Sunday, July 14, 2013

RuN aReLaN RuN


Asyik cerita pasal anak je, kali ni beralih topik sket. Standard Chartered KL Marathon dah pun ditunda ke 29 September akibat jerebu baru-baru ni. Bermakna aku masih lagi ada masa untuk mempersiapkan diri untuk acara 21km tu nanti. Tapi lepas puasa dan raya nanti bukan itu sahaja running event yang ada. Aku juga telah mendaftarkan diri untuk lagi 2 running event. 


Yang pertama adalah Men's Health & Shape Night Run. Tahun lepas aku daftar juga untuk event ni tapi tak dapat nak lari disebabkan kecederaan masa friendly bola ngan budak CVJ Honda. Event ni akan berlangsung pada 7 September 2013 bertempat di Putrajaya. Yang ni jarak dia pendek sket, 12km je. Yang best pasal event ni dia nye goodies bag memang meletup habis la. Banyak betul sponsored items leh dapat. 


Dan yang kedua lak BSN Putrajaya Night Marathon. Event ni pun buat kat Putrajaya tapi aku daftar untuk kategori 21km dan event ni akan berlangsung pada 19 Oktober 2013. Tahun lepas aku tak sempat daftar pun tapi tahun 2011 aku masuk la. Masa tu yang bestnya adalah para sukarelawan yang ada terutamanya yang buat persembahan masa kitorang keletihan berlari. 

Memang kena berlatih betul-betul la pasni. Harap-harap bahu aku dah elok sket masa tu. Kalau jadi cam masa Milo Breakfast Day Run & MAKNA Founder's Run, memang lambat la aku balik jawabnya.

27 comments:

Teena Tna said...

Memang orang sport nih, teringat dulu kat skola penah jd johan 400m.

fyna said...

baguslah aktif sukan. elok untuk kesihatan.

shera haifa said...

mak aishh banyaknye join lari2.. rajin betull

Chic Na said...

raja pecut ke ape ni arelan.. hihi.. run arelan run..

entri baru esok lusa lahh.. ;)

boni kacak said...

pergh.terbaik lah bro. aktif bersukan juga ye. kalau den, lari 500 meter dah pengsan dah

dhiera said...

aktiviti lari-lari tak pernah tinggal lagi ye!
good luck!!

HeNRieTTa JoSe said...

Bestnye.....byk aktiviti.....teirngat penang bridge run...

Psss...haah kan...kt kelatan pown ada...semua sempadan ada rasanya....

Deqla Manjew said...

wahh aktifnya papa lea ni bersukan.. run fast2 ye arelan.. kehkeh..

izan mama mia said...

byk tul tenaga kau nak berlari yew,,

are_lin@yu said...

gudluck arelan..moga berjaya..

9n0L4 said...

konfem² nnt baby pun cepat pandai jln ni. hehe.

Knor said...

selamat berjaya...

kagum

Zuan said...

aritu ada mbr dalam train kerja kat bank islam ajak aku join marathon ni, masalahnya, aku rasa aku lari 1km dah pancit..hahaha

lelamaisara said...

mesti jaguh lumba lari ni kan...

NAL said...

good luck..

Masha Meisters said...

wah.....sem,angat betul ni...hehe
good luck!

Che Rosliza Che Mat said...

WAh!! semangat betul papa arelan ya..nak run..

kinara kinatara said...

memang sukakan bidang larian..sebab salah seorang atlet larian pecut sekolah..:)

eVa said...

wahh dr dulu masih lagi marathon.. bgs2.. baik utk kesihatan..

Amanina Mads said...

bestnya kalau dpt join yg kt putrajaya tu..hehe

encikarman said...

fuhh... steady marathon, teringat akua dulu sekolah rendah champion 100m jer..ahaks

E'in said...

21km? peh semputttttttttt

Cik Nur™ said...

Hengatkan Running man tadi,...
hehehe...

selamat blatih arelan..hehhe

muja said...

HOPE you will get what you target,, adusshhh,, 21 km,, 12 km,, tak larat eden,, sobsss

Kancil 8349 said...

aktif dengan sukan...baguslah

Deqla Manjew said...

tergelak baca komen boni kacak.. pengsan trs dia eh.. nmpk sgt dia tu kuat tdo..hahaha.. tp terkezut gak tgk smpai 21 km tu.. ish.. dasatttt...

Yana Libra said...

good luck.. :)