Wednesday, July 11, 2012

My FaReWeLL PaRTy

Hari  ni dah 11 Julai 2012, tinggal lebih kurang 3 minggu je lagi aku berkhidmat kat Ichikoh Malaysia ni. Jadi, petang tadi diadakan la jamuan perpisahan untuk aku bersama budak PE (Process Engineering) yang lain dicampur ngan sorang budak PM sesat. Hahaha...


Destinasinya adalah Ana Ikan Bakar Petai, Bangi. Betul-betul sebelah balai bomba Bangi. Harap maaf la ye entri sebelum ni gitau Ani Ikan Bakar. Segala kesulitan amat dikesali. Memang banyak la kitorang makan. Ikan sampai 3 ekor. Ada sotong, kepah, cendawan goreng & macam-macam lagi la. Memang nak pecah perut dibuatnya. Mentang-mentang la aku badan besar, jadilah tukang perabis tapi tupon tak larat dah nak isi.

*Ni je sempat amek sebelum sesi mentekedarah bermula*

Terima kasih buat Hamdan GM kerana sudi membelanja kami sume makan kat sini. Rasa memang sedap tapi tetap takleh lawan Bagan Lalang nye la kan. Disebabkan Bagan Lalang tu jauh, tu yang makan kat Bangi ni je. 


59 comments:

Cik Nur said...

sedapnyaaa..!
tiba2 rasa lapo ikan bakar ni..

sotong celup terpung tu..mgiurkan...!!

poss sikitt..hehehehe

profmie said...

kn aku dh agk namanya ANA IKAN BAKAR...coz akpun pnh g jg lah..hihi..mknn kt ctu ikan bkrnya pling femes..untglah kO mkn byk..hahaa

paripariputih said...

aReLan: Belasah jer... janji org belanja ha ha ha Bagan Lalang still the best ke?? ^^

dyabunga said...

kalau org belanja semua sedapkan..hahaha

Masha Meisters said...

kepah! sedapnyer kepah! nak kepah! hihi

Yana Libra said...

sedapnye malam free~~~ hehe

Nurmujahidah Ismail said...

slamat tinggal ichikoh,, hehe

Chic Na said...

makan free mesti la sedap. huhu..
mesti sedih kan nak tinggal company lama. :)

shera haifa said...

terliur...

Cik tikah said...

wah, siap ada farewell party gitu :)

si kiut lavender said...

fuh..terliur sibuatnya

Arina Shamsul said...

makan time....:)

.ciknoey. said...

sedapnyee..nk cendawan goreng sket! hehe..

Yumida said...

terliur kte org tgk...sedapnye!

Mr.Clive said...

Bagan lalang setailo dohhh!!!hoho

apa apa pun, all the best in your next adventure bro! :D

Si Matatajam said...

Dapat tgk dak jauh ja la... Terlioq tu..

nurfauzi said...

Mentedarah...memang seronok la hibernasi lepas tu..silap2 2 bulan gabru bangun.

Deqla manjew said...

best nmpk!! terliur time2 lapar ni!

Cik TeN10 said...

Cendawan goreng !! Ikan bakar !! Perghhh meleleh aur liur den..huhu

Knor said...

pagi2 tgok,terasa lapar la pulak..

mewah dgn hidangan..

maszull said...

assalamualaikum arelan....seronoknya pi makan2 moga sentiasa berjaya ditempat yg baru nanti...:)

LubLy said...

wehoooo rezeki nama nye tue..nyum nyum..

lelamaisara said...

Wow makan besau tu...
sedap tu ikan bakar....

Nyue said...

ikan bakar tu mmg mebangkitkan selera nyue..aduhh lapao la plak....xbleh jadi ni..

Saya Disini said...

sedpnye

Asmara said...

Tabetai!! Mencik tau post gmbr mknn yg kita sush nk dpt. Buat sndiri malas, boring dah mkn air tgn sendirik. Hikhik..

Cik Awin said...

bestnya mkn free orang blanja ;)

TF said...

wah bestla..makan-makan.xlama pose dah..huhu..dah nak tukar keje ek?lama tak singgah sini..

~Sweet Honesty~ said...

laporrpo la pulakk..huhuh

shah said...

peh,hebat la kalau kao
dah macam program jalan jalan cari makan lak ni aku tengok

hehe

farewell brader

**aku nak mntak belanja dengan gaji baru bleh???? dpt ikana bakar pun jadi le.hehe

Myra Jay said...

walau sedih tapi tetap rasa meriah bila ada jamuan camni kan ;)

Tapiii sedih tak ni? heheee

Alieza Dayasari said...

bab makan.. mmg leeza suka. tp leeza tak lah pandai sgt...
hehehehe

Alieza Dayasari said...

i mean tak lah pandai masak sgt.. makan suka. tp tak byk sgt.

aReLaN said...

@Cik Nur : sotong celup tepung dia tak best sangat.cepat muak.tepung banyak sangat.

@profmie : time boss belanja je la leh makan gini.hoho

@PariPariPutih : setakat ni Bagan Lalang still the best la compare to others yang pernah gi.

@dya : tu semestinya.huhu

Noraim said...

ikan bako cicah air asam lg sedap. Eh? kehkeh.

aReLaN said...

@Masha Meisters : tapi takleh lawan la lala.huhu

@Yana Libra : memang sedap makan free.hoho

@Muja : selamat tinggal...

@Chic Na : memang pon.sedih la sebab ni company first.hmmm

aReLaN said...

@shera haifa : hehehe..sorry ye

@Cik tikah : wajib la ada farewell.hehe

@si kiut lavender : sorry kamu terliur ye.

@Arina Shamsul : jalan-jalan cari makan sekali sekala

aReLaN said...

@ciknoey : sedap la jugak tapi cendawan tu lagi best makcik kantin kitorang buat.hoho

@Yumida : hehehe..sabar ye.nanti gilah makan kat situ

@Mr. Clive : bagan lalang memang da bomb.hoho

@Si Matatajam : heheh..ala.senang je nak gi.ajak la cik abg akak tu.

aReLaN said...

@nurfauzi : memang balik rumah, mandi, terus terlelap.aiyoo

@Deqla manjew : gilah test skali camne rasa ye

@Cik TeN10 : orang kat Jepun lagi banyak pe leh cari cendawan & ikan.hoho

@Knor : mewah sebab boss belanja.diri sndiri nak kuar makan gitu memang tak lah.haha

aReLaN said...

@mazull : waalaikumussalam. seronok sangat.amin...

@LubLy : beselah dah hari2 terakhir.memang ramai ajak makan.

@lelamaisara : sekali sekala makan besar kan.

@Nyue : hahaha..siannya.gilah isi perut yang lapar tu.

aReLaN said...

@Saya Disini : sedap...

@Asmara : hahaha..takpe2.saya paham perasaan tu.memang panas je dibuatnya kan.

@Cik Awin : tu menambah lagi best dia.

@TF : hehehe..bulan depan start keje tempat baru

aReLaN said...

@~Sweet Honesty~ : sorry~~~

@shah : hahaha..gaji baru tu lambat lagi.pe kata belanja nasi minyak je.leh??

@Myra Jay : sedih tapi laki2 mana leh tunjuk diri ini sedih.tak macho la.hahaha

@Alieza Dayasari : saya lagi la.makan lagi best dari masak.hahah

P#eoniX said...

wohhooooo!!!!makan besau gamaknye.....lame x makan ikan bakar pekene air asam....dah terliur air dalam mulut neh nak ghase...heheheh....bestlah hade gm yang baek ati nak belanje....huhuhhuh!!!

widiea azira said...

kt kuala selangor ni pun ade 1 tmpat best. . .ikan bakar smua tuh fuhhhh sedapppp

9n0L4 said...

wahhhhh. bestlah mentekedarah ikan bakor. ;)

jebengotai said...

kalo org belanja mmg sedap jer..hehe

cendol said...

wooohh ikan bakar!! sedapnye nampak.kome melantak sakan la ye..
lame tak pegi bagan lalang

wan nurul hezrina said...

dok dengar citer kat bagan lalang tapi dok pegi2 lagi.makan makan time mmg syok!

Nurul Akmal said...

Waaahhh sedapnyer makanan..

eva said...

alamak salah time pegi sini.. lapar bla tgk hahaha! bestnya farewell dpt makan besar tp sedih jugak kan hehe

Ezad Skytech said...

memang buat terliur je bila baca entri yg ada pasal makanan ni..hee~

Zakia said...

wah makan besar..best2!!

Mr.Clive said...

salam ujung minggu brooo! :D

M@W@R Q@SeH said...

epy & sedih nnt kan arelan nk tggl tmpt kje lama...

aReLaN said...

@Noraim : besenya memang ngan air asam. ngan kicap pedas pon ok gak.hehe

@P#eoniX : GM kitorang memang suka makan tempat2 best ni.untung la sampai hujung bulan ni.

@widiea azira : jauh sangat lak nak gi kuala selangor tu.

@9n0L4 : best tapi lagi best kalau dapat gi bagan lalang. :P

aReLaN said...

@jebengotai : tau takpe.haha

@cendol : nasib baik tak nampak muka kitorang tengah melantak. hoho

@wan nurul hezrina : memang tambah syok bila FOC

aReLaN said...

@Nurul : sedap

@eva : hahaha..best dapat makan tapi sedih pon memang ada la nak tinggal member2

@Ezad Skytech : kasi meleleh sket sume orang baca.

aReLaN said...

@Zakia : best2

@Mr. Clive : selamat berhujung minggu bro

@M@W@R Q@SeH : tulah.perasaan bercampur baur.hmmm

Hidayah Bach said...

oh..ok..! dah dapat jwpn utksoklan saya tadi..kat area bangi rupanya..
hehe..dah teragak dah dalam hatitadi..

errmmm..

tak prnh lg try makan kat anaikan bakar sebelah bomba tu..

bangi byk sgt kedai makan..
tak terhabis jelajah..

:D