Sunday, October 7, 2012

FiRsT ouTsTaTioN WiTH HoNDa

Keesokan harinya lepas balik dari PAC PTD kat Kemaman, kena gerak gi Johor Bharu lak atas urusan kerja. Siap kena bermalam lagi kat sana. Pukul 7 gerak dari rumah menuju Honda, dari Honda naik company car menuju JB. Yang tak bestnya, dalam perjalanan pergi aku kena speed trap. Memang hampeh. Tak pasal-pasal duit melayang untuk bayar saman.

*Free-free je kena saman*

Kitorang pergi JB bertiga dan menginap di Mutiara Hotel. Hari pertama audit kat Pasir Gudang habis awal sebab tak banyak barang pon. Malam nya keluar makan ngan supplier kat Carabao, makanan thai. Hari kedua lak gi Tebrau untuk audit supplier lain. Lepas makan tengah hari kat Secret Recipe bergerak balik ke Melaka.

*Sampai jua akhirnya*

Tapi sempat la kitorang singgah JPO. Aku tak shopping pape pon. Cuci mata jela. Teringat masa kat Jepun dulu kalau gi Premium Outlet masa new year memang meriah. Kat Jepun takpela duit banyak. Sekarang ni memang sengkek la. Hahaha...

Memang letih la dalam minggu tu. Senawang-Kemaman-Senawang-JB-Senawang. Perghhh....Nasib baik bukan aku drive semua. Hohoh



31 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

kalo drive semua boleh patah pinggang. haha

Nurmujahidah Ismail said...

muja driver berlesen yang tak drive,, mungkin tak kan drive sampai bebila,, :D

kinara kinatara said...

kina follow sini:)

Zakia said...

Best keje sambil jenjalan cuci mate..hehe

dya bunga said...

kalau drive semua mmg pengsan lah.hihi..cuci mata pun shopping juga..haha..window shopping

lelamaisara said...

huwa...bz yek....kalu drive semua bolah patah pinggag..hahahha

maszull said...

assalamualaikum arelan...dah tugas kena juga pergi kan moga semuanya berjln lancar jer...:)

are_lin@yu said...

wahh beznya kereta idaman ayu ni..tp xmpu nk bli..hehe

Cik Nur said...

bw laju la ni, smpai kena speed trap.. sayangnya duittt..!

Kasih Salina said...

assalamualaikum arelan..wah! hebat dah dapat lepas ke PAC PTD..semoga berjaya & terpilih..

PenaMaya said...

seronot jalan2.. hahah

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hmmm... naik keta baru.. favourite car.

LYAfrina said...

JPO tu smua branded2 je kan.. kna sediakan duit la

kyo_9 said...

makan ngan supplier sape bayar?

Deqla manjew said...

keta barukah tu? huhu.. deqla ni pun dok nunggu bila la keta nk kuar.. haha.. tp kan, deqla penakut nk bawak keta!! camno??

CekbOlat-bOlat said...

drivela semua . hahah

profmie said...

lame ak xsinggh sini..he3..
bwe lju sgt ni...lawa kete..haha

fieda said...

wow..kete baru kaaa...

Deq's Qienz said...

:)

Lia Irdelia said...

wuish,,,
semakin bizi dan bizi..
that's life... :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mesti bw keta laju ni tu yg kna speed trap hehe

Che Rosliza Che mat said...

tak pernah drive...tak tahu bawak kereta kikiki

CikNana said...

follow sini..:)

eva said...

alaa xbest ada speed trap.. nasib baik kat sini xder hehe

JebengOtai™ said...

mmg x larat drive jauh2 mcm tu..huhu

Yana Libra said...

jpo mmg semua mahal2..huhu~

hati2lah memandu ok :)

kinara kinatara said...

huhu...lesap duit sekelip mata ja:)

wan nurul hezrina said...

hati2 skangnie kalau kat highwaypun banyakkkk speed trap.pakai keta sedap2 pun bawak laju tak sero(rasa) tetiba kena bayar saman..aduyai dah melayang wit..huhu

anamizu kaito said...

AES di mana2 skang ni.. hehe
wahhh kalo aku kena drive jauh
camtu mmg konfem aku pengsan.. hehe

9n0L4 said...

gi kemaman?? awat tak habaq. kalau dakkkk, boleh pass hadiah kawen. :)

QasehnyaRania said...

hihi..jauhnya bejlan pngantin baru ni.. ;)