Wednesday, July 10, 2013

SaLaM RaMaDHaN & GeNaP SeBuLaN

Hari ni tanggal 10 Julai 2013 bersamaan 1 Ramadhan. Berjumpa lagi kita dengan bulan Ramadhan, bulan yang penuh barakah. Salam Ramadhan aku tujukan buat semua. Kalau ada salah dan silap harap dimaafkan la. Tahun lepas masih bujang, puasa sorang-sorang. Tahun ni dah ada anak isteri tapi masih puasa sorang-sorang sebab dua-dua dok kat Pasir Mas sampai raya. Wuuuuu...
*Yeay, ada baju pink. Nampak sket keperempuanan tu*

10 Julai maksudnya dah genap sebulan puteri sulung kami, Noor Azzalea dilahirkan. Masa lahir berat dia 3.4kg & selepas sebulan dah cecah 4.6 kg. Memang berat la anak papa & mama ni. Mana taknya, selang 2 jam nak menyusu. Banyak pulak tu setiap kali dia menyusu. 

*Dah jumpa doktor. Geram tengok pipi Azzalea*

Dah genap sebulan kena la bawak gi klinik untuk check condition dia. Syukur alhamdulillah Azzalea sihat-sihat sahaja. Tapi ikut cakap mama dia, hari nilah kali pertama Azzalea menangis sekuat hati.Tu pun sebab kena cucuk jarum. Kesian kat Azzalea. Nasib baik sekejap je nangis. Selama ni kalau menangis pun memang sekejap & tak kuat pun. Tupun bila lapar nak menyusu.

Buat sesiapa nak add aku kat Facebook, Twitter & Instagram leh la klik kat bawah ni ye.

37 comments:

shark said...

Raya ni bnyk ler azzalea dpt duit raya..
Hehe.

shera haifa said...

labuhnye pipi dye.. hehe

Cik Nur™ said...

alololo..mmg geramlah tgk dia..!

dah sebulann dah yea..kejap je rasa....

apapun, selamat berpuasa aalan.. :)

Cik TeN10 said...

bammbamm pipi dia haa.. geram jer tgk pipi dia tu :p

selamat berpuasa :D

mamamyja said...

comei nyer dia... selamat berpuasa..

Deqla Manjew said...

comeinye lea.. selmt berpuasa arelan..

HeNRieTTa JoSe said...

selamat berpuasa...alaa makin comei anak dara tu...

lelamaisara said...

alolo...comey....selamat berpusa:)

Si Matatajam said...

Comelnya Azzalea...mesti bertambah bahagia bila Ada penyeri kan Arelan..

Si Matatajam said...

Salam Ramadhan dan slamat berpuasa Arelan

Knor said...

selamat beribadah dan berpuasa ramadhan karim

boni kacak said...

wah...comelnya dia...

Zuan said...

laaa berbuka sorang ke bro? hehe alrite2.. roger je bila2 mau kat fb.. ad je kat senawang ni :)

Rosmiza Ali said...

Alolo, bam2nya pipi Azzalea ni.. Geram pulak tengok.. =)

QasehnyaRania said...

salam ramadhan are lan.
makin sihat azalea.dah nampak muka arelan tu.hihi

*ciksu meniaga kuih tepung pelita dekat param setiawangsa,kl. mai la beli.asli punya.sedap ",

Teena Tna said...

Smoga Azzalea sihat selalu & jd anak solehah..
Salam Ramadhan...

Kancil 8349 said...

comelnya..ada sudah teman nanti

9n0L4 said...

slmt pose. lame tak jenguk sini. tup tup dh ade baby. tahniah. :)

are_lin@yu said...

alahai kjap ja azzalea bsar kn..mcm mka papa dia ja.hihi

Cik Aini said...

byk perubahab kan bila dah berdua tambah2 bertiga ni..Azzalea makin bam2.haish geram nak cubit2 pp :)

selamat berpuasa Alan :)

Masha Meisters said...

aloooo...tembamnye pipi dye kan...
buzy2kan diri demi azalea :-) go papa go! hehe

Fiza Rahman said...

Salam ramadhan & selamat berpuasa. Bley kumpul duit raya utk anak nih ☺☺

Belog PenaMaya said...

jom buka puasa kat melaka.. asam pedas mau.. haha

Cendol said...

salam :) eeeiii comelnye budaaakkkkk..biar dia tambah berat..sehat tu namanyaa..semoga membesar sehat dan kuat ye Azzalea :)

Cendol said...

salam :) eeeiii comelnye budaaakkkkk..biar dia tambah berat..sehat tu namanyaa..semoga membesar sehat dan kuat ye Azzalea :)

muja said...

bayi sedang membesar memang salu lapa kot,, hee

Chic Na said...

atoto comeynya.. cepat je rasa dah sebulan.. hmmm..

NAL said...

Asalamualaikum..
Akhirnya dapat jugak bw blog ni. Salam Ramadhan NAL ucapkan.

dhiera said...

aaa... baby girl omel ye!
baru la betul gegurl bila kena inject nanges!

dhiera said...

aaa... baby girl omel ye!
baru la betul gegurl bila kena inject nanges!

kinara kinatara said...

ya allah lama tak singgah ke sini...rupanya dah di lahirkan pom babynya...comilll...geram nya nak cubit pipi tu..

eVa said...

wahhh dah ada anak.. comell!! suka tgk pipi dia.. alhamdulillah.. seyes lama xdtg kat sini. sy pun baru nak aktif balik.. haha.. byk ketinggalan.

Amanina Mads said...

comelnya..geram tg pipi die. hee

CikNana said...

comel ehhh..hehe

si kiut lavender said...

amboih...geramnya tengok pipi dia...^___^

profmie said...

nk cubit je pipi dye tu.,huhu..

slmt berpuasa

Yana Libra said...

tembamnye..sedap betul tgk minum susu~