Wednesday, February 18, 2009

MaLaYsia oH TaNaH aiRKu....

Hari ni masuk hari ke-3 aku di Malaysia. Kepulangan ku disambut ngan cuaca panas mcm masuk sauna di KLIA ngan suhu mencecah 33 darjah celcius. Aku terus menuju ke TBP ngan bas ke KL Sentral & komuter ke Batu Tiga. Malam tu lepak je kt bilik uti smpi ke tgh malam. Kouhai2 kikai yg dah abes shiken kelihatan amat gumbira tatkala kouhai2 denki sedang bertungkus lumus stadi utk last paper.

17 Februari, aku ke UNiSEL utk jmpe ngan sensei2. Lepas breakfast kat kafe UNiSEL, aku smbung breakfast lg ngan Shirin Sensei & Shahril Sensei smbil bersembang isu & gosip hangat kat JAD. Banyak gk la aku tau psl konflik YPM-sensei-tachi. Pastu gi bilik sensei, sembang ngan Yamashita Sensei smpi la Oiyour, Salmi, Mangat & Apiz tiba. Naek kering tekak aku bersembang. Pas hbis sesi ngan sensei tachi, kitorg jmpe lak kouhai matriks JAD utk sesi soal jawab. Aku senyap je cam bese. Dah tak larat nak cakap lagi sbb kering tekak. Pastu gi lunch kat Restoran Sidah yg dah mkin besar & maju. Tengah hari tu, kitorang gi Wisma Belia utk meninjau bakal2 kouhai JAD yg sedang dalam kursus intensif. Masa tu kelas tarian ada, sukan ada,aerobik ada. So, lepak la sket jalan2 tengok orang.

Pas habis tinjauan, kami gi Midvalley utk mnum petang kt MPH cafe. Sempat la sembang2 lagi. Memang letih la bersembang je satu hari. Shirin Sensei terus balik lepas minum petang tu tapi kami2 yang stay ni, gi tengok wayang, citer Geng: Pengembaraan Bermula. Memang best. Grafik pn tak kurang hebatnya. Lawak Melayu mmg pure Melayu. Tapi sebab ramai yg penat, budak2 ni leh lak tido time wayang. Hahahaha....

Dalam pukul 9 lebih, aku tiba di TBP, dihantar oleh Apiz. Lepak kat uti lagi smpi lewat malam. Naek bilik terus tido sbb kena wat persiapan utk gi Sunway Pyramid lak esok nya.

Pukul 10.30 pagi, bertolak dr TBP. Wayang kami start pukul 2.30 so smpat la jalan2 keliling Sunway tu. Makan kt Carl's Jr utk lunch. Burger dia memang besar tapi sedap la. Berpatutan ngan harga dia pn. Wayang hari nipon citer Geng gak. Dua kali aku tengok rupanya citer ni. Hahaha...Tapi still best gak la wlupon dh prnh tengok. Begitulah citernya 3 hari pertamaku di Malaysia. Percutianku ini masih panjang lagi, insya-ALLAH. Harap2 ianya terisi ngan penuh makna & tak sia-sia. AMIN. Menanti homecoming party di rumah Shirin Sensei hari Jumaat ni.

9 comments:

mymirotic said...

x tau pn ade homecoming party.sedihnyer,x leh g. =(
aq blk lewat cket..huhu.smpai ati..

kyo_9 said...

giler semangat tgk citer Geng sampai 2x.. ni kalo yanatip tau nih, kompem dia cemburu kaw2 nyer.. haha, kouhai insentif ade yang cun x? ade gosip lagi ke YPM ngan sensei tachi nih?? x abis2 la..

yana sahri said...

ah2 la aku jeles!!!
huhuhu.....
xpe2....nnt DVD da kuar , aku tgk 10 kali
hakhakhakhak

MY WORDS DESCRIBE MY FEELINGS=) said...

kt msia mmg panas la ni.klau kt perlis lg la..tanah keringkontang ehehehehehe.slmt brgumbira kt msia=)

aReLaN said...

mymirotic-->maa...hnya parti kecil-kecilan kt rmh baru shirin snsei je pn.

saido-->mse ble la br nk hbs.ish3.jeles tak sudah.

yanatip-->hahaha...rugi tak tgk kt pawagam.mmg syok.

kak ema-->tak brp nk epi sbb dok rmh baru,so tkde geng.waaaaaaaaa

Allenali said...

ish...jeles lak..ko ni mat le..nape la blk msia tglkan aku kat jepun ni...kalu ko bwk aku balek skali dlm beg ko kan bagus..hihihi

aReLaN said...

sheera-->hahaha...klu ak bwk blk ko je msti merana beko kna tggl.

kujat el kutat said...

mcm travelling kat malaysia la plak...hahaha..nway, cite GENG memg superb!!!

anep said...

tunggu cetak rompak sudehh...