Tuesday, July 24, 2012

SaLaM RaMaDHaN


Walaupun hari ni dah masuk 4 Ramadhan, aku tetap nak ucap salam Ramadhan buat semua. Sempena ngan kedatangan Ramadhan ni, marilah kita semua bersama-sama mencari keberkatan & maghfirah yang ada dalamnya. Bulan ni banyak bonus leh kita kaut. Jangan dok ingat bonus yang kita dapat dari bekerja je. Bulan puasa ni pon ada gak bonus dia. 

Minta maaf la lama tak update mahupun singgah blog korang. Aku cuti dari Khamis sampai la Ahad. Banyak urusan nak kena selesaikan. Hari Khamis gi Melaka buat medical checkup kat Mahkota Medical Centre. Pastu singgah jenguk nenek kat Klebang jap. Petang nya lak singgah Senawang untuk bayar deposit rumah sewa. Sebabnya tukang jaga rumah tu kata, ada orang lain nak juga rumah tu & dia sanggup bayar lebih sedangkan kitorang dah book awal lagi. Jadi, bayar jela terus deposit biar takde orang nak pertikai lagi. 

Hari Jumaat lak dok jela melepak kat rumah. Ingatkan nak balik ke Teluk Intan malam tu gak tapi tiket habis. Balik la pagi Sabtu tu. Lepas solat Jumaat, ada farewell party lagi untuk aku kat Pizza Hut. Ngan baju melayu aku datang. Orang sume pandang pelik je. Ramai gak kaum Adam ni tak pergi solat Jumaat rupanya. Bila nampak aku, baru la tertunduk-tunduk. Ngan orang tau malu, ngan ALLAH korang tak malu & takut ke??Masya-ALLAH.

Balik rumah sehari je, tak sempat nak buat pape. Cincin kahwin & kad dah serah kat mak. Ada lagi separuh untuk aku edarkan. Semalam start keje memang takde mood ditambah lak ngan puasa. Rasa nak je aku dok kat surau sepanjang hari. Tapi mana leh, aku dibayar gaji untuk buat kerja, bukan lepak surau. Hehehe...Tinggal lagi seminggu je kat Ichikoh ni. Hmmmm..

70 comments:

Cik Awin said...

salam ramadhan 1433H ye...

LubLy said...

chillax bro..jgn sedih2..
kan nak msk new life..new job..so cheer up!

paripariputih said...

never too late selamat menyambut RAmadhan ya Arelan hu hu hu >.< POSA KE RI NI?? mua ha ha ha...

lelamaisara said...

Salam ramadhan...
selamat berpuase...
pose jgn tak pose..:)

Has said...

oh, sudah tidak buat lampu Myvi la lepas ni ye :P salam ramadan alan :)

dyabunga said...

kad utk dya xde ke?hihih
nk curi tulang ye??hihi

Nurmujahidah Ismail said...

nak kad jugak,, bile nak amik gambar kad ni,, kalau tk dapat pun,, tngok jadila,,:(

Kesuma Angsana said...

slam ramadahn juga ye

are_lin@yu said...

salam 4 ramadhan..;-)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

salam ramadhan....

Nyue said...

salam ramadhan 1433H ye...
wahhh..xlama dh tu..kalu daa start edar kad..xnk jemput nyue ke?
hhheheeh.....

Nyue said...

salam ramadhan 1433H ye...
wahhh..xlama dh tu..kalu daa start edar kad..xnk jemput nyue ke?
hhheheeh.....

Nyue said...

salam ramadhan 1433H ye...
wahhh..xlama dh tu..kalu daa start edar kad..xnk jemput nyue ke?
hhheheeh.....

Nyue said...

salam ramadhan 1433H ye...
wahhh..xlama dh tu..kalu daa start edar kad..xnk jemput nyue ke?
hhheheeh.....

msredcheesecake said...

SIBUK DGN URUSAN NAK TUKAR STATUS YEA... HARAP SEMUA BERJALAN LANCAR...

SALAM RAMADHAN...

Asmara said...

Selamat berpuasa sorang last tahun ni, tahun2 berikut2nya dah berpasangan dan bekeluarga. Enjoy! ;D

Saya Disini said...

selamat bpuasa

aReLaN said...

@Cik Awin : salam ramadhan jugak

@LubLy : sedih la tinggalkan kawan2.waaaaaa

@PariPariPutih : mestilah puasa.hahah

@lelamasisara : salam ramadhan & selamat berpuasa jugak.

aReLaN said...

Hasparina Sensei : pasni buat kereta honda lak.hehe

@dya : kad kawen ke kad raya?hehehe

@muja : nanti la letak gambar kad tu.lupa lak.hehe

@Kesuma Angsana : salam ramadhan kembali

aReLaN said...

@are_lin@yu : terima kasih

@Alieza Dayasari : salam ramadhan juga

@Nyue : salam ramadhan. sume dijemput la.hehe

aReLaN said...

@kak red : insya-ALLAH.doakan la ye

@Asmara : hehee..last puasa sebagai orang bujang.

@Saya Disini : selamat berpuasa gak.

Nur Lavender said...

salam ramadhan jgk..
jgn lupa jemput yer knduri nnt..:)

Deqla manjew said...

selagi tak habis ramadhan boleh je ucap.. hihi..selamat berpuasa bakal peranten baru.. :)

Cik Nur said...

salam ramadhan buat bakal pengantin baruu..!

Layyinul Harir said...

salam ramadhan untuk bakal pengantin..

semoga dapat melahirkan generasi islam akan datang.insyallah.amin.

maszull said...

assalamualaikum arelan...salam ramadhan yer moga semuanya yg dirancangkan dah siap dan telah ditetapkan...:)

Masha Meisters said...

salam ramadhan....wah kire lepas raya la ni...hehehe

NIZAM said...

Lan, selamat berpuasa. :D

yang pasal solat jumaat tu, kt mana2 pun sama kot. relax je kan lepak.

~Sweet Honesty~ said...

wahh..xlama lgi dh jdi suami org la hang kan..hihi..

salam ramadhan juga yea..

Chic Na said...

salam ramadhan arelan. :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

^^salam ramadhan^^
(^___^)

Juliet_iRa~" said...

eh nak pindah kerja ke?

kg kat klebang?kg nenek ira kat m.tanah..:)

salam ramadhan juga..

wahhh tak lama lagi nak tukar status dah..tahniah!

aReLaN said...

@Nur Lavender : salam ramadhan.insya-ALLAH sume dijemput

@Deqla manjew : hehehe..terima kasih.

@Cik Nur : thank you

@Layyinul Harir : insya-ALLAH

aReLaN said...

@maszull : waalaikumussalam.
insya-ALLAH

@Masha Meisters : yup.insya-ALLAH lepas raya ni.heheh

@NIZAM : tulah pasal lelaki skang ni.hmmm

@~Sweet Honesty~ : hehehe..

aReLaN said...

@Chic Na : salam ramadhan kembali

@eeiyss : thank you

@Juliet_iRa~" : yup.insya-ALLAH next week start keje kat honda alor gajah

LELAKI INI said...

hahaha lepak je la kat surau

Zarul Umbrella said...

selamat berpuasa bro..bila kawin ni?

Cik tikah said...

selamat brpuasa juga :)

NAL said...

Salam Ramadhan aReLaN..

P#eoniX said...

slamat bro!!!!!yaun neh balik mane yek??klebang??ko asal sane ker...??

ஜ miss klanika ஜ said...

salam ramadhan . wahhhh kad kawen tu. nak satu !

Juliet_iRa~" said...

oowh kerja kat kilang honda tu..hehehe...tau2..sll lalu kalo kuar tol simpang ampat tu..

all the best!!

bila majlis kahwin?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

samo la, eden pun lama x update ha..huhu

salam ramadhan bro!

Si Matatajam said...

Salam Ramadhan Arelan... Buka posa makan apa malam ni...

JebengOtai™ said...

salam ramadhan dan selamat berpuasa bro :)

Yumida said...

salam ramadhan jgk arelan..
wah sure berdebar2 hati tu menghitung hari bahagia..moga dipermudahkan sgl urusan arelan lepas ni

LYAfrina said...

salam ramadhan

aReLaN said...

@LELAKI INI : bosan gak dok surau.depan surau pon dah ada cctv skang.hahah

@Zarul : insya-ALLAH raya ke-4 akad nikah.

@Cik tikah : sama-sama jugak

aReLaN said...

@NAL : salam ramadhan kembali

@P#eoniX : kampung nenek kat situ la.memang tiap tahun beraya kat klebang.

@miss klanika : salam. nanti bagi la alamat ye.hehe

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : kenduri raya ke-5 insya-ALLAH

@Zuan : salam ramadhan gak. nanti leh la singgah raya rumah.hoho

@Si Matatajam : salam ramadhan.nasi berlaukkan ayam masak kicap je.hehe

aReLaN said...

@JebengOtai : selamat berpuasa gak bro

@Yumida : salam ramadhan.memang berdebar la rasanya.tak tau camne nanti bila nak akad.hoho

@LYAfrina : salam ramadhan gak

shera haifa said...

salam ramadhan.. selamat berpuasa dan selamat berhari raya *in advance..;)

Cendol said...

salam ramadhan n selamat sahur esok =)

M@W@R Q@SeH said...

slmt berpuasa arelan

profmie said...

selamat berpuasa bro..
dan slmt bekerja di tmpt baru..hihi

aNiss :):) said...

salam ramadhan yaa :)

Cik Aini said...

salam ramadhan tuk Alan jugak :)

ish apa pnya tuan rumah kan,dh booking awal cakap je lah kat org lain dah ada org booking umah tu..
lg smmgu je kj x rs sedih ke nk tggl Ichikoh tu Alan?hehehe

apa pun gud luck kat tmp br ye :)

9n0L4 said...

aipppppp. aritu baru je ajar cmne gune perkataan mashaAllah. rotan kanggggg. huhu.

Wanieys said...

salam ramadhan utk arelan juga :)

are_lin@yu said...

tak pe wat yg mana pnting dulu...bla trikh nikah?hehe..salam 5 ramadhan ;-)

Masz Sidek said...

Salam Ramadhan Arelan... tak lama lagi nak masuk bulan lapan... dah semakin dekat wedding...

Deq's Qienz said...

ehh dah nk kawen dahh..hehee..berdebar² mghitung hari yerr..hehee slamat menunaikan ibadat puasa ya :)

aReLaN said...

@shera haifa : advance betul tu.heheh

@Cendol : tak bangun gak pagi ni untuk sahur.aiyoo

@M@W@R Q@SeH : terima kasih kak

@profmie : lagi 2 minggu nak start tempat baru.macam2 perasaan ada

aReLaN said...

@aNiss:):) : sama la juga.hehe

@Cik Aini : orang tu dah cakap gak.tapi yang lagi sorang tu berkeras nak jugak.tuan rumah juz inform je.tu yang terus setel deposit.nanti takde la orang gatal nak tanya lagi.

@9n0L4 : jangan la rotan.sakit.hehe

@Wanieys : same goes to you

aReLaN said...

@are_lin@yu : akad nikah insya-ALLAH 22/8 ni. kenduri 23/8 lak.hehe

@Masz : salam ramadhan.makin dekat, makin berdebar rasanya..

@Deq's Qienz : memang berdebar & chuak la dibuatnya.hmmm

hotbabes said...

saya kawin 29 syawal... bg lah kad,saya raya di kelantan.. hehe...

anamizu kaito said...

salam lan.. lame x jenguk sini.. bz sikit.. wahh dah tukar tmpt kje baru ey? alhmdulillah tahniah lan..

persiapan kawen pon dah makin siap ey? tahniah3 :)







Slm ramadhan,
cik ana

QasehnyaRania said...

kat sini tak nak edarkan juga ke?
hehe ...

Nurule said...

Salam Ramadhan. semoga mendapat keberkatan bulan yg mulia ni

OrangBiasa said...

salam Eid Murabarak even da middle of the month of ramadhan..hehe