Thursday, March 11, 2010

GooDBye saMPaH-saMPaH seTaGaYa.....

Tanggal 10 Mac 2010, berakhirlah dengan secara rasminya tugasku sebagai pengutip sampah area 世田谷区 (Setagaya Ward). Sama ngan tarikh persaraan 3 orang pekerja tetap 玉川事務所. Aku start wat 22 November 2008 lagi & setia ngan 事務所 aku tu. Dari zaman ade lori besar dan double sampai la pupus dua-dua tu kt tempat aku.
*Habis keje hari terakhir*

Ketua tempat aku, Shahrin a.k.a. raksasa sampah. Satu-satunya budak baito pernah dapat bonus sebab rajin. Dia lah yang cari orang bila diperlukan & aku masuk situ menggantikan tempat Fak. Keje kutip sampah seswai ngan aku yang lagi suka keje berbentuk fizikal daripada mental cam AJIS. AJIS keje malam, so kacau la waktu tido aku menyebabkan aku hanya bertahan ngan AJIS selama 1 hari je.


*Loker kecilku*

Sampah area Setagaya memang ok la sebab tempat tinggal ramai orang kaya. Sampah bersih & kering je. Susah la nak jumpa sampah kotor dan berlendir kat sini melainkan area 商店街. 現場 sampah macam tempat aku exercise. Turun je lori berlari gi kat sampah pastu angkat sebanyak mana mampu dicekup kedua belah tangan. Pastu lari kejar sampah kat depan. Kadang-kadang 担当 aku tak sempat sampai tempat sampah, aku dah habiskan dulu.

Macam-macam habuan gak lah dapat time kutip sampah. Kasut basketball, suar jeans, baju dll. Hahaha...rezeki. Akan kurindukan sampah Setagaya......

5 comments:

Anas said...

try baito sampah kt msia plak.haha

cik dlabuseiyn said...

rozek citer, die masuk je keje kt setagaya terkejut tgk nama dalam katakana penuh kt lockers..hik3..nampak sgt gaijin x kesah keje smpah..

aReLaN said...

anas->ko la wat dlu.br ktorg buat.

dilah->keje smpah kt jpon nk kesah apa.smpah tak kotor mcm msia.gaji lumayan.hohoho

FakhRiaH said...

Seriously..alan makin berisi..haha...bile nk blik Mesia nih..cpat2 la..nti leh la jdkan Teganu sbrsih jepun plok yerk..:)

aReLaN said...

ama->berisi tkpe jgn gemuk.hohoho...mne dok ganung dh.skang dh pndh perak.tp keje kt nilai.so dok nilai la pasni.