Wednesday, July 3, 2013

PuLaNg MeLePaS KeRiNDuaN

Malam esok insya-ALLAH aku akan terbang pulang ke Kelantan bagi melepaskan kerinduan terhadap anak isteriku. Dah sebulan berjauhan rupanya. Hanya panggilan telefon, SMS dan MMS pengubat rindu selama tempoh sebulan ini. Gambar ni aku dah share kat facebook tapi ramai blogger kat sini tak tau pun akaun facebook aku. Jadi layankan jelah gambar-gambar ni ye. Kalau nak add kat FB gitau lah ye. Hehehe

*Syok betul Azzalea tidur*

Penerbangan aku dari LCCT ke Kelantan dijadualkan berlepas jam 9.50 malam esok. Kali pertama tau naik penerbangan domestik. Naik flight dari LCCT pun kali pertama. Selama ni naik flight gi Jepun, Korea & balik Malaysia je. Sume kat KLIA. Setakat ni gi LCCT untuk hantar member atau ambil barang pesanan dari para kohai (junior) yang pulang dari Jepun je. 

*Makin tembam dan bulat anak papa ni*

Lepas balik kerja esok memang kena pecut balik & menuju LCCT la jawabnya. Naik moto jela gi LCCT. Jimat sikit duit parking. Dah sebulan berjauhan, makin bulat dan sihat Azzalea kat Pasir Mas tu. Rindu betul papa kat Azzalea & mama. Esok inssya-ALLAH kita jumpa ye puteri-puteri kesayangan papa.

*Tau pun celik mata tu*

Tapi kan kesian kat atuk & nenek Azzalea tak sempat lagi nak jumpa cucu sulung diorang ni.Sibuk je memanjang. Apatah lagi nak jumpa pakcik makcik, moyang, nenek & atuk sedara. Pergi kenduri kahwin sepupu hari tu sume yang lain tanya mana Azzalea. Lepas raya la jawabnya baru orang lain leh jumpa Azzalea kan. Hmmmm

30 comments:

Aine Ainun said...

heheeee...
dulu en.Somi saya pun mcmtu...
sebab kejee kan, terpaksa la berpisah sementara dengan baby..

Cik Nur™ said...

haihhh...mesti tak sabar tunggu esokkan..

malam ni tidor dalam senyum je agaknya...

kirim satu cubit dekat hidung azzalea yea..hehehe

Cik Aini said...

exsaited kan nk blk jumpa Azzalea..gendu Azzalea lebih dr mama ni.hehehee comei je Lea :)

Kancil 8349 said...

banyakkan bersabar...bila berjauhan...sentiasalah bercakap dengan anak melalui telephone..tapi pakai loud speaker...

man said...

comelnya...sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Knor said...

dah jadi ayah ni..mmg itulah perasaannya..tetumpah segalanya utk anak isteri..makin comel...

Mas Zull said...

asalamualaikum arelan..dah semakin besar dah die...nanti baru boleh jumpa semuanya bila dah balikkan...:)

Rosmiza Ali said...

Comeinya Azzalea.. Nama pun cantik.. =)

Masya said...

comelnya azzalea ni ikut muka sapa ni...

HeNRieTTa JoSe said...

comei anak dara sorg tu....moga selamat tiba bertemu yang tersayang yea...

boni kacak said...

hehehe. comellah bro.. tak sabarnya den nak ada anak juga ni..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bila dah ada anak, begini rasanya ya.. :)

Deqla Manjew said...

alolo..tomei2...

are_lin@yu said...

comelnya dia..msti ayahnya rindu sgt2 ni.hehe

shah said...

bini ko dalam pantang ke...

lan aku nak add fb ko

Belog PenaMaya said...

bro aku nak add fb ko..

Dayana Bahar said...

comel namenyer.. azzalea

lelamaisara said...

hubby saya selalu rase macam tu tau sebab keje jauh....cian kan...

E'in said...

comelnye baby... :)

Nur Fauzi Bassar said...

kawan pernah juge 6 bulan dok jauh dengan isteri. tiap-tiap minggu KL - Johor.

Rabak juge duit tiket. Isteri punye pasal, sanggup saje...

Teena Tna said...

Tak sabar nya nak balik rumah jugak..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

PJJ erk ... Percintaan jarak jauh.. Perkahwinan jarak jauh... Moga bahagia selalu k.

Deq's Qienz said...

alahai blik kejap pas2 tgai balik..lagi² btambah rindu la kan

Eiqa Almond said...

Lamanya tak singgah sini.. :)
Atotoot, comel nyee anakk.! :D
Geram nie tengok baby baby kecikk niee.. >__<

LYAfrina said...

comeynya..
xpela..tuntutan kerjakan.. nanti balik main puas2 dgn baby ye

QasehnyaRania said...

apa kan daya tuntutan keja ka.
tahu. ni bwa blk raya ke perak ye.mesti ramai yg menanti nk dukung azalea ni ;)

jaga puteri2 arelan baik2 ye ",

9n0L4 said...

hai skrg ni name baby la dulu yg dirindu, mamanye mkn hati la no 2. hehehe.

encikarman said...

eh eh.. comel nyah anok demo.

Chic Na said...

bulat mata Lea.. semua excited nk jumpa Lea.. ;)

dhiera said...

baru perasan yang azzalea dah botak!