Thursday, October 18, 2012

HaTi RaSo BeKeNe

Selepas kereta Myvi orang rumah aku rosak teruk, akhirnya hujung minggu lepas kitorang gi amek kereta baru dia kat Penang lak. Walaupun 2nd hand, tapi still dalam keadaan yang baik la. Tetiba orang rumah aku cakap Kawasaki dah kuar Ninja 250R baru. Dia bagi green light untuk aku angkat.

Aku akui memang aku minat nak ada motor besar tapi ada la sorang biker pernah cakap start dari bawah dulu. Sedangkan Valentino Rossi pon start dari 125cc barulah masuk ke 250cc & upgrade lagi kan. Senang sket nak gi keje kalau ada motor besar ni. Sekarang ni aku pakai Modenas GT128 je. Takleh nak pegi laju sangat. Paling laju pon aku pernah buat 140km/j je. Tapi masa awal-awal beli dulu la. Sekarang dah tak larat moto tu nak angkut aku ni.

Pada pendapat korang ok tak aku angkat je moto ni?? Tapi ni model tahun depan sebenarnya. Aku pon bajet takde lagi sekarang. Dah cukup duit, tahun depan kuar je model ni aku sambar la. Hoho..Semestinya merah jadi pilihan aku selaku kipas-susah-mati Red Devils & Red Warriors.



Cun tak?? Hohoho...
 

54 comments:

are_lin@yu said...

mak aii mmg cntik ni..klu ayu pn nk..hihi

Deq's Qienz said...

Ok je tp sy xminar jnis nih..hihii

CekbOlat-bOlat said...

mmg cantiklahh :D apa lagi angkat je laa

Nyue said...

FH nyue pon jenis gie motor besar cnmi...huhuhuu....

kinara kinatara said...

mak ai..cun melecun..
cantik nyh..bape cc nyh..:)

Deq's Qienz said...

Hahaa..mmg old pon pc tuh..kt skk kiteorg jrg guna so letak pon mcm perhiasan je..hikhik

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mmg cun lah klu angkat satu hehehe

anamizu kaito said...

Lan ! cun lan ! rembat terus nti bila dah kuar! hehe

Saya Disini said...

ok cun

Cik Nur said...

oo..bekene denge moto ruponya..!

daripada angkat moto, baik angkat keta..kalau nak beli moto sebab nak laju, baik jgn..

ingat awok tu ade bini...
tapi kalau beli bukan untuk laju2.. ok je.. angkat la...hihihi

tapi kalau angkat kete baru pun okkan...

Knor said...

mmg cun...tapi bila hujan habis basah..

Chic Na said...

smart lah. suka suka. tp lagi suka ducati. hehe..

angkat jela sbb memang nak guna kan.

Mrs Velentine said...

saya tak reti bwa motor

Cikgu Ma said...

ensem la merah ^_^

Afasz said...

cun sgt.. merah i likeeeeeeeeeeeee

Denaihati said...

dah berkenan order sajo. sesuai untuk orang mudo2 ni. bila bawak motor ni rasanya tak boleh nak pelan2 punyalah.

Kesuma Angsana said...

ok je tu ! hehehe

Myra Jay said...

Wahhh peminat moto besaq ye..
Okla dah dapat green light so apa lagi :D

Arina Shamsul said...

wah nampak mengerlip mata juga motor tu dengan saya.nak minta beli juga la tu...kekkee

tapi nasib baiklah kaki tak sampai bila stand kat traficlight..hahaha.

ko beli je la lan,kang ko tak beli kang malam2 ngigau motor tu pulak..hehehe.

Gillette Flores said...

Kalau harganya sepadan dengan condition, angkat je. Second hand kan?
Best naik superbike ni.
Adrenalin rush! ;)

Nurmujahidah Ismail said...

lawa yang tak tau nak cakap cam ne dah,, huhu,, smoga harapan menjadi kenyataan k,, :D

Kakzakie said...

Kakak memang tak benarkan abang naik motor Lan. Rumah kakak ada juga motor besar tapi utk abang bawa ke masjid aje.. ngeri sebab kalau accident motor biasanya risikonya tinggi. Kalau pergi kerja kakak tak benarkan bawa.

Biarlah kereta kecik dari motor Lan itu pandangan kakak sebab kakak dah berusia agaknya.

Yana Libra said...

setuju dengan cik nur~~~ hehe :)

Yana Libra said...

setuju ngan kakzakie jugak~ :)

shar90 said...

peh... 140km/j pkai modenas... tabik2... hehee xD

KiD said...

huiyoooooo... kawasaki laaa bro.. baru hoooo liau!!

Rapunzeel Cikilolo said...

org da bg green light. ape lagi kan?

wan nurul hezrina said...

merah mmg menawan..pic 1st tuh mmg lawoo lah.kenan tgk kalernyer=)

CikNana said...

ensem nie kalau pakai.hehee

dya bunga said...

cantiklh..kalau org umh dh bg green light amik je lh..hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah jumaat :)

lelamaisara said...

foooyo...cantik la itu motor.....

Cik Nurul Siezuka said...

Memang berkenan sungguh.. hehehe

Arelan.. memang lama betul x jejak sini... take care.. :)

Dhiera nadhirah said...

memang cantik.. hubby saya pun nak beli satu tp saya tak bagi sbb suka lg naik kereta dr motor. hehehe..

Zakia said...

cun..taknak try versys ke..kalau versys macam tak membongkok sangat masa bawak motor..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

thumb up der.

Noraim said...

aiyokkk tak tahu psl moto nih. hehe.

kalau red warriors tu tahu la. hehe.

JebengOtai™ said...

kalo dh minat apa salahnya bro..hehe

alang2 amik er6n..hehe

Che Rosliza Che mat said...

suka kaler merah tue..

anamizu kaito said...

*takpe lan.. org baru kawen bz skit.. aku paham..hehe


cecepat kumpul duit rembat superbike.hehe

EyqaLuvender said...

nak beli tuh minta izin ngn kaklong dlu taw!hehehe~

Eza Boom Boom :) said...

memang mantap la moto tu. beli jangan tak beli :)

Cik Aini said...

kihkihkih
kalo dah dpt green lite tu apalagi kan..caiyokkk lahh asalkan ongkos n bajetnya cukup..hhehehe

Deqla manjew said...

kalu doh berkene tunggu gapo lagi? beli jah.. :p

Belog PenaMaya said...

Kasi angkat bro! ahah

P#eoniX said...

naek bulehlah...kalau nak bawak takot nanti kaki x sampai...hakhakhak...n'way cun giler moto neh...hheheheh...sorry coz lame x menyinggah....best of luck!!!

9n0L4 said...

takyah moto kalau dh kawen. hehe. nnt anak berebut nak naik. :)

donnyien said...

memang cun la motor tu

ஜ miss klanika ஜ said...

oke berkenan tengok moto !

LYAfrina said...

beli..jgn x beli

Masz Sidek said...

yg atas tu cun...:)

maszull said...

assalamualaikum arelan...cantik la boleh la sambar satu ek...:)

QasehnyaRania said...

silalah sambaq satu..hihi

Solehah Shamsuddin said...

motor yang atas sekali tu paling cun