Saturday, October 22, 2011

SaBTu NgaN ReaL sTeeL

Start dari hari ni aku cuti selama 9 hari sampai la Ahad depan sempena Deepavali. Lusa baru gerak balik Teluk Intan. Hari ni kuar gi tengok wayang kat The Mines la. First time tempah tiket wayang ngan Maxis Movies nye apps. Buy 1 Free 1 lak tu. Memang jimat habis la. 2 tiket untuk RM13 je tapi nak Buy 1 Free 1 ni kena ada PayPal ataupon M-wallet kot. Pastu beli baju baru untuk my Galaxy S II. Sian kat dia, tak tukar baju pon dari hari tu. 

 *Wajib tonton*

Ulasan aku tentang Real Steel, memang best. Banyak aspek disentuh cam kesungguhan, keyakinan, kekeluargaan dan macam-macam lagi. Banyak gak pengajaran yang leh diambil dari citer ni ni la antaranya :

1) Don't judge a book by its cover. Contohnya macam Midas & Atom. Walaupon Midas tak sehebat Noisy Boy dari luaran tapi sbb tuan dia power & tak gelabah cam Charlie, dia tetap leh menang ke atas Noisy Boy yang pernah masuk liga robot WRB. Atom pon walaupun hanya sparing robot dari Generasi 2, still leh bagi saingan manthap ke atas Zeus the Almighty. Yang penting ada bakat, skill & keazaman, bukannya paras rupa.

2) Leave the past, live the present. Lupakan lah sape kita dulu. Yang penting sape kita sekarang. Dulu mungkin kita teruk tapi sume tu leh berubah cam Charlie. Walaupun dia agak jerk di awal citer, tapi seiring ngan citer, dia semakin matang dan sedar bahawa dia mampu bangkit. Walaupun Charlie pernah mengabaikan tanggungjawab sebagai ayah kepada Max, tapi sume tu berubah. Dia sedar yang Max perlukan dia dan dia juga perlukan Max. 

3) Bapak borek anak rintik. Max memang ikut perangai Charlie. Sama-sama kepala batu. Dua-dua memiliki cara pujukan atau rayuan yang sama, renungan mata yang sama. 

4) Usaha tangga kejayaan. Max dan Charlie berusaha hingga ke akhir bersama Atom. Walaupun Atom takdela power mana, tapi dengan usaha Max & Charlie, mereka mampu memberi tentangan sengit ke atas Zeus yang dianggap tuhan robot. Walaupon kalah dari segi kiraan mata, Atom tetap juara di kalangan penonton. 

Papepon, citer ni memang tak bosan. Ada kalanya lawak, ada waktu mengujakan cam babak perlawanan robot. Mengusik perasaan pon ada. Bagi yang tak tengok lagi tu aku memang syorkan korang tengok. 

*S II dating ngan 3GS*

*Eh2, baju kita lebih kurang sama la*


p/s : Jumpa Norshahrul Idlan Talaha a.k.a. Mat Yo kat The Mines tadi...

6 comments:

pinky_liscious said...

wahhhh....best la....buy 1 free 1... tak pas pun 1 kat kite kan..hehehe :p

aReLaN said...

ala,xckp awal2.klu tak leh bli 4 trus.buy 2 free 2 la.double date.hehehe

Fathin || Bamir said...

boleh erk tempah ikut situ?jimat la.!

aReLaN said...

@fathin :bleh n mmg jimat 1 tiket.hohoh

adwafarahin said...

real steel terbaik kot! hehe suka jugak!

untunglaa ade galaxy s II huhu nice la kaler baju die :)

aReLaN said...

@adwa :peminat tegar kaler merah.red devils, red warriors, urawa reds,redbull, rumah merah bla bla bla.hahaha