Tuesday, July 7, 2009

ToKuYaMa....

Minggu lepas, aku just gi 研究室 selama 4 jam je. Selebihnya dok kuar gi 市役所, バイト, jalan-jalan & トクヤマの会社説明会. Sini cter psl トクヤマ jela. Buat kat Shibuya. Turun2 eki je, aku dh start pening. Check balik peta tp still tak paham2 gak jalan. Tanya la polis kt eki tu. Dia tunjuk jalan. Tapi still pening gak. Nasib baek Becko ade utk menjadi tourist guide aku.

Budak JAD yg hadir ade dalam 8 org. Paling tak bleh blah ialah time kt MSAJ Career Fair hari tu cakap cam nk pakai ramai org tpi hakikatnya nak 8 org je. Nak wat team futsal pn susah klu kna ade lak pompuan masuk kan. First time dalam job hunting aku, kna 自己紹介 (self introduction) sorang2 kat depan. Memang nampak la beza 日本語力 antra budak JAD & budak AAJ+PPKTJ. Budak laen cakap dahla panjang lebar. Bukan maen laju wa cakap lu. Memang layak la gi Align CenterSamalaju kt Sarawak tu utk keje ngan トクヤマ ni.

*Bakal-bakal pekerja Tokuyama????*

Sesi soal jawab pastu pn agak bengong gak. Budak JAD senyap je. Soalan budak2 len siap masuk 専門的 nye soalan lagi cam 'payback pada solar panel'. Payback yg aku kenal juz game dalam iPod touch aku je. Hohoho....

*Popia udang Thai*

*Sayur best*

Pas habis 説明会, kami budak JAD gi mentekedarah kat Restoran Thai. Memang sedap tapi harga pn bleh tahan gak la. Rekod aku spnjg kat jpon iaitu lbih kurang 3500 yen bersamaan RM140. Memang pokai aku kalu slalu kuar makan gini. Hahaha...Tapi memang best dpt jmpe member2 lama. Lepak kat kedai Thai tu, macam2 kitorang sembangkan. Maklumla masing2 busy ngan research. Bukan senang nak kumpul cmni kan.Hmmm.....

No comments: