Friday, October 21, 2011

NeXuS La PLaK


Baru angkat Galaxy S II lebih kurang 3 bulan lepas, tup tup Samsung Galaxy Nexus lak dah lancar kt Hong Kong awal minggu ni. Kalau macam ni lah kan memang susah la. Kita rasa gadget kita dah cukup bagus, tetiba kuar lagi baru & lagi bagus. Tapi syukur la pe yang ada kan. Aku bukan kaya sangat sampai nak angkat sume kan. Setia pada S II.

Samsung Galaxy Nexus ni hasil kerjasama Samsung ngan Google dan beroperasi ngan operating system terbaru Android, Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Aku pon tak tau la kenapa sume nak bagi nama makanan sedap-sedap je untuk Android ni. Maybe nak tunjukkan sedapnya pakai Android kot. Antara feature dia:

1) HD Super AMOLED display (1280 x 720) 
2) 1.2 GHz dual core processor ARM Cortex A9 (Sama ngan S II)
3) 5 MP rear camera (kurang dari S II)
4) 1.3 MP front camera (kecik dr S II gak)
5) 1080p video recording & playback (sama je ngan yg len2)
6) USB 2.0 ,3.5mm headphone jack, Bluetooth 3.0 & ada expandable memory
7) NFC (leh jd cam touch & go la krenya)


10 comments:

♥ norlida ramli ♥ said...

teringinnya nk gadget cmni...bila ada yg the latest je sume nak..tp..

xde duit lah!haha..

bersyukur jela ngn ape ada skrg..nnt kalo ada rezki lebih leh la :)

aReLaN said...

@norlida : hahahah...nme pn manusia.mne pernah ckup ngan pe yg ada.mmg xnk tukar pon sbnrnya sbb kontrak ngan maxis 2 thun.kekal la ngan S II ni slagi dia mmpu berkhidmat :p

kyo_9 said...

kamera 5MP jer?!
biar betik bro..

aReLaN said...

@saido :tulah mslhnya.hahaha...bnda len upgrade tp ade lk bnda g downgrade.pe kes...

nurfauzi said...

lebih berminat nak beli tablet.
macam samsung galaxy tab 10.1 tu.
yang tu ade fungsi telefon ke?

aReLaN said...

@nurfauzi : tab 10.1 tak tau la.tab yg kcik tu ade je.tp nmpk smcm lak ble ckp telefon thru tablet.ade org ofis pki.hahaha

msredcheesecake said...

Duit tak pernah cukup nak beli gadget canggih cengini... Samsung mahal la.... Usha dari jauh je...

aReLaN said...

@msred :mmg mahal pon smpi terpksa kmpul berbulan2 duit gji bru dpt.hmmm

adwafarahin said...

da ade galxy s II tu bersyukur ler..kite pakai HP cikai jer
wuwuwu T_T

aReLaN said...

@adwa :nme pn manusia.ssh nk rse ckup ngan pe yg ade.sblum ni pki nokia rm85 je tau.hehehe