Sunday, January 31, 2010

KeJe SeTaHuN....RoNBuN...FiNaL NoMiKai LaB TaKaMoTo

Hari Jumaat, 29 Januari 2010, tepat jam 11 pagi, waktu menghantar 論文 (thesis) bg 動力機械工学科 (Department of Prime Mover Engineering). Sebelum pukul 11 lagi, budak2 Jepun dah beratur nak htr ronbun tu. Dengan terhantarnya ronbun tersebut, maka berakhir la keje setahun aku di final year univ kt Jepun ni. Tinggal presentation je yg agak lambat iaitu 16 Februari ni. Memang tak best la menunggu lama-lama ni.

*Final Year thesis group aku*

Setahun dalam lab ni, walaupun sesetengah anggap mcam senang je lab aku, hakikatnya takde la senang sgt. Awal-awal kna wat proposal kt sensei ttg bentuk orifice yg nk psg kat enjin. Pastu kena wat 設計 45 biji benda alah tu, 加工 sume 45 biji orifice tu, pastu psg kt enjin & wat eksperimen tentang kaitan bntuk serta saiz orifice ke atas performance enjin.


Keje aku lebih kepada 加工 & 実験 sbb aku 実験班. Member group aku pn xbg aku sntuh ronbun tu melainkan sikit kt 前刷り & muka depan ronbun. Tapi memang lega la lepas dh htr ronbun. Ntah berapa kali kena check ngan snsei bru lepas. Malamnya lak ade 飲み会 terkahir utk lab aku.

*Minna , arigatou*

Menu bukan men byk lg. Ada 唐揚げ, potato fries, takoyaki, カキフライ etc. Tapi sume halal la. Sanggup budak lab aku gi kedai halal ngan aku cari bahan. Habis makan-makan, aku cam bese, keje cuci pinggan mangkuk. Habis basuh, aku pelik budak-budak ni senyap je. Tetiba, nyanyi lagu birthday. Hahaha... Memang aku terkedu ngan benda suprise ni. Langsung tak terkata. Diorang belikan aku game PES 2010 PSP utk aku. Kek takde sbb takleh makan nnt diorang cakap. So, makan jela aiskrim ramai. Thanks guys. この1年間本当にありがとうございました.

7 comments:

shineeshimizu said...

best giler lab ko...urayamashiii na....ak dilayan sprti ntah ap2 je....huhhuhuhuhuu

aReLaN said...

zahir->mmg sme ok je lyn.tp kepala otak blue jpon,mmg xleh buang la.hahaha

kyo_9 said...

pergh.. ak rasa ko dah ade game PES2010 versi download nyer.. ;)

Miza Azmi said...

msti ko pon layan otak blue jepon tu.sbb tu leh kamceng.hahaha.
xdela.gurau saje.

bestnye dapat adiah.!

aReLaN said...

saido->ak xtau.yg pntg ade gk la game ak leh men.hoho

as->hahaha...klu phm apa diorg ckp leh gk ak lyn.ni dh msuk bab2 yg mendalam mmg wat dunno jela.ni br adiah bdk lab.hadiah len xtnjuk lg.ko xnk bg ke??? :p

AjiGiJiss, AiN Kici said...

otsukaresama..
mesti syok da anta ronbun..
bestnye org smbt besday ko..
ii naaa

aReLaN said...

ain->eleh,cm bday ko org xsmbt je.hahaha...syok dh htr ronbun tp xsyok menanti happyou.