Tuesday, April 7, 2009

NeW seMesTeR

Dengan adanya guidance hari Isnin lepas, bermula lah spring semester secara rasminya. Guidance kali ni lebih menumpukan kepada 卒業研究 (Graduation research) & 就職活動 (Job hunting). Walaupon aku bercadang utk keje kt Nihon tp aku lgsg tak wat pape lagi ke arah tu. Rasa cam malas je nk gi 会社の説明会 = penerangan ttg syarikat. Lagipon ngan keadaan ekonomi yg tak mengizinkan ni, the passion to get a real job ni cam kureng je.

Guidance kali ni tak dpt result secara rasmi pon. Lepas guidance, ada la kenkyuu ak nye first meeting. Perkara plg penting sensei smpikan ialah 飲み会 iaitu minum2 setiap hr Jumaat terakhir setiap bulan. Payah betul msuk lab yg sme kaki tonggang.

Aku tengok result kt Campus Life nye website je. Keputusan yg agak memberansangkan. 3S utk subjek Badminton, 動力機械ゼミナール & 現代文明論. Aku rasa sme student Malaysia dpt S utk 現代文明論 kot. Subjek paling gelabah. Dengar org bercakap kt depan psl sejarah, present time & future selama sejam pastu kna wat kesimpulan psl ucapan tu dlm mse 20 minit lebih kurang. Aku tak paham pn apa yg sensei ckp kt dpn. Just salin je pape slide show yg dia tnjuk. Pastu A utk 実験 & Car Design. Pastu B utk 動力機械工学演習. Dapat la pointer dlm 3.27 n ranking 16 drp 203 student gakka aku. Alhamdulillah....

7 comments:

kyo_9 said...

pergh.. gile dasat dak2 tokai nyer result.. sempai ak cakap elok sambung master kalo diberi peluang.. sbb ekonomi tgh down2 gile2 nih, sape yg stat keje tahun ni pon bakal merasa azab dia~

aReLaN said...

saido->tulah mslhnya.tp knp la ak ni xmnt ek nk smbung blaja.hahaha

zahir said...

bdak tokai ramai..smua leh dpat suisen ke?? or korng nak ambik jyuken gak for master???

aReLaN said...

zahir->cam sme dpt je sbb result ok sme.tp tak sme nk smbg master.ada je nk blk.

fareast said...

Alhamdulillah, result yang memberangsangkan, doakan kami juga seperti itu.

Allenali said...

huhu..tahniah la ye matle..aish x kan nk keje kat msia kot..sian org yg br smpi tu..hihi..cpat beli keta!evo beko da smpi:P

aReLaN said...

sheera-->chait.iyo iyo je evo.nnt ko tgg lak ak nye evo.hahaha