Sunday, July 15, 2012

SaBTu PuN SiBuK

 Lepas je kerja hari Jumaat, aku & ahli pasukan bola Ichikoh terus bersiap menuju Honda Alor Gajah untuk perlawanan persahabatan ngan salah satu pasukan dari Honda. Honda ada banyak team ikut divisyen & section masing-masing. Sampai sana memang terpegun dengan padang bola diorang. Cukup terjaga, kali pertama main waktu malam, rasa cam Liga Super lak. Aku main 2nd half je tupon sebagai left back. Kitorang kalah 2-5. Nak wat camne, kali pertama main 11 sebelah & waktu malam lak tu. Aku injured buku lali dalam match tu. Jawabnya memang tak lari la untuk Men's Health & Shape Night Run kat Putrajaya malam semalam.

*Awal pagi gi klinik, doktor bungkus kaki aku*

Awal pagi Sabtu dah bergerak menuju Mid Valley sebab aku & si dia ada facial treatment kat Slimming Sanctuary, Boulevard. Tapi sebelum tu breakfast dulu la kat My Toast sebab lapar yang teramat dahsyat. Pastu melilau mencari tempat. Treatment kami start pukul 12 tengah hari. Ni pun kali pertama seumur hidup aku buat facial treatment. Lama nya rasa nak habiskan sesi 2 jam tu. Memang ngantuk la sepanjang sesi tu. Ngan muzik mendayu-dayu, bau aromaterapi, sakit gak wat facial ni terutamanya bila nak keluarkan black heads & white heads tu. 

*Breakfast at My Toast, Gardens*

Lepas treatment, lapar balik sebab makan sket je breakfast. Pekena Carl's Jr la plak. Habis makan, terus balik sebab nak gi Putrajaya lak. Walaupun tak boleh berlari tapi aku gi jelah untuk amek goodies bag & tengok suasana event tu. Memang banyak la gerai dibuka kat situ oleh pihak penaja event. Aku cam bese la, Milo percuma memang wajib amek. First runner untuk 11.8km berjaya habiskan larian dalam lebih kurang 40 minit gak la. 


Memang hampa la tak dapat lari. Tak dapat la uji keupayaan diri untuk 11.8 km. Dah lama tak lari untuk jarak camtu. Awal-awal dulu memang selalu masuk 10k tapi sejak habis belajar, masuk half-marathon je. Lepas dah ramai runner habis, gilah amek goodies bag & terus balik. Letih gak la walaupun tak lari sebab jalan cam orang cacat satu hari. 

*Goodies bag bernilai RM 300*

Pastu hari ni gak dapat hadiah keychain dari Fariza a.k.a. 9n0L4 untuk satu teka teki harga makanan hari tu. Comel je keychain pisang. Terima kasih banyak ye Puan Fariza. 

*Keychain dari Puan Fariza*

Hari ni lak kuar lagi seharian untuk cari rumah sewa. Hmmm..Moga jumpa lah rumah yang berkenan & sesuai. Insya-ALLAH....

47 comments:

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

syafakallah

Cik TeN10 said...

Odaijini !!

Nk tya pendapat sket ni.. Actually fatin tgh berfikir ni..sama ada nak beli keta kt nihon bawak balik mesia or tak.. Better beli and bawak balik ke tak payah ??

Arina Shamsul said...

mmg bz..hehehe..

facial tang urut2 mesin2 tu best la..tang picit2 tu..mak ai..keluar gak air mata kan?haha.

NAL said...

sentiasa bz yer?

tahniah juga.

nurfauzi said...

sarapan....itu sarapan ke makan tengah hari daaa...tembolok banyak ruang ni..

NIZAM said...

ouch! mesti sakit kan injured tu. skang dh ok ke?

Si Matatajam said...

Rajin gak yek wat facial treatment... Akak dulu bab kluarkan white head Dan black head tu la yang plg tak tahan tu. Merah abih muka ni. Hu hu..

bukankosong said...

tak tahan

facial treatmnt tuh

hoho

Hanamiko Sakura said...

bestnya dapat goodies macam tu.. hehe

Arina Shamsul said...

nanti jangan lupa baca entri ini..

http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/07/nombor-pengiliran-banner-gsf.html

eva said...

hahahahah rasakan facial buang black heads tu.. mmg sakit sampai nak kluar air matakan.. tp bgs lah buat facial sblm hari yg dinanti2 haha.. baru muka licin..

hahahaha ajaklah skali

jebengotai said...

dah lama x main 11 sebelah...kalo men gerenti muntah2 nya..haha

Chic Na said...

moga cepat jumpa rumah sewa. ;)

P#eoniX said...

heheheh...kire kaki tuh mintak rehat kejap lah jawabnya....kesana kemari,berlari,berjalan...x benti....naseb baek dye x leh cakap....kalau dye buleh cakap mesti ko tekezut...wakakakaka...aku wakilkan jer...peace!!!!!

Alieza Dayasari said...

Moga cepat sembuh ya.. mcm perit jew rasa.

~Sweet Honesty~ said...

keychain tu cantik.hihi.

Nurmujahidah Ismail said...

moga cepat sembuh ye,,, insya ALLAH,,, muja pun pernah buat facial skali,, nk nangis ase,, huhuu

Deqla manjew said...

moga cpt sembuh.. deqla baca pun terasa perit..huhu..keychain tu comey..suka mkn pisang yer? :)

aReLaN said...

@NZ Si Panglipur Lara : syafakallah

@Cik TeN10 : hait. oooo...rasanya elok beli & bawak balik je.takde pening nak pikir bayar instalment kalau beli keta baru

@Arina Shamsul : mana ada.laki kena la tahan.hehe

aReLaN said...

@NAL : thank you

@nurfauzi : sarapan jela ngan nasi lemak.hehe

@NIZAM : skang pon tak ok lagi.payah betul nak gerak rasanya

aReLaN said...

@Si Matatajam : alang2 si dia buat.buat la skali.dah booking masa pameran pengantin kat PICC hari tu lagi.

@bukankosong : hahaha..bila lagi nak merasa

@Hanamiko Sakura : memang best.nasib baik leh amek tanpa perlu lari.hehe

aReLaN said...

@Arina Shamsul : nanti saya baca ye.hehe

@eva : takde la sampai camtu skali.relax & tenang je.hehe

@jebengotai : dulu selalu main 15 sebelah je bro.ragbi la tapi.haha

aReLaN said...

@Chic Na : dah dapat pon.huhuhu

@P#eoniX : tau takpe.biarlah.bagi kaki ni rehat jap.

@Alieza Dayasari : memang perit la nak gerak gini.waaaaaaaaaaa

aReLaN said...

@~Sweet Honesty~ : memang cantik.hehehe

@muja : amin...hahaha..tak bese kot.saya dah bese picit2 sndiri yang kat hidung ni

@Deqla manjew : amin...saya makan je sume buah melainkan yang masam.hehe

KiD said...

ahhhh... datang Putrajaya tak bagitau.. hahahaaa

Yumida said...

beznye dpt buat facial treatment..lama dh x buat..
moga cepat baik ye kaki tu...

Cik TeN10 said...

了解..thanks yup :)

lelamaisara said...

belum jumpe rumah lagi eh..tak pe..pelan2 ye...

comil keychain tu...

LubLy said...

ya salam..apa sudah jd bro??aiyo sakitttnye tgkkkk

Nurul Akmal said...

Insyaallah, rumah kena cari betul2, x boleh main cari jer..Moga semuanya Berjjalan dengan lancar...

dyabunga said...

mesti kecewa kan xdpt lari..hihi..semoga jumpa rumah sewa

cendol said...

awww tak penah buat facial treatment.treat sendiri aje lah..hihi
comel pisang tu tapi cendol pnye lagi comeeelll!!

maszull said...

assalamualaikum arelan...menariknya keychain pisang tu...:)

9n0L4 said...

hehe. nasib baik diterbalikkan sampul tu. kalau tak, nmpk buruk benor tulisan. ;)

Myra Jay said...

mASIH GIGIH MENCARI RUMAH SEWA YANG BERSESUAIAN YE ;)


cOMEL kEYcHAIN PISANG TU :)

Myra Jay said...

Sory komen tadi tercapslock, sambil buat keje ginilah kekdahnya..huhuu

Wanieys said...

wah bizi benor ni...comel la keychain pisang tu hihihi

Yana Libra said...

moga cepat sembuh ye kaki tu..mahal gak goodies bag tu ye..

kiut je key chain tu..hehe~ :)

Cikgu Ma said...

syafakallah...

lamanya x singgah sini...tah2 dah kawen ni =)

Masha Meisters said...

11.8...hihi...bg kt Masha 1 km pun dah pancit lerrrr...hihi

kyo_9 said...

facial treatment sampai 2 jam?! giler aa.. brape ko bayar?!

ak g sini sejam je dah kena 2千円 tapi tu pun dapat diskaun daripada harga asal 8千円..

aReLaN said...

@KiD : tak sempat nak roger.hehe

@Yumida : dah elok sket pon kaki ni.terima kasih

@Cik TeN10 : iie~~

@lelamaisara : memang comel. tambah comel orang bagi. :)

aReLaN said...

@LubLy : masa kena tu memang sakit.skang dah ok sket la.

@Nurul : alhamdulillah dah jumpa pon rumah.

@dya : sangat kecewa tapi sabar jela.bukan rezeki masa tu kan.hmm

@cendol : cendol dapat apa??

aReLaN said...

@maszull : waalaikumussalam. menarik & comel kan

@9n0L4 : hahaha..ok jela.terima kasih banyak ye

@Myra Jay : dah jumpa pon rumah sewa.hehe

@Wanieys : kebizian melampau semenjak dua menjak ni.

aReLaN said...

@Yana Libra : dah ok sket kaki ni.memang mahal sebab banyak yang sponsor.huhu

@Cikgu Ma : syafakallah. hehehe..next month la kawen

@Masha Meisters : ala..dah selalu mesti ok nya la

@saido : kena RM68 je kalau tak silap aku.hehehe

QasehnyaRania said...

selamat membz kan diri..heheh

tgk sini jap...boleh
http://lobaksusue.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari_17.html

Cik Nur said...

milo percuma tu..mmg sedappp..!
hihihi

comel keychain tu..!