Tuesday, July 17, 2012

RaJa BE

Syukur alhamdulillah semenjak dua menjak ni rezeki memang murah ALLAH bagi. BE maintain ada kat blog aku ni. Terima kasih banyak ye Nuffnang. Kali ni dari Unilever Sunsilk Savana. Huhu...Tahun ni je kalau dikira BE yang pernah masuk kat blog ni dah cecah 16 BE tau. Adakah aku raja BE???Hahaha...memang jauh skali la kan. BE banyak tapi takdelah banyak sangat dapat cuma lebih sket jelah dari biasa nye ads kan.


Semalam & hari ni memang letih giler kurasakan. Dua orang PTM (Project Team Member) dari Jepun untuk projek yang mana aku jadi PIC untuk PE datang. Kiranya datang untuk tengok line trial la. Semalam injection, hari ni assembly line. Dari pagi sampai ke petang lak tu. Pening kepala aku semalam sampaikan tak larat nak ikut budak-budak ni makan ngan Japanese. Hari ni lak lepas habis line trial, ada meeting la. Jumlah keseluruhan findings yang diorang ketengahkan adalah 106 perkara. Memang banyak la diorang nye komen. Kitorang ni anggap kedatangan diorang hanya untuk tengok proses. Takde la sampai camni skali. Tapi kira ok lah sebagai satu sesi pembelajaran.


*Nasi kerabu + solok lada + ayam *

Minggu ni minggu terakhir sebelum masuk bulan puasa. Hajat nak pekena durian lagi tapi tak kesampaian. Cukup la ngan nasi kerabu untuk makan malam. Lama lak rasa tak makan nasi kerabu. Tu yang beli tadi. Huhuhu 



50 comments:

paripariputih said...

Alhamdulillah... tak putus2 nampaknya rezeki orang nak kawen ni :)

shera haifa said...

alhamdullilah.. bnyk bteul BE dye.. hehe..
sedaknye nasi kabu tu.. ;)

Yumida said...

alhamdulillah..rezeki...
sllu naik je be arelan kan...sure ade rahsia ni...cer citer,,hehe

Lia Irdelia said...

be lagi?.. taniah2... untunglaa.. haha

Cik Aini said...

best lah kan..
alhamduillah,rezeki sambut puasa la tu :)

Rapunzeel Cikilolo said...

best tu...

Solehah Shamsuddin said...

wah banyaknye BE.jeles ni...hehe meh solehah nk tambahkan BE tu lagi.

JebengOtai™ said...

byk nya findings die..mmg komentator tegar jepun tu..hhe

eva said...

wahhh rezeki bertambah2 sbb xlama lagi nak kawen nih.. alhamdulillah..

sronok keja dgn jepun.. tp sy nak keja dgn org korea boleh haha

Muttallif said...

Alhamdulillah...rezeki :)

NAL said...

Tahniah...rezeki..

NAL said...

Lupa lak nak tanya..

ads preference aReLaN ambil apa?
CTR tu ke?

Aine Ainun said...

rezeki pengantin nih...

saya 1 pun x dapek lagi...=))

maszull said...

assalamualaikum arelan...alhamdulillah rezeki bakal pengantin ni...:)

pizet said...

alhamdulillah...rezeki

TF said...

layak la raja BE..haha..tahniah...sedap tu nasi kerabu..suka solok lada..best..

LELAKI INI said...

seronok2!

lelamaisara said...

Bestnye...asyik dapat BE je...tak nak kongsi ke rahsianye..hehehe

are_lin@yu said...

senangnya dapat be..ayu tak pernah dapat..haha..tahniah ya

Kesuma Angsana said...

wah, tahniah yek!

Chic Na said...

wahh memang raja BE. :)

9n0L4 said...

maharaja kot? huhu. mane aciiiiii. nak jugak. hee.

Hanamiko Sakura said...

hai raja kapoor.. eh! raja BE sudah.. hehe

~Sweet Honesty~ said...

wahhh..untung org nk kawin..huhu

Wanieys said...

alhamdulillah rezeki tak putus2...rezeki nak kahwin la tu :)...tgk nasi kerabu tu teringin la pulak huhu

Chuu Muqhlis said...

rezeki jgn tolak hehe

Deq's Qienz said...

wahhh best arrr..tak nak share gan kite ke??hehee

Cik Nur said...

bukan raja BE..tapi bakal raja sehari..!
sentiasa di murahkan rezeki ye arelan..!

jgn lupa jemput.. :)

psst...sedapnya solok lada tu..nur suka ratah.. :)

P#eoniX said...

murah rezeki ko...hehehhe...umah baru pindah later kan??dah beli barang keperluan lain ker??

Asmara said...

sikit2 lama2 jadi bukit tak gitu? hihi..

Masha Meisters said...

alhamdulillah murah rezeki.....sedapnyer nasi kerabu ~

Cik Bunny said...

blog arelan masuk entri ni =) http://inspirebunny.blogspot.com/2012/07/pernah-buat-entri-pasal-blog-cik-bunny.html

Alieza Dayasari said...

waaa rezeki... hmmmm
tahniah. terus BE....

dyabunga said...

jelesnya..dya xpernah dpt be..terus merajuk ngn nuffnang..hahaha

aReLaN said...

@PariPariPutih : alhamdulillah...

@shera haifa : syukur. heheh..memang sedap tapi takleh selalu. banyak nasi dia.kang gemuk.hoho

@Yumida : alhamdulillah...mana ada rahsia.ikut je tips orang lain bagi

aReLaN said...

@Lia Irdelia : hehehe..memang untung.

@Cik Aini : alhamdulillah. dah tak lama lagi nak puasa.yeay

@Rapunzel Cikilolo : best best best

aReLaN said...

@Solehah Shamsuddin : hahah..takyah jeles ye.rezeki masing2.

@Jebengotai : orang lama.memang banyak la dia jumpa tapi banyak yang remeh temeh nye benda je pon

@eva : alhamdulillah. mana ada seronok. tambah lak dapat jepun yang hampeh.terseksa tau bagi yang paham pe diorang cakap ni.arghhhh

aReLaN said...

@Muttallif : alhamdulillah

@NAL : terima kasih. letak je cpc/cpa tu.hehehehe

@Aine Ainun : rezeki masing2.sabar ye.nanti insya-ALLAH ada

aReLaN said...

@maszull : waalaikumussalam.hehehe.. alhamdulillah

@Pizet : rezeki kurniaan ILAHI...

@TF : hahaha..rasanya ramai je blogger lain dapat lagi banyak

aReLaN said...

@LELAKI INI : memang seronok!!!

@lelamaisara : mana ada rahsia. yang penting ikut je tips orang lain bagi.paling utama, SABAR....

@Kesuma Angsana : terima kasih banyak

aReLaN said...

@Chic Na : jauh lagi tu.heheh

@9n0L4 : hahaha..yang tu lagi tak tercapai.

@Hanamiko Sakura : menabalkan diri sendiri sebagai raja?leh ke?hahaha

aReLaN said...

@~Sweet Honesty~ : memang untung.rezeki nak kawen.hehe

@Wanieys : alhamdulillah...

@Chuu Muqhlis : memang takkan tolak la.hahaha

aReLaN said...

@Deq's Qienz : nak share apa?tips?dah pernah bagi la.hehe

@Cik Nur : yang tu pon betul gak.hehe..sume dijemput insya-ALLAH

@P#eoniX : awal bulan depan pindah bro. barang apa je nak beli masuk dok bujang dulu 2 minggu.hoho

aReLaN said...

@Asmara : sou iu koto desu yo~~

@Masha Meisters : alhamdulillah...

@Cik Bunny : heheh..terima kasih cik bunny

@Alieza Dayasari : terima kasih banyak.huhu

@dya : sape suruh merajuk.tengok arelan ni setia je.huhu

aReLaN said...

@Asmara : sou iu koto desu yo~~

@Masha Meisters : alhamdulillah...

@Cik Bunny : heheh..terima kasih cik bunny

@Alieza Dayasari : terima kasih banyak.huhu

@dya : sape suruh merajuk.tengok arelan ni setia je.huhu

Hidayah Bach said...

MAK AIII..! byknye BE..!
ini yg nakjelesnih..!
huhu..

eh...awak keje kat mana ek...
hurmm...

saja tanya...

:)

sbb penuh dengan japan san kan...

Mr.Clive said...

syukurrlahhh bro....murah rezeki ko.. :)
syukur syukurrr

nasib kerabu tu xleh kongsi sikit ke bro? ekekekee

Saya Disini said...

bestnye dapt be lagi..tahniah..sy xpernah dpt..bile tahun nk dpt tah le


teringin la nasi kerabu..klu p pasar mlm jlar tar setiap sabtu..kompem sy beli nasi kerabu,.,sedap kt ctu

fiza said...

Masyukkkk $$

Nurul Akmal said...

Waaa sedapnyer nasi kerabu..