Thursday, June 18, 2009

iNTeRvieW icHiKoH MaLaYsia.....

Hari ni interview kerja utk kali ke-3 bagi diriku selepas Canon & Kantou Autoworks. Ichikoh, satu nama yg cukup gah dalam industri automotif selaku pengeluar taillight, front light, side mirror etc tebesar dunia. Antara kenderaan yg mnedapat sentuhan Ichikoh ialah Nissan GTR, Elgrand, Toyota Alphard, Vitz, Crown & Subaru Impressor.

Aku apply pon lepas Sugimoto hantar emel mengatakan Ichikoh Malaysia nak amek pekerja yg grad dr universiti Jepun. Tu yg cuba nasib, hantar dokumen2 yg dia nak. Interview bermula jam 2 ptg. Patutnya aku sorg je pukul 2 tu tp ade sorg lagi calon dari Yamagata University yg sepatutnya di interview jam 2.30 tp last2 masuk sama ngan aku. Interview 2 vs 2. Budak tu smlm bru dpt emel. Bertolak pg td dr Yamagata ngan 新幹線, mengambil masa 3 jam. Interview lak cam slumber je. Takde soalan pn berkaitan major kt uni. Pas habis interview kena jawab soalan bertulis lak.

Soalan tulis tangan je. Soalan psl "Contoh sebagai binatang apakah anda boleh gmbrkn ttg diri anda?". Aku jawab la babi hutan. Men rempuh je sme bnda & halangan kat depan. Member lab aku prnh cter psl soalan ni time sembang2 kt lab dlu. Dia jawab zirafah. Aku nk jwb zirafah gak tp xingt dlm nihongo pe dia. :p Soalan 2nd lak psl sumbangan yg kte nak berikan utk Ichikoh.

Interview kali ni tak seserius Kanto or Canon. Kitorang siap gelak2 lagi. Dia nak 3 orang tp hari ni yg dtg 2 org je. Hmmm.... Dou kana.....


9 comments:

kyo_9 said...

yg datang cume 2 orang?
hoho.. chance~

Rajulussalim said...

InsyaAllah ade rezeki tu pok le...
ganbare2!

H said...

mantap gila rezeki ni kompem dapat nih

aReLaN said...

mne tau kot2 tetiba pasni ramai lak dtg.hr ni je 2 org.esok lusa???hohoho

MY WORDS DESCRIBE MY FEELINGS=) said...

lan, bile gradnye?

aReLaN said...

kak ema->grad bln 3 thun dpn insya-ALLAH.

mr danial said...

babi hutan???hahahahaha....

nAna ezReenA said...

ichikoh leh claim minyak kete..best gilo!

aReLaN said...

mr danial->wlupon bkn hakikatnya gtu.tulah strategi menjawab soalan.hohooho

nana->xtau lak tu.jimat dh duit jwbnya.