Wednesday, January 2, 2013

BYe 2012 Hai 2013

Berakhirlah sudah tahun 2012. Banyak benda berlaku tahun lepas buat aku. Ada azam teecapai tapi tetap ada gak la yang tak terlaksana. Antara yang tercapai dan paling besar dalam sejarah hidup aku, mendirikan rumah tangga. Tanggal 22 Ogos 2012, aku selamat diijabkabulkan dengan isteri aku. Dan selang sebulan, berita gembira kami bakal bergelar ibu dan bapa menjelang Jun 2013.

*Selesai akad nikah*

*Kelibat pertama si kecil kami*

Azam kedua, nak sertai banyak running event. Tapi hakikatnya aku hanya masuk 2 event je, Energizer Night Race kat SIC & Standard Chartered KL Marathon. Satu event lagi aku daftar ialah Men's Health Run kat Putrajaya tapi disebabkan kecederaan dalam friendly bola ngan Honda, aku gi amek goodies bag je.

*Standard Chartered KL Marathon 2012*

*Energizer Night Race 2012*

Azam ketiga nak kurus tak tercapai terutamanya sejak join Honda. Mana taknya, dulu lepas balik keje aku masih sempat lagi nak jogging & main basketball kat Taman Awam Cempaka, Nilai tapi sekarang ni sampai rumah pon dah Maghrib. Memang tak sempat la nak bersukan cam dulu.

Banyak benda aku lalui sepanjang tahun lepas. Pertama kali join event ngan blogger, dapat karok ngan Zarul UmbrellaShakiddo, Madam Mondoq dan ramai lagi blogger, berenti keje sebagai seorang engineer di Ichikoh, kilang buat lampu kereta di mana aku berkhidmat lebih 2 tahun selepas tamat pengajian di Jepun, join Honda, masuk exam & PAC PTD tapi gagal. 

*Group masa induction Honda*

Azam untuk tahun 2013 ni lak, nak bawak balik azam tahun lepas, untuk mendapat bentuk badan menawan, join lebih banyak running event berbanding tahun lepas cuma 3 event je, upgrade moto besar dan banyak lagi la. hehehehe

43 comments:

Chic Na said...

biasa la tu azam yg belum tercapai carry forward ke tahun baru. hihi..

selamat tahun baru arelan. :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

moga 2013 dpt dilalui dgn penuh sukses...

Cik Nur said...

selamat tahun baru arelan.. :)

Arina Shamsul said...

takpe azam nak kurus tu bawak ke tahun ni ye..mama pun nak kurus gak ni..hahaha.

Cik Awin said...

good luck dgn azam baru tu ye papa-to-be. tlg emailkan nama n alamat umah kat saya k...

Deqla manjew said...

kira byk juga kenangan manis tahun 2012 yer..kalo hari tu arelan join gathering, bole je bawak org rumah.. bole knl2.. hihi

Nyue said...

bnyk perkara manis thn lps...hehe

selamat tahun baru :)

Mrs Velentine said...

semoga azam tercapai...happy new year

are_lin@yu said...

wahhh suka berlari eh..bgus2 utk kesihatan..hihi..xpa klu tak tercapai tahun ni forward lg smpai brjya..hikhik

dhiera said...

good luck ok!

Nurmujahidah Ismail said...

kenangan sukar dilupakan,,, terutama di saat jadi imam,, hehehe

Cinta Misteri said...

hepi 2013. sure 2013 ni lg meriah dgn cerita2 hepi spanjg thn

Si Matatajam said...

Hepi new Year Arelan..moga azam tu tercapai thn ni..

dya bunga said...

slmt tahun baru arelan..semoga azam tu tercapat..:D

dya bunga said...

slmt tahun baru arelan..semoga azam tu tercapat..:D

titan said...

wahh..kerja kat honda rupanya..

Solehah Shamsuddin said...

awk ni kuat sukan jgk ye.tahniah dpt byk hadiah :)

N.Aima K said...

alhamdulillah all the best bro!

CekbOlat-bOlat said...

azam jumpa cekbolat dekat PD takde ke bang?? foineeeeeeee

Knor said...

semoga azam tu tercapai hendaknya.

kak nak majukan bisnes..

Eiqa Almond said...

Wahhh, azam diaaa kemain lagi. hohooh
Semoga 2013 lagi baik dari tahun sebelum nie ye.. :D

Semoga bahagia selalu dgn isteri dan anak yg tersayang.. :)

Hans said...

tahniah bro :-)

Anonymous said...

moto apa nak upgrade.. berapa cc?

Cinta Misteri said...

Dtg mlm2

kinara kinatara said...

wah mota yang ari 2 2 eh??

Etuza Ezawarna said...

alhamdulillah dah kahwin dah rupanya...selamat menimag anak..khabarkan kepada kami ya..bila lahir nanti baby comel...

Etuza Ezawarna said...

baru link bloglist di GFS..
sem oga azam baru 2013 tercapai hendaknya

Cikgu Ma said...

assalamualaikum..lama x jejak sini..moga sehat are lan dan keluarga...tahniah sebab bakal jadi ayah ^_^

Denaihati said...

tahniah bakal bergelar ayah, moga jadi ayah yg terbaiklah

KiD said...

eh.. bila bro kawin?? tak tau pung... huhuhu

Si Matatajam said...

Singgah lagi

Cik Aini said...

hihihhi
ada jugak lah ek azam yg postpone.hehehe sama lah kita :)

moga tahun ni lebih baik dr tahun sebelumnya ye Alan :)

lelamaisara said...

selamat tahun baru are lan...

sohoque said...

moga impian bro tercapai di thn 2013. tahniah nak jadi daddy

9n0L4 said...

ade lagi tuuu impian motor besor. hee. jiran mentua akak kat ttj senawang ade pakai motor besor. vroom vroom. :)

Yana Libra said...

good luck utk azam tu..hehe~ :p

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

azam yg xtercapai carry forward tahun ni...all the best utk azam tu yer...selamat tahun baru

QasehnyaRania said...

alhamdulillah..teruskan yang masih belom tercapai.yang penting jaga kesihatan yer:D

IffahRina said...

wa....tahniah bakal bergelar bapa

Dayana Bahar said...

semoga azam tahun lepas dan tahun ni tercapai...

アヌム said...

omedetou :)

profmie said...

oklatu..2012 pun byk jg yg dh tercapai... smpt lg join larian pn dh kira ok..

Che Rosliza Che Mat said...

moga 2013 dpt dilalui dgn penuh sukses...