Monday, October 1, 2012

PaC PTD : DaY 2

Hari kedua bermula ngan agak kelam kabut. Aku terbangun lambat gara-gara handphone habis bateri. Memang gelabah la aku pagi tu mencari bahan untuk speech presentation kat internet ngan phone aku. Sarapan pagi pon tak sempat. Masuk je bilik untuk Modul 7 tu aku dah berpeluh-peluh dibuatnya. Modul 7 ni lebih kurang cam kena bincang & bahaskan mengenai dasar kerajaan untuk mengatasi kadar muflis di kalangan belia. Macam-macam istilah keluar. Orang lain nampak sangat power bab ni.

Dari NKRA, TR1M, KAR1SMA, BR1M dan banyak lagi la dasar kerajaan yang keluar. Yang ni memang aku kureng la. Seyes tak pandai nak goreng pon. Lepas je dari Modul 7 kena gerak gi Conference Room untuk speech presentation. Aku nye giliran tengah-tengah sket. Kalau ikut skrip betul-betul, memang tak cukup la 7 minit aku berucap tapi pandai-pandai la tambah sendiri idea spontan nak goreng biar timing lawa sket.  Lepas tu cam bese la ada 'Force Ranking' di mana kita kena letak ranking untuk ahli group kita yang lain, sape yang bagus & sape yang kureng.

Lepas dah habis tu balik bilik jap kemas barang pe yang patut sebelum gerak gi dewan untuk taklimat tips temuduga PTD. Sekejap je pastu balik bilik, mandi, terus gerak gi makan kat pekan Cukai. Dah habis makan, tunggu bas kat stesen bas. Patutnya gerak pukul 3.30 tapi pukul 4 lebih baru bas sampai. Pastu gerak 15 minit, dah berhenti rehat kat R&R. Sabar jela. Sampai Hentian Putra lebih kurang jam 9 malam. Naek tren sampai Senawang. Nasib baik dapat tren baru, leh la cas phone dalam tren tu. 

Orang rumah datang jemput kat stesen Senawang. Huhuhu.. Happy tak terkira, maklumlah dah 3 hari tak jumpa. Terus packing baju untuk keesokan harinya nak gi JB lak untuk stock verification kat kilang supplier. Hmmm


22 comments:

Lia Irdelia said...

huh... hope ada la rezeki kamu ye...
gudluck!! :)

~Cik Sweety~ said...

bzbya awk erk..moga2 semua bejalan lancar yea..(^_^)

Nurmujahidah Ismail said...

ciannnya kat pengantin baru ni,, sibuk lak dia,, huhu

LYAfrina said...

mujur kot hp pon leh on internet.. kalo x..lg gelabah nk cari bahan tuk present tu

Leeza dayasari [santai leeza] said...

adoi hp buat hal plak erk. aiyaaaaa

Zakia said...

wah betul2 busy ye..dah macam yb kene tahu dasar2 bagai..semoga dipermudahkan segalanya :)

msredcheesecake said...

Goodluck yea.... Sy dulu punpernah pergi, terengganu jugak tapi fail .... Ramai master n phd holder... Competition was high...

Deqla manjew said...

alahaii bz bebenor..good luck k..moga dipermudahkan semuanya!

Cik Nur said...

adehh..nur yg baca pun boleh terasa penat..inikan yg melalui..lagilah penatkan..!

arelan, mana pic kawin..? nak tgkkk..hihihi

maszull said...

assalamualaikum arelan...betul2 sibuk skg ni yer semoga akan berjaya juga...;)

kyo_9 said...

hoho
leh la try lps ni

dya bunga said...

sibuk nya..a'ahlan..nak tgk pic kawin arelan..hehehe

QasehnyaRania said...

sebok sungguh arelan lepas bergelar suami ni..murah rezeki..

all the best ;)

ஜ miss klanika ஜ said...

amboihh temuduga ptd .

JebengOtai™ said...

gud luck bro.. :)

lelamaisara said...

Good Luck...
saya pon bizi gak la..lame tak jengguk sini.....

psss..nak tgok pic kawin..hehhee

CekbOlat-bOlat said...

waaaaaa.. daa khwinnn :D:D ehemehemm

NIZAM said...

smoga berjaya Lan dalam PAC ni. smoga dpt interview. aku doakan ko dapat. :D

|cah-sahaJa said...

Assalamualaikum.. lamanye singgah.. huhu..
Wah2.. busynye.. Gud luck ya! :D

Yana Libra said...

bz nye..kesian org umah asyik kena tinggal~

anamizu kaito said...

wahhhh dah sah jadi ORANG RUMAH. hee
insyaAllah slalunye ada rezeki lebih bila org dah kawen ni :)

9n0L4 said...

oooo. tren baru boleh cas hp ehhh. hee. lame benor tak naik tren. ;)