Tuesday, April 7, 2009

KeMBaLiNya Ke NiHoN

Align CenterSetelah sebulan bercuti di Malaysia, aku kembali ke negara matahari terbit pada 19 Mac 2009. Sepanjang tempoh 2 minggu pertama kt Jepun, aku dok kt Hachioji Seminar House je. Lepak ngan kouhai, bawak diorg kuar jalan2, bersembang, bagi tips. Tapi nak makan free bkn men susah lg. Aku terpaksa gi konbini atau Hotto Motto utk beli pengalas perut ini. Kadang2 ada la kouhai yg baek hati bagi aku kupon makanan.

Tapi memang letih dok Hachioji ni. Hari2 kuar merayau. Minami Osawa, pekan Hachioji, Machida, Akihabara, Kitano dll. Tapi mmg berbaloi la sbb tahun lepas masa mula2 smpi Jepon, aku banyak hbiskan masa kt seminar house. Nak kuar jalan2 pon malas sbb terlalu sangat pikir pasal duit. Tahun ni tak sangat la sebab kewangan terjamin lg.

Paling letih ialah 28 Mac kot. Awal pagi kuar gi Akiba. Teman kouhai tachi cari 電子辞書, digital camera n brg2 eletrik eletronik. Lunch kt Subway. Aku sorg mkn foot long je besenya. Ingat nk makan lg tp smpn jela duit dlu. Petang lak terpaksa bergegas sbb ada futsal ngan budak2 Takudai. Mula2 plan pkl 6 tp diawalkan ke pkl 5. Memang kelam kabut gak la aku jdnya. Lepas men futsal lepak rmh bdk2 tu jap pastu kuar mkn sushi 100 yen. Pas mkn gi men boling lak. Perlawanan antara Odakyu Line, JR Line & Keio Line. Budak2 JR Line terpegun tgk kitorg yg dh bese men bola swing. Secara purata Odakyu menang. Hohoho....

Lepas boling lepak rmh blk utk solat. Pastu smbung men billiard lak. Oiyour plg terer wa ckp lu. Sasuga budak projek biliard. Slumber badak je titik kitorg. Pukul 5 habis, balik rumah, solat subuh. Smpat la aku tdo sejam sblm bergerak ke seminar house blk. Chou tsukareta....

3 comments:

kyo_9 said...

awat ko x baito jer cam fack mase kt seminar house ari tuh?

oiyour said...

mane tak terrer nyer ,main snuker time prep..hahha

aReLaN said...

saido->baito gtu tak feeling.ak ikhlas mse tu.hahaha

oyo->asl la sklh ak tkde eh.daimp