Sunday, April 5, 2009

CuTi-CuTi MaLaYsia ePiSoD 4

Dari Batu Pahat, aku bergerak ke TBP. Agak risau sbnrnya utk Kejohanan Futsal sbb tkde tight. Nasib bek la aku pakai stoking panjang. Leh la cover lutut sket2. Kejohanan yg berlangsung pada 7 Mac bertempat di Sports Planet Seksyen 16 ini turut disertai oleh CEO YPM sndri. Kami team senpai yg diberi nama Cinta Sakura turut ke gelanggang lengkap ngan jersi Valencia. First match slumber badak je titik team cho kohai 7-0. Kitorang tak kira pn sbnrnya brp byk gol kitorang skor. Janji menang. Tapi 2 match kami dikejutkan oleh team budak intensif yg belasah kitorang 1-4. Mentang2 la supporter pompuan korang ramai. FYI, budak2 intensif ni hntr 3 team. Diorang siap ada selction, coach & training lg. Tapi Kitorang tak putus asa & memenang sume baki match bg melayakkan diri ke peringkat kalah mati.

Bertemu team intensif kmbali di peringkat semi final, kami turun gelanggang ngan semangat baru. Sume budak JAD sedia ada berada di pihak kami utk menyokong. Kami menang 5-3 utk ke final menentang team kohai & seterusnya menewaskan mereka 4-3 utk bergelar juara
. Banyak bnda menarik di kejohanan ni sbnrnya. Pengadil 'pro' pelbagai ragam. Ada jnis men out, ada tak, ada yg siap suruh aku bukak jersi sbb xnk bg sama ngan teammate. Kena pakai baju tight je. Nasib bek la perut tak boroi lg. Hahaha....

*We are the champion*

Pada 10 Mac lak, kami ada day's out with Kak Shirin at Midvalley. Hari sebelumnya pon aku gi sni gk ngan si dia. Ramai gk la hadir. Kak Shirin, aku, Oiyour, Hadi Totoro, Apiz, Sheera, Becko, Alia, Hana, Farah, Shahrin & Fareez yg ada jap. Makan kat Chilli's.

*Muka menanti makanan*

Mahal nak mampus. Hajat di hati nak pesan air je tp lantak la. Memang lingkup aku klu hari2 kuar ngan budak2 ni. Pas makan gi solat. Pastu men boling. Hari yg cukup meletihkan & penuh ragam. 11 Mac lak lunch JAD. Makanan still tip top la wlupon tkleh lawan time kitorg nye dinner. Wat kat Hotel Concorde tahun ni. Persembahan paling mantap dtg dr budak matriks. Memang aku respek la. Kenyang giler.

*Santapan lunch ku*

12 Mac lak Convocation Day. Aku bertuah dibenarkan masuk dewan. Pakai baju batik yg sama ngan time lunch hr sebelumnya. Tapi dah basuh la. Dapat jmpe Furuuchi, Yano & Mizoi Sensei. Majlis start lambat dr dijadualkan. Nama pn VVIP Malaysia. Selalu wat hal. Kali ni bini Najib, si Rosmah datang. MB Selangor, Khalid tak datang lak sbb ada sidang Parlimen. Aku dapat makan 2 kali. Satu skali ngan VIP. Pastu makan ngan kohai tachi. Kenyang betul.


3 comments:

Mr P said...

ak dgr dr kohai..dak2 entensif cam sial..boo korg btul ke?klu btul mmg fuck la dak2 intensif

aReLaN said...

mmg btul la kte diorg tu.mntg2 diorg ramai n bwk pmpuan rmi.tp mmg puas hati leh klhkn diorg.hohoho

miss za said...

amboiii...lunch die..byk tol..blh 2 org mkn nii...hehe