Wednesday, July 18, 2012

NaSi aMBeNg

Hari ni ada audit ISO/TS dan tibalah giliran PE menjadi auditee. Banyak gak la kena komen tapi nasib baik projek yang aku handle tu belum mass pro lagi. Jadi leh dipertimbangkan lagi la walaupun ada masalah ngan control plan, SPPC & PFMEA. Huhuhu...Tapi yang aku pelik, apalah masalah boss kecik aku sorang tu. Memandai je jawab pastu bila auditor kata dia salah & auditor tu bagi jawapan betul, dia angguk & ulang balik pe auditor tu cakap. Nampak sangat tak tau pape. Pastu masa aku dah bersiap nak balik la dia suruh aku print out evidence pe sume. Aiyoo...Camne la leh jadi manager. Aku pon pelik.


Setelah sekian lama, akhirnya malam ni dapat gak aku pekena Nasi Ambeng Sotong kat Tesco Nilai tu. Selalu bila nak makan mesti takde. Syukur la malam ni ada rezeki aku nak merasa nasi ambeng sotong. Tapi wallet lupa bawa la pula. Terpaksa pinjam duit si dia. Memalukan betul. Hahaha...Pasni bila pindah Senawang, ada lagi ke ek nasi ambeng kat situ?? Takkan nak turun Nilai semata-mata nak merasa nasi ambeng Tesco. 


60 comments:

paripariputih said...

Oh ni la rupa-rupanya nasi diambang wati nyanyian wings tu ek?? ha ha ha ^_^ tak penah rasa pun dengar jer ada la.. :P

Chic Na said...

selalu tgk nasi ambeng ni tp tak pernah rasa nak try. sedap ke?

nurfauzi said...

pegi kat facebook, taip Mr Nasi Ambang. Kedainya kat kayu ara tak silap.
Kawan mase sekolah dulu (kenal2 gitu je) yang meniaga. Sebungkus dalam rm5-rm6. Dulu kerja kat media prima tak silap. Tapi berenti sebab nak meniaga.
Nak murah lagi? Pegi carik kat kampung org jawe kat johor ni. Sepinggan RM4, dah banyak dah isinye..

Hidayah Bach said...

tak pernah rasa nasik ambeng..
kasik full review la len kali..
kot boleh terpengaruh kerana kesedapannya ,beli brg dapur kat tesco nilai la KITORANG len kali..hehe..

profmie said...

cmne kO leh t'tinggl wallet.. sedp kew nsi ambang sne tU??
ak bese jg mkn nsi ambg ni coz besenya knduri thlil kg JHor gne nsi ni jg.hihii

Lia Irdelia said...

oo.. camtu ker rupanya nasi ambang???

Si Matatajam said...

Akak tak pernah rasa lagi la nasi ambeng ni...

Mr.Clive said...

hoho nasi ambeng...ekeekekek..mcm sheeedapppp aje... :)

Hanamiko Sakura said...

perghh!! nasi ambeng.. baru pekena semalam semalamnya.. kalau tak tentu terjah sini terus meleleh.. hehe

Yumida said...

tengok pn terlio...nk order dri sini la..agak2 sure sampai 3 hari..itu pn klo lalu jln udara..hehe

Cik Nur said...

haish..lapo terus tgk nasi ambeng tu.!

jebengotai said...

mslh juga ade bos kecik mcm tu..huhu

Layyinul Harir said...

mcmnie rupanya..

selamanya kawan saya duk johor asyek citer..

Noraim said...

xminat dan xpernah cuba nasi ambeng ni walaupn kat johor ni byk. hee/

takpe, sekali skala pinjam duit si dia kan. hehe.

Cik Aini said...

sedap ke Alan?
kat sni xde nasi ambeng tu.makanya x pnh la merasa.huhuhu

**erkk mmg selalu kan jumpa manager x tau apa2 tp tulah kan jd manager la plak..apasal kita yg tahu mcm2 ni x jd manager?hahahaha

Arina Shamsul said...

hehehehe..mmg tebal muka la waktu tu nak kata wallet tertingal kan?hehehe...sipu2 lettew.hahaha.

Nurmujahidah Ismail said...

alamak,,, arelan ni,, ish2,,, len kli jangn buat lagi tau,, alahai,, kih3

9n0L4 said...

nasi ambeng sotong??? tak pernah dgr pulak. cariiiiiiiii. ;)

Saya Disini said...

wah..sedpnye...mcam2 ada tu..

NAL said...

Tak pernah makan pun sebab dengar nama pun mcm pelik..haha

dyabunga said...

dya tak pernah mkn nasi tu..sedap ke?

LubLy said...

meh sini..bwk si dia..mkn nasi ambeng dgn lebly..nasi ambeng kt sini super ohsem wooo bro!

Asmara said...

lain mcm je nasi ambeng tu. ni mesti nasi ambeng moden. ;) nama pun nasi ambeng sotong ek. biasa mesti ada sambal kelapa tu, sayur lodeh, tp apapun makan je la kan. hehe.. *tetiba ada sup pulak tu. ngee..

cendol said...

Nasi ambenggg!!tak pnah try lagi!oh!

ஜ miss klanika ஜ said...

tertarik benar dgn nama nasi tu. hehe . ambeng.

maszull said...

assalamualaikum arelan....best juga kalau dpt makan nasi ambang ni sekali sekala...:)

Chuu Muqhlis said...

aku prefer nasi ambeng yg betol2 ori buatan kampung aku., jawa punya haha

Deqla manjew said...

owhh.. nasik ambeng...bukan nasik kambeng kan? hihi... (nasik ayam ada pulak kan) :p.. 1st time dgr ni..

~Sweet Honesty~ said...

tak penah mkn nasi ambenh..teringin laa..

Deq's Qienz said...

ermmm nmpk sedapp tp xpernah cuba lagik la..hehee

paripariputih said...

Poscard PUASA ko ditag http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/sila-carik-gambau-memasing-p.html

Cik Nur said...

Bakal raja sehari..anda di TAG... :)

http://cahayacita2.blogspot.com/2012/07/segmen-nostalgia-ramadhan.html

Warna Warni Kehidupan said...

erm.. kurang gemar nasi ambeng ni sebabg banyak sangat campur2 hehe

Mummy Akmar said...

Pernah makan nasi ambeng beli pepagi utk breakfast di Petronas USJ...

Not bad laa. Ayam masak merah dia sedap..

Nurrul said...

dkt tempat Nurrul hari2 boleh beli.. sarapan lagi.. hehe
nie dah nak start puasa.. hmm , dkt bazar mmg penuhlah nasi ambeng.. sana sini.. :)

msredcheesecake said...

jarang makan nasi ambeng tapi pernah lah... kawan opis masak...

Wanieys said...

owh ni rupanya nasi ambeng...xpernah try lagi hihi

QasehnyaRania said...

arelan ..how r u?
rindu nak makan nasi ambeng..

Miss BaNu said...

nasi ambeng x pernh mkn pun nasi kandar selalu laaa hahaha

shera haifa said...

nasi ambang.. sodapnye

Alieza Dayasari said...

nasi ambeng.. nama mcm indonesi. mcm pernah dgr lah kat indonesia.. tak sure bali, surabaya kew, bandung..

Arra Ahmad said...

tak pernah suka nasi ambeng..:P

elyna mirsada said...

xpnh rs pn,pnh dgr nm jer.. =)

Cik Nur said...

Salam Ramadhan buat semua ahli keluarga GSF..mohon ampun dan maaf sekiranya tanpa sedar mahupun tidak jika Nur pernah terkasar bahasa mahupun menguris perasaan semua.. Maafkan Nur...!

Dan selamat berpuasaaa... :)

Faizul Osman said...

sabo je la ade manager mcm tu...

nasi ambeng memang best... sy suka sy suka...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/pembunuh-senyap-stresss.html

P#eoniX said...

tesco nilai dekat ngan giant kan...??ade nasik ambang ker kat sane??akuh baru skali je jejak kat sane bro...tuh pon beli mesin basuh jer...heheheeh...

wawa abdullah said...

menyelerakan la nasi ambeng tu.. wat terliur je..huhu mybe next tym Wawa boleh try.. :)

Salam ramadhan~

p/s: JOm join contest review sempena ramadhan..Duet raya dan voucher free untuk anda~ :)

Zakia said...

paling favourite nasi ambeng..sampai mak saya kata saya kene kahwin dgn org jawa sbb saya suka sgt nasi ambeng

Juliet_iRa~" said...

eh nasi ambeng ada sup ke?

sll xda sup..hehe

salam ramadhan azlan :)

Ayuni said...

Salam Ramadhan!

Cik TeN10 said...

Ni kira makan besar sblm puasa la ni ea? Haha

Selamat menjalani ibadah puasa :p

Nurul Akmal said...

nampak sedap..

Salam Ramadan & selamat berpuasa..

widiea azira said...

nasib baik baca entri ni tgh mlm. .kalo bca tghari td msti nk kena lebihkan kesabaran d bulan puasa

widiea azira said...

nasib baik baca entri ni tgh mlm. .kalo bca tghari td msti nk kena lebihkan kesabaran d bulan puasa

CekbOlat-bOlat said...

whoahaaha.. syok la kann.. nasi ambeng mmg sedap tpi x rase lagi la kt nilai.. haha

|mohon bawak.. ekeke :P

Dieyna said...

xpernh mkn lg nasi ambeng ni... pos kat akak skit hehe

Nurrul said...

SALAM RAMADHAN DAN SELAMAT BERPUASA ! :D

Nyue said...

nyue xpernah mkn nasi ambeng...

sory nyue jarang2 terjah sini coz bz..selamat menjalani ibadat puasa taw :)

lelamaisara said...

isk...nasik ambeng tu...

Selamat berpuasa ..

Ahmad Saufe said...

sedak3

salam ramadhan