awek aku hahah

seblom balik tu shokai aku baito bro kalo boleh aku miskin nih XD

aReLaN said...

tmpt baito ak dh ade list spe msuk dlu.sme atas kuasa shahrin sbb dia tantou ktorg.hahaha