Thursday, December 15, 2011

iPhone 4S Di MaLaYsia



Akhirnya, sampai gak iPhone 4S kat Malaysia ni. Walaupun aku bukanlah peminat iPhone, tapi aku nak habaq kat korang sume, bahawasanya iPhone 4S dah kuar & korang leh dapat kat Maxis. Dulu time aku angkat Galaxy S II, menunggu lama gak la sebab stok habis. Kalau korang nak cepat, dapatkan la cepat-cepat iPhone 4S korang kat Maxis Centre ye. Kalau lambat, memang melepas la korang. Terpaksa menunggu. Penantian itu satu penyeksaan bro. Nak tau lebih lanjut pasal pelan berkaitan iPhone 4S dari Maxis, leh la jenguk sini

40 comments:

dyabunga said...

mampu tgk je..haha

Juliet_iRa~" said...

hee..ira xmampu sbb penganggur skarang ni..;p

mampu tengok je..huuu

aReLaN said...

@dya & ira : sme la.skang ni mampu tgk je jgk walaupon dh keje.pokai la klu tiap kli kuar hp bru nk bli.hehehe

wanie wonek said...

syoknya dapat samsung galaxy s2. nak jugak. rugi saya beli awal. dapat la samsung galaxy s je. takda 2. heheh

ツ Bieaz ツ said...

wahhhh iphone plan nak beli tapi parent siap saun
"takpayah beli guna je hp yang ada" uhuhuh

aReLaN said...

@wanie : tu pon setelah panas telinga hari2 kna sound engineer pakai nokia rm85.hahahaha...

aReLaN said...

@Bieaz : zaman blajar sblm g jpon, pakai hp nokia 3310 je yg parents bg.ble dh g jpon,blk msia keje br bli hp.hehehe...xprnh pikir pn nk tkr hp mse blaja dlu. :p

NAZRUL AZAT said...

pelik noh la nih, handphone tu melambangkan status, aku pun xpaham budak2 la nih huhuuuu

aReLaN said...

@AZAT : tulah psl.ak dlu pki hp rm85 tu elok je,jnji leh sms n call tp smpi satu mse tu ade bnda berkaitan keje ke apa (cm htr gmbr parts sruh bli),fail la.kamera n mms tkde.so,kna la bli hp br.heheh

Cik TeN10 said...

lohh lmbat jgak ehh smpai mesia.. kt sini diorg dh pakai smpai nk lasam dh pn..

btw ari ni salji turun tau kt sendai.. masa keluar nak gi kelas tadi terkejut !! padan la sejuk je malas nk keluar dr futon.. ngeee ;p

kepunyaan kuh ;]] said...

mampu lihat dan usya jew..hahaha

cian t mai la kedah na mcm2 tempat da g,,tu xg belah lngkawi g mak aii choclat wodd wooodd..hehehhe ...

aReLaN said...

Cik TeN10 : nme pn msia.ini olang ah.mmg sje nk bg jeles kn.waaaa....btw, my area dlu ssh nk trun yuki.klu trun pn,blm smpt tsumoru dh cair.nk maen snobor,buat yuki daruma etc....

aReLaN said...

@kepunyaan kuh ;]] : skang ni ble dh keje ssh nk jln2.hmmm...klu g langkawi byk sgt brg org kirim kang.hahaha

~SaL IjOu~ said...

masih blom mampu.sob*~

aReLaN said...

@~SaL IjOu~ : sme la.ble tgk blk kt promo tu,mak aih mahalnya la....

kyo_9 said...

geram dengan Siri
tapi masih berpuas hati dengan iPhone 4..

aReLaN said...

@saido : aku tengok siri sme je cm android nye voice command, voice search, voice pe sme tu.hahahaha..tp kdg2 bengong gk.ak nye english dia tak paham.hmmm

wahida said...

huhu...serius mmg tak mampu...


salam kenal, terus follow sini...

DiDiE eLa said...

ohh harapan tinggal harapan..mampu tengok jer....kalau tidak nak beli..ohh sayang duetku~~ nak buang duet nak pi jalan2 time winter~...

adwafarahin said...

semorang dok crita sal iPhone 4s daaa
-___-"

fadh leyanie said...

nak bli lambat lagi..:)

LAici KAng Ais said...

duit nuffnang tak cukup lagi.haha

~aYu~ said...

taktau pasal pe tak minat dgn iphone ni. mungkin sbb setia dgn nokia je kot.. lgpun tgn jenis kuat peluh. tak sesuai touch screen..

aReLaN said...

@wahida : salam kenal kembali.ni pn xmampu sbnrnya.nk promo je smbil topup tabung.hoho

aReLaN said...

@DiDie eLa : banyak btul duit klu nk g jln2 winter tu.klu g winter kt jpon,kem slm warga jpon ye.heheh

aReLaN said...

@adwa : sje je nk cter.xleh eh??heheh

aReLaN said...

@fadh leyanie :sye mmg takkan bli pn.heheh

aReLaN said...

@LAici KAng Ais : sme la.tak tau la berapa tahun lg br ckup.rsenya dh kuar iPhone 10 kot br ckup. :p

aReLaN said...

@~aYu~ : sme la bab tgn berpeluh tu nsb bek tak teruk.xmnt gk iphone.byk sgt problem.tu yg amek hp len.sje promo pd yg berminat.hehehe

ZYASH said...

Dapat samsung S2 jadi lah...hhuhu

aReLaN said...

@ZYASH : btul2.syukur ngan pe yg ada.best kot S2.hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

masih setia dgn hp pencen..biarlah selagi blh guna. iphone ni.. bkn x teringin tp.. yelah org mesekin. kekekekeke

CekbOlat-bOlat said...

bolat hP cikai jer -,-"
abg alan ni promte.. beli ke bang?

aReLaN said...

@THE LEKAT LEKIT STORY : ade rezeki nnt leh la bli.takpon ada org bg kan.hehehe

aReLaN said...

@CekBolat : abg zaman student dlu smpi la keje awal2 dlu pn hp cikai je.hehehe..xde nya nk bli.setia pd S2. :p

DiDiE eLa said...

erm jepun kene ada 10K dalam akaun baru layak dapat visa...
InsyaAllah 2014, akan ku jejaki jepun..tue pon kalau umur panjang lagi lah..hehehe winter 2012 dekat korea aje lah.. tengah simpan duet..berjimat - cermat.. no shopping at all kat malaysia..haha << sampai macam tue sekali nak gi jalan2 korea>>>

aReLaN said...

@DiDiE eLa : time student la sng nk jln2.jnji duit ada.dh keje ni,duit byk pn blm tntu leh jln2 tau.hahaha

dhiera said...

kemain lagi promote iphone~

aReLaN said...

@dhiera : xtau nk post apa sbnrnya.smbil2 promo,lh gk tmbh duit tabung.hehehe

DiDiE eLa said...

taw xpaa...kerja2 bertimbun3 kan3