Monday, July 16, 2012

PeNCaRiaN BeRakHiR

Hari Ahad, seawal jam 11 pagi dah bergerak menuju Senawang. Usaha mencari rumah sewa diteruskan lagi kali ini bermula di Taman Rasa Sayang. Langsung takde rumah kosong. Pastu gi ronda Taman Marida & sekitar. Banyak rumah kosong tapi takde nombor. Sampai ke tengah hari, tak jugak jumpa rumah sewa. Maka gilah makan dulu sebab perut dah kelaparan. Singgah makan kat Tesco Extra Senawang jela. Pastu sambung balik cari kat Taman Seremban Jaya. 

Akhirnya lebih kurang pukul 3 lebih jumpa gak. Tupon setelah bertanya pada seorang akak yang baru balik dari Tesco. Dia cakap ada sorang abang yang menguruskan rumah sewa belakang blok dia duduk. Syukur alhamdulillah dapat gak akhirnya kami sebuah rumah sewa kat Taman Seremban Jaya. Rumah tu baru habis repair & cat lepas penyewa lama keluar. Sewa pon baru RM 300. Aku tak berapa ingat nama bro tu tapi dia suruh save nombor dia sebagai Taiko 9. Hohoho...Memang taiko habis pon. Muka bengis, kepala botak, misai tebal. Lama gak la kami layan dia bersembang.

*Kedai serba hijau*

Setelah berjaya menyelesaikan misi mencari rumah sewa, balik la ke Nilai semula tapi sebelum tu singgah makan cendol kat Haji Shariff's Cendol, Seremban. Hajatnya nak pekena rojak & cendol pulut tapi dua-dua habis. Cukup la ngan cendol campur (jagung + kacang). Memang ramai la orang datang. Beratur gak la nak amek cendol tu. Dah terisi ngan cendol, maka bergerak ke rumah masing-masing.

*Memang sedap*

Sangat bersyukur akhirnya jumpa gak rumah sewa setelah kepenatan mencari. Dah boleh la packing barang untuk pindah masuk rumah 1 Ogos ni. Nasib baik la barang rumah aku tak banyak. Al-maklumlah orang bujang. Hehehe


41 comments:

paripariputih said...

alhamdulillah... legakan aReLaN... harap2 dipermudahkan urusan org darah manis ni he he he ....

Fahz said...

semoga dipermudahkan segala urusan kamu..insyaallah :)

NAL said...

ALhamdulillah..ok la tu..semoga segala urusan dipermudahkan-Nya

dhiera said...

best ye dah dapat rumah sewa... saya pun tak dapat lagi! adoi.. stress...

Cik TeN10 said...

Alhamdulillah akhirnya dpt jgak.. :)

So far target yg tu la.. Hrga 67万 blom masuk 車検 ngan 送料..

Cik Aini said...

alhamdulillah
Allah permudahkan segalanya tuk Alan =p

Asmara said...

Uit murahnya! Mmg rate gitu ke? Ni rumah nak duk lepas kawin gak ke? ;)

Miss Hidy said...

wah..nanti hidy pun nk pndah dekat senwang juga...hehe..misi hidy belum bermula lagi...hoho..habisla..

Deqla manjew said...

bagus la dah jumpa...lepas akd nikah je trs angkut bini dok umah baru yer.. hihi.. :)

QasehnyaRania said...

arelan pindah lagi..hehehe..bulan puasa tu masuk rumah baru..:)

Yumida said...

yeah..dh jumpa umah sewa idaman...moga dipermudahkan lagi urusan selepas ini

NIZAM said...

tipu la kalo tak byk barang. ce kemas. susun dlm kotak n bag. mau berkotak2 n bag tu. ko punye kasut pun dh brapa kotak kot. kan? kan?

Eza Boom Boom :) said...

eza tak jumpa lagi rumah sewa untuk semester depan... aduii.. hope dpt laa.. kalau tak, berkhemah laaa nampaknya..

Wanieys said...

Alhamdulillah dah dapat rumah sewa.....adeh cendol tu yg xmenahan hihihi

Kesuma Angsana said...

duh KA cukup suka cendol tau apalagi with kacang merah n jagung.. Moga dipermudahkan segala urusan ye

LubLy said...

syukur Allah permudahkan..

settle 1 masalah..

dyabunga said...

sedapnya dya tgk cendol tu.. cendol kt area senawang ke? sedap tak?haha.. tak blh tgk pic cendol msti nk beli cendol..haha

fiza said...

Rejeki org nak kawin, dpt gak rumah sewa. Alahai cendol...sedapnya.

maszull said...

assalamualaikum arelan...akhirnya berjaya juga mendapatkan rumah sewa tu....sedap nyer cendol tu...:)

9n0L4 said...

akhirnyaaaaaaa. dpt juge. rezeki nak kawen la tu. dipermudahkan. ;)

Kazman / Sue said...

uikk... sedap cendol tu... ramai orang datang kan... kat jalan yam tuan kan...

pas tu kan satu lagi cendol yg best kat sana cendol leman dawi... memang best...

Deq's Qienz said...

Alhamdulillah Allah permudahkan urusan arelan..tahniahhh :))

msredcheesecake said...

alhamdulillah, satu tanggungjawab dah lepas...

cendol said...

oh alhamdulillah dah jmpe pn rumah sewa senang hati kan..
hehe cendol suke ade gmbo cendol..kikikihh

profmie said...

syukurlah alhamdulillah..dpt pUn cri umh..lpsni umh bru lah ae..uhuhu..

p/s:sori lme jg xsinggh cni..bz pUla ak skngni.hi3x

Alieza Dayasari said...

alhamdulillah.. dah jumpa dah rumah sewa.. hehehehe

P#eoniX said...

huih!!!!lame x pekena cendol neh!!!skunk pon susah nak carik cendol yang mabeles(bak kate bapak haku)huhuhuhhh!!!!

~Sweet Honesty~ said...

harus keja keras ne angkut barang..hihih

aReLaN said...

@PariPariPutih : alhamdulillah lega dah setel satu kerja

@Fahz : insya-ALLAH...

@NAL : alhamdulillah...

@dhiera : memang stress bila tak dapat. pening pale, letih lagi.hmmm

aReLaN said...

@Cik TeN10 : alhamdulillah. ok la tu. still murah banding ngan kat malaysia kan.hehe

@Cik Aini : alhamdulillah...

@Asmara : senawang memang murah. dok situ la dulu.hehe

@Miss Hidy : rumah banyak tau tapi takde contact number. kena la rajin2 tanya orang area situ.

aReLaN said...

@Deqla manjew : tapi saya masuk dulu la dok bujang 3 minggu.hehehe

@QasehnyaRania : tau takpe.memang letih la nak pindah bulan puasa tu.aiyoo

@Yumida : amin...

@NIZAM : takde banyak barang besar la maksud aku.hahaha

aReLaN said...

@Eza : hehehe..insya-ALLAH. yang penting usaha mencari tu

@Wanieys : alhamdulillah...

@Kesuma Angsana : kalau dapat yang pulut lagi best.wuuuuu

@LubLy : syukur alhamdulillah

aReLaN said...

@dya : memang sedap. betul2 kat bandar seremban.hehe

@fiza : hohoho..sedap sedap sedap

@maszull : waalaikumussalam. akhirnya setel satu keje.hoho

@9n0L4 : syukur alhamdulillah kan

aReLaN said...

@Kazman / Sue : ye kot. saya main pusing je. first time datang tapi selalu nampak la bila datang seremban.

@Deq's Qienz : alhamdulillah. terima kasih ye

@kak red : alhamdulillah..setel satu

@cendol : alhamdulillah. aku pon suka cendol.hoho

aReLaN said...

@profmie : syukur alhamdulillah...

@Alieza Dayasari : alhamdulillah. jumpa juga akhirnya kan

@P#eoniX : memang susah tapi yang ni memang aku rekemen la bro.hoho

@~Sweet Honesty~ : tak larat lak rasa bila pikir nak mengangkut bulan puasa.hmmm

Chic Na said...

Alhamdulillah. pasni bz lagi dengan berpindah, mengangkut & mengemas. huhu..

Cik Nur said...

Alhamdulillah..selesai satu kisah.. lepas ni kena angkut barang sikit2lah, nanti xdelah penat sgt kan.. :)

Mr.Clive said...

all the best bro!
caiyok caiyok!hoohoho XD

Saya Disini said...

sedpnyeee..dh lama xmkn cendol..

M@W@R Q@SeH said...

dulu2 akak pernah dok kat taman megah seremban 2...

Linda Red Alkins said...

sis... leh saya dpt no bro tu..saya tgh cari umah sewa... urgent!!!!