Wednesday, April 17, 2013

sYuKuR aTas NiKMaTnYa

Semalam, dalam perjalanan pulang dari Honda melalui jalan lama, aku ditimpa kemalangan kecil. Ceritanya begini, selepas melalui kawasan ladang kelapa sawit sebelum masuk Senawang, aku menunggang macam biasa. Waktu tu lebih kurang jam 7.30 malam dah.

Tiba-tiba, sebuah kereta dari arah bertentangan memotong sebuah kereta lain. Masa tu memang dah dekat ngan aku. Aku rasa cam nak mati je bila memikirkan bayangan kereta tu menuju ke arah aku. Tapi alhamdulillah aku berjaya elak.

Memang masa tu aku betul-betul atas garisan tepi jalan. Tangan aku kena side mirror kereta tu, lutut aku kena body kereta. Luka & lebam sikit. Nasib baik tak jatuh & kena heret dek kereta tu. Kereta tu lak terus pecut je.

Syukur la masih mampu bernafas dan bernyawa hingga ke saat ini. Sampai sekarang masih segar bayangan kereta tu menuju ke arah aku.

Pesanan aku buat pemandu kereta, kalau nak memotong tu tengok betul-betul. Jangan main haruk je. Tau lah aku ni naik moto kecik je tapi masa tu aku pasang lampu, pakai safety vest dah pon. Hmmmm..

13 comments:

Nurrul said...

Emm , alhamdulillah dapat elak.. tak pelah lebam2 sikit boleh tuam... kalau kena langgar tak taw jadi apa..

*Hmm , betul tuh.. kalau nak motong jgn pk diri sorng2 ajee.. kena tgok sekeliling.. sebb ianya melibatkan nywa org lain.. :)

lelamaisara said...

alhamdulillah tak de ape2...

Deqla Manjew said...

ish seriau baca...tp alhamdulillah la xde apa2 yg buruk jadi.. tu la, bawak motor ni lebih terdedah dgn bahaya... skng ni pemandu masing2 suka nk tunjuk terer jek.. hurm..

Mrs Velentine said...

alhamdulillah syukur takde apa2

Belog PenaMaya said...

jauh gak ko berulang kan bro. selalunya kita da berhati2 tapi org plak yg x berhati2

Knor said...

alhamdulillah

motorlah yg paling bahaya..cilok sana cilok sini..tiba2 je ada..

M@W@R Q@SeH said...

ALHAMDULILLAH...SYUKUR LA ALLAH SELAMATKAN ARELAN...

kyo_9 said...

innalillah..
sorry to hear that bro..
ingatkan alhamdulillah dapat PTD ke apa tadi :p

syukur selamat semuanya..

9n0L4 said...

ish. nasib baik takde pape. tapi tu lah kan, org lain yg tak hati hati, kite yg berhemah ni pulak jd mangse.

Si Matatajam said...

Ya Allah nasib baik tak jatuh yek Arelan..Alhamdulillah..tak da kecederaan yg parah... Teruk betoi la sikap pemandu keta tu >_<

Chic Na said...

huhhh.. seriau je baca. kdg2 kita dah habis berhati2 tp org lain yg cuai.

Cik Nur™ said...

Syukur tak jadi apa2 yg serius..
lain kali jgn balik time2 mcm tu, bahaya....

apapun, alhamdulillah....tak apa2...

QasehnyaRania said...

sib baik tak serius..

dugaan ni.take care ye arelan