Saturday, September 24, 2011

NeW ZeaLaND vs FRaNce....

Semalam baru pasang ASTRO, semangat giler pasang ASTRO semata-mata nak layan Rugby World Cup 2011. Dan team feveret aku, NZ All Blacks turun menentang France petang tadi. Bila layan match ragbi tu, rasa nak balik zaman sekolah dulu maen ragbi untuk sekolah. Memang tough giler rasa masa tu. Ringan je satu badan ni nak belasah orang tapi tak pernah la aku belasah orang. Kesian pukul orang tak berbalas ni. Nak lawan, lawan macam jantan la kan. pe kes ragging budak.

*Zaman muda-muda dulu*

Budak ragbi zaman skolah dulu memang kena cop bermasalah. Ramai masuk Jemaah Disiplin Maktab atas kes disiplin. Junior siap ada retak tulang rusuk kot dulu sebab kena tackle ramai-ramai. Pe la nak jadi. Adik aku sendiri yang satu maktab pon jadi mangsa. Tapi kan, bila tengok match RWC tadi memang teruja. Awal-awal tu pelik gak, sejak bila Haka dance All Blacks jadi macam tu. Rasa nya selama aku tengok sebelum ni laen je.

*Richie McCaw dapat cap sempena cap ke-100 utk All Blacks*

Final result, NZ menang ke atas France ngan 37-17. Try NZ hadir daripada Adam Thomson, Cory Jane, Israel Dagg & Sony Bill Williams. Danny Carter melengkapkan bonus ngan 3 conversion dari 4 peluang dan mencipta 1 drop goal menarik. Match ini merupakan penampilan ke-100 buat kapten All Blacks, Richie McCaw. France sekarang tak macam dulu walaupun pernah kalahkan All Blacks. Kalau dulu, France ada Chabal, memang cuak rupa dia, sbijik macam Spartan dalam 300 tu. 

*Aksi SBW, rugger NZ Islam tapi bertatu???Hmm*

Pape pun teruskan perjuangan anda NZ All Blacks. Moga kali ni berjaya menang World Cup di tempat sendiri. 

6 comments:

msredcheesecake said...

Wa... Main rugby dulu yea.... Skang main lagi tak?

aReLaN said...

zaman skolah je maen.dh keje ni mne la ade mse nk maen lg.tu yg sedih.kn best klu leh trus men.hmmm

kyo_9 said...

giler aa..
duduk sorang pon dah pakai Astro!!
ni yang rasa nk keje kt Malaysia je.. huhu~

aReLaN said...

saido->bosan doh klu tkde astro especially ble wiken dok sorg je kt rmh.lmbik la tiap kli bola nk kna g maple.hahaha

Anonymous said...

SBW mmg dh lama bertatu sblm masuk Islam :)

aReLaN said...

ano->ooo...ptutla.ingtkn dia lhir as islam tp tetiba dh bsr sket gtl wat tatu.hahah