Thursday, March 4, 2010

BusY La PaSNi....

Skang ni busy ngan baito. Habis baito ni lak, busy ngan jalan-jalan keliling Jepun. Nasib baek ade duit yg dah terkumpul agak lama dalam bank tu. Antara destinasi sebelum balik for good ialah Disneyland, Kyoto, Hakone, Takao-san, ichigo-gari dll. Balik 27 hb Mac. 28 hb Mac gi majlis rumah Becko. 29 hb lak gi lawat Ichikoh. 30 hb macam nak lapor diri kt YPM.

Nasib baek la hari tu orang Ichikoh call tanya nak masuk keje bila. Aku cakap jela nak masuk tgh bulan 4. Green light dia bg. Pastu tnye lak 5 hb atau 12 hb. Knfem-knfem la aku pilih 12 hb. Leh la relax-relax jap ngan famili before masuk keje. Kang dah keje bukan ade masa sangat nak jmpe family & member.

Skang ni meniti hari-hari terakhir membersihkan Setagaya Ward. Duit gaji masuk bulan depan. Knfem la bukan aku yg amek. Suruh orang laen kuarkan. Aku la paling senior dalam budak baito kt Tamagawa tu sbb budak-budak len dah balik. Ramai lak budak Malaysia baru masuk situ. Yang baru masuk tu jge sket imej Malaysia. Akan kurindukan keje kutip sampah ni bila bersara nanti.

2 comments:

cik dlabuseiyn said...

alang2 org tu tanye nk kerja bile, baik ko cakap awal bulan 5..lagi lame cuti..lagi lama duk umah..hihi

aReLaN said...

ade gk nnt dia ckp,"awak ni btul ke nk keje ngan kami".tak psl2 kna buang sblom msuk keje.hahaha