Thursday, July 16, 2009

HaRRy PoTTeR & tHe HaLf BLooD pRiNce


Sejak mengetahui cara menempah tiket online ni, keinginan aku utk tengok wayang makin menjadi-jadi. Latest movie aku tengok ialah Harry Potter & the Half Blood Prince. Aku layan tengok siri HP walaupun tak minat langsung nak baca novel dia. Hohoho.... Malas nak citer panjang lebar psl muvee ni. Kang tak saspen lak bg mereka yg tak tengok lagi. Tapi ade kepelikan bagi aku bila tengok kt Toho Cinema Ebina. Langsung tak sama cam apa yg diceritakan oleh kouhai2 Takudai. Takde la sampai kena sound ngan Nihonjin sbb bising ke apa sebab kat Ebina ni, bila tayangan movie English je, mesti penuh omputih datang.

Sampaikan ada omputih dok sebelah kitorang tu cakap,"Look, all gaijin flock together". Kadang2 terpikir gak aku,dari mana la datang diorg sme ni sbb hari bese takde pn. Tapi kitorang slumber jela tengok cam kt Malaysia. Gelak & bersembang pada waktu yg rse cam bleh la. Takde pn orang sound. Tapi nihonjin memang kaw2 tunggu sampai habis betul2 muvee tu. Kitorang para gaijin ni, bila kuar je senarai casting dan seangkatan dengannya terus angkat punggung, blah dr cinema. Nihonjin stay smpai habis sume tu kot. Hohoho... Minggu depan, Ice Age 3 lak. Jom.Hohohoho....

7 comments:

yana sahri said...

nihonjin hachioji suke tgk muvi bi kot. huhu... memang seyes x best cinema kat minami osawa. gelak pon nak kene tahan. hampassss...

kyo_9 said...

haha.. dah gian wayang ko nih.. ish3~ :p

aReLaN said...

yana->blh jd penyakit bhye klu gelak kna tahan memanjang.tkleh2.

saido->tkde la smpi tahap gian.hohoh...ade duit g la.

Asmiza Azmi said...

yeke??ade yg smpi kne sound ek?
ak tgk muvi mmgla nihonjin mcm xde perasaan jek tgk.
tp ak bntai je gelak n cakap2.
tp rsenye x ganggu dorg kot.
haha

aReLaN said...

as->kohai yg ckp diorg kna sound.hahaaha

Rai said...

huhu.. tgk harry potter 2 kali. kat tempat same mase tgk transformers. tak puas hati dgn tmpt tu.

but nasib baik mase tgk harry potter ramai gaijin. so mase gelak tu, nihonjin tak berani nak sound. :P

rasenye nihonjin tak berani nak sound kat mat salleh, but berani pulak nak sound kat org2 yg satu species dgn diorg - asians. haih...

BUT HARRY POTTER BESTTT!! ^.^ oh draco draco draco~

aReLaN said...

rai->tho i'm a HP fan,for diz muvee,it's far from good for me.byk part tkde & harap yg pasni best btul je.