Saturday, June 20, 2009

tRaNsFoRMeRs: ReVeNge oF tHe FaLLeN MasYuK!!!

Setelah menanti sekian lama, Transformers : Revenge of the Fallen akhirnya menerjah ke pawagam Jepun pada tarikh keramat 19 Jun 2009, tayangan paling awal seluruh dunia. Habis je keje2 gne mesin kat lab, aku bergegas pulang utk solat Asar & bersiap ke Ebina. Bertolak jam 6 lebih kurang. Kami tiba awal di Ebina sebab sebenarnya ni 1st time aku tengok wayang kat Jepun & 1st time gak la aku tempah online. Kalu gamble beli kt kaunter, memang sah aku dpt seat tak best. Sampai je Ebina, terus gi Toho Cinema & menuju ke VIT machine utk amek tiket. 1st time gak guna. Nasib baek senang je. Takyah beratur pjg lak tu.

*Mesin pemudah cara. Masukkan order number & tel no je*

Solat maghrib kt tangga OIOI Mall Ebina lepas menjamu selera. Gi panggung, beli merchandise & popcorn serta air sket. Bile staff cinema kata leh masuk, terus kitorang masuk. Skrin 1 Toho cinema ni agak besar la dgn kapasiti 650 orang. Dapat seat tengah betul2 ngan harga 1200 yen seorang ats nama late show. Padahal start citer pkul 8 malam,tkde la late show pn bg aku.

Iklan bukan men lama lg. Tapi citer dia memang masyuk la wa cakap sama lu. Dia nye jalan citer, sound effect & grafik memang tip top. Bab kata Saido, memang tak puas la kalu stakat layan kat laptop or tv je. Aku cukup suka babak pertarungan antara Autobots & Decepticons tu. Makin banyak robot ditonjolkan kali ini tapi main karakter cam Optimus Prime, Megatron & Bumblebee tetap ade la. Paling lawak ade lak robot tua drp Stealth. Siap pakai tongkat lg robot tu. Hohoho...

Pape pn, bagi sesiapa yg blom tengok lagi tu, jangan la lepaskan peluang ni. Rugi & nyesal la bagi aku kalu tak tengok ni. Walaupon memakan masa smpai 2 jam 40 minit dalam wayang tu, aku rasa berbaloi la. So pe lagi, gilah ke pawagam berdekatan. Iklan ini tidak berbayar & aku tidak juga dibayar utk mengiklankannya.

5 comments:

kyo_9 said...

uih.. setau ak ko x suka tgk citer kt wayang nih~ satu perubahan yg besar nih.. hahaha~

hebat btol citer transformers nih.. dgn ko skali di-transform-kan.. :p

aReLaN said...

saido->ak dh lme msuk wayang sbnrnya.hahaha....

nAna ezReenA said...

mesia kuar next week +_+ lambat plak kali nie..sabo je lahhh~


*klu tgk 2kali po0n kire berbaloi eh??*

aReLaN said...

nana->mehla dtg nihon tgk transformer.hahaha....tgk la byk mne pon.still berbaloi la.

Rai said...

hoho! bumblebee tetap comel! semua dah best! yg tak best, crowd jepun yg ngade2 tgk transformers dlm english. >.<