Tuesday, November 8, 2011

MaLaYsia PaLiNg ToP


Malaysia kuar lagi kat TV Jepun!!!! Menurut kajian, Malaysia berada di ranking pertama sebagai negara paling banyak amek gambar ataupon fotogedik @ fotogenik!!! Data ni berdasarkan berapa keping gambar diambil dalam sehari oleh rakyat sesebuah negara bila gi melancong. Diikuti Chile 75.4 keping, China 67.9 keping, Jepun di ranking 48 ngan 20.5 keping serta Iran di tangga paling corot ngan 18.5 keping. Mana taknya, kalau tengok kat Fb, ramai rakyat Malaysia suka bergambar gaya mulut itik, pakai spek itam, muncung cimpanzi dll. Dah banyak kali Malaysia kuar kat TV Jepun sebenarnya. Nipon aku amek dari fesbuk kohai yang still kat Jepun. Gomen ne kohai, kohai no mitome toranakute, kono shashin totta tte. 

Rindu aku nak tengok rancangan Jepun cam dulu-dulu. Walaupon ada yang out, tapi most rancangan TV Jepun berunsur ilmiah. Bahkan ramai artis Jepun berpendidikan tinggi dan alumni universiti-universiti terbaik Jepun. Kalau masuk kuiz memang power. Artis Malaysia ni rasanya kalau tanya ibu negara pon belum tentu leh jawab. Maklumlah rasanya kat Malaysia ni ramai yg jadi artis sebab dah takleh co-op ngan akademik lagi. Jujur aku katakan... 

p/s : Perenggan kedua langsung takde kaitan ngan kisah Malaysia negara fotogenik dunia. Hahaha

18 comments:

Eza Boom Boom :) said...

mulut itik tu macam mana? macam gmbr Eza ket belog ke?? Hehe.. Urm..memang tak dapat disangkal la..negara maju dengan negara sedang membangun.. Whatever it is, I'm proud to be Malaysian. Hehe.. ^__^, jalan-jalan sini sebelum tido..:D

adwafarahin said...

hahaha btl2! tu sbb org2 jepun educated even diorang x kaya sbb tv diorang byk rancangan ilmiah

rindu jepun yer? siann :)

aReLaN said...

@Eza : hahaha...yg mncung2 mulut tu mmg ktorg pggl mulut itik.rkyat malaysia ni jnis pntang nmpk kamera.klu g oversea mmg bertimbun la gmbr amek smpi xmuat memory card.

aReLaN said...

@adwa : spe xrndu zaman student esp kt overc.ble dh keje ni len mcm je rse.hmmm

oli-go said...

hahhahahha..sje btol la jepon ni..

aReLaN said...

@oli-go : ok la tu.jpon mmg ske buat study cmni.byk bnda leh tau.huhu

shah said...

sepatah haram aku tak reti ni, kalau kene tipu pun aku caya ni

DERMA DARA

aReLaN said...

@shah : kalau xphm tkpe.buat2 paham jela.hahaha

msredcheesecake said...

Msre suka ambil gambar tapi tak suka bergambar...

aReLaN said...

@kak red : sye terbalik.xske amek gmbr sbb nnt xmsuk mke dlm gmbr.hehehe

desir2sakura said...

yappari org msia (ckp kt diri sy sdiri) o_o"

aReLaN said...

@bila : sou desu ne....

roha said...

mulut itik hahaha..rmai sgt yg suka posing buat muka huduh camtu pelik tul la.kesian kt adik2 tu...

aReLaN said...

@roha :hehehe..diorg rse comel sgt wat gtu kot.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bkn xde bakat dlm akedemi tp terlalu terdedah kpd dunia hiburan smpai dorang rasa Ct nurhaliza sekolah smpai SPM pun blh jd kaya dengan menyanyi. Dh tu skang ni dh makin byk rancangan realiti TV, pertandingan nyanyian utk kanak2. Bila terlalu terdedah & didedahkan, mak minat dorang lebih kpd apa yg diddedahkan pd dorang la

aReLaN said...

@THE LEKAT LEKIT STORY : mmg la tp klu dia btul2 pndi tkdenya dia terpikir nak msuk rancangan realiti pe sme tu.

apaajanews said...

boleh buat promo...cuti-cuti malaysia,,he he

aReLaN said...

@apaajanews : jpon ske g europe lg bndg ngan malaysia.wuuuu